واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: آيت الله هاشمي رفسنجاني: تلاش براي دستيابي به فن آوري هسته اي ميدان جنگ مغزهاست
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: آيت الله هاشمي رفسنجاني خاطرنشان كرد: بايد هميشه كارها را با تدبير و مذاكره به پيش ببريم، مسايل هسته اي و دستيابي به آن نياز به تدبير دارد، ميدان زورآزمايي نيست ميدان جنگ مغزهاست.
به گزارش روز جمعه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، آيت الله هاشمي رفسنجاني در جمع دانشجويان تشكل هاي دانشجويي نهاد رهبري كه امروز قبل از ظهر در حسينيه جماران با وي ديدار داشتند اظهار داشت: اكنون كمتر از نيم درصد از درآمدها و بودجه هايي كه اعمال مي شود از طريق تحقيق است در حالي كه تا پايان برنامه پنجم اين رقم بايد به سه درصد افزايش يابد.
وي افزود: ما در اين چهار سال گذشته در اين خصوص درجا زده ايم و نه تنها جلوتر نرفته ايم بلكه عقب هم رفته ايم و در حالي كه بودجه كافي در اختيارمان بود اما نتوانستيم آن را به نحو احسن صرف كنيم.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: شاخص دوم برنامه پنج ساله پنجم اين است كه حداقل 20 درصد از فارغ التحصيلان كارشناسي بايد به مقاطع عالي كارشناسي ارشد و دكترا راه يابند كه هم اكنون اين رقم كمتر است، هر چند طي چند سال گذشته فارغ التحصيلان كارشناسي ارشد و دكترا نسبت به قبل افزايش داشتند.
رييس مجلس خبرگان رهبري تصريح كرد: تلاش براي كسب مقام اول در توليد علم و فن يكي ديگر از شاخص هاي ماست هر چند در حال حاضر وضع ما بد نيست اما تركيه و مصر در اين خصوص از ما جلوترند و وضعيت عربستان هم از ما بهتر است، ما بايد تلاش كنيم كه به مقام اول برسيم يا لااقل مقام دومي را كسب و آن را حفظ كنيم.
وي با اشاره به افزايش توليد ثروت كه از علم ناشي مي شود و يكي از شاخص هاي مهم است افزود: شاخص تحقق چشم انداز و توسعه كشور بالا رفتن توليد ناخالص ملي است كه بايد آن را به سه درصد برسانيم.
آيت الله هاشمي رفسنجاني تصريح كرد: در آمايش سرزميني انسان، منابع و فضا سه ضلع مهمي هستند كه ما در استفاده از منابع افراط مي كنيم، از لحاظ نيروي انساني وضعمان خوب نيست، به عنوان مثال در ژاپن عامل اصلي توسعه بهره وري از نيروي انساني است كه سه درصد عامل توليد ناخالص كشور را تشكيل مي دهد.
وي ادامه داد: افزايش سهم ثبت اختراعات جزو شاخص هاي ديگر برنامه است، هم اكنون ما به اندازه كافي در اين امر فعال نيستيم و حتي خيلي كمتر توانسته ايم اختراعات بين المللي داشته باشيم در حالي كه استعدادهاي نيروهاي جوان ما بسيار است بنابراين بايد سهم اختراعات را افزايش دهيم تا بتوانيم به اهداف مد نظر خود برسيم.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ششمين شاخص برنامه پنجم توسعه را افزايش سرانه خدمات الكترونيكي اعلام كرد و گفت: بايد سرانه خدمات الكترونيكي ما 35 درصد باشد زيرا اين خدمات يكي از راه هاي خوب پيشرفت است كه با كمك آن مي توانيم هم در وقت و هم در هزينه ها صرفه جويي كرده و هم اينكه خدمات الكترونيكي داراي دقت خوبي هستند.
وي تاكيد بر فن آوري هاي پيشرفته را نيز از شاخص هاي برنامه پنجم توسعه دانست و اظهار داشت: ميدان تنازع كشورهاي توسعه يافته و پيشرفته با ساير كشورها همين فن آوري ها هستند.
رييس مجلس خبرگان رهبري تصريح كرد: كشورهاي پيشرفته تلاششان اين است كه فن آوري ها را در انحصار خود داشته باشند تا جهان سومي ها علي الخصوص كشوري مثل ايران كه داراي مكتبي پيشرفته و خاص است نتواند از آن استفاده كند.
وي با تاكيد بر مساله انرژي و نقش آن بر پيشرفت بشري گفت: مواد انرژي زاي گاز و نفت تجديد ناپذيرند و يكي از دلايل افزايش قيمت و يا بحران نفت همين است.
آيت الله هاشمي رفسنجاني اظهار داشت: بحران نفت باعث شده كه عليرغم سياست هاي قبلي آمريكا در خصوص عدم بهره برداري از منابع فسيلي در كشور بوش اجازه بهره برداري و حفاري در برخي از قسمت ها را بگيرد تا بتوانند بر بخشي از بحران فعلي غلبه كنند.
وي گراني بهره برداري از منابع فسيلي را يكي از دلايل عمده افزايش قيمت نفت اعلام كرد و گفت: تكنولوژي هسته اي و استفاده از انرژي اورانيوم در دنيا گرچه گران تمام مي شود اما نسبت به ساير روش ها مطمئن تر است.
آيت الله هاشمي رفسنجاني با اشاره به سياست هاي خصمانه غرب عليه ايران و تلاش آنها براي دست نيافتن ايرانيان به فن آوري هاي نو و فن آوري هسته اي گفت: آنها مي دانند كه ما دنبال ساخت بمب نيستيم و اين مساله عملا در جنگ هشت ساله به آنها اثبات شده است.
وي افزود: اما آنها به خاطر اينكه ما مي خواهيم انحصار هسته اي دنيا را بشكنيم با ما چنين رفتارهايي را دارند، فشارهايي كه بر ما وارد مي آورند جدي است، فكر نكنيد ميدان سختي نيست، از ميدان جنگ هم سخت تر است، ما مي خواهيم انحصار در ميدان فن آوري را بشكنيم و آنها نمي گذارند و مقاومت مي كنند.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با يادآوري اينكه تلاش براي دستيابي به فن آوري صلح آميز هسته اي از زمان دولت وي آغاز شده گفت: ما هميشه كوشيديم تا با تدبير و مذاكره كارها را به پيش ببريم، الان هم كه به بهره برداري نزديك شده ايم بايد هم مقاومت را بيشتر كنيم و هم با تدبير جلو برويم.
وي تاكيد كرد: اينجا ميدان زورآزمايي نيست، اينجا ميدان جنگ مغزهاست، آمريكايي ها قصد داشتند با اعتمادي كه به شاه داشتند ايران را يكي از مراكز هسته كنند كه اين امر با وقوع انقلاب محقق نشد.
رييس مجلس خبرگان رهبري با تاكيد بر حفظ امنيت كشور گفت: نمي توان درمسايل هسته اي بي گدار به آب زد، بايد عليرغم سخت بودن اين مساله هم كارها را به پيش برد و هم مقاومت كرد.
وي با اشاره به تفاوت گداخت اتم به جاي شكافت اتم گفت: فن آوري هسته اي با شكافت اتم به دست مي آيد و نقطه مقابل اين دانش استفاده از گداخت يا جوش اتم است كه هم سالم تر است و هم منابع آن (آب) منابعي بي پايان است در حالي كه اورانيوم نيز مانند ساير انرژي ها محدود است.
آيت الله هاشمي رفسنجاني با عنوان اينكه دانشگاه آزاد اسلامي روي گداخت هسته اي وارد شده و در مراحل ابتدايي قرار دارد گفت: وقتي كه ما در ابتداي كار باشيم كسي به ما كاري ندارد ولي وقتي در كارمان پيشرفت مي كنيم و در مراحل بالاتر مي رسيم درگيري ها شروع مي شود.
وي ادامه داد: فن آوري نانو نيز يكي از مسايلي است كه بايد به آن توجه ويژه شود زيرا بسياري از فن آوري ها را با داشتن اين فن آوري مي توان به دست آورد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام دانايي محوري را در چشم انداز 20 ساله كشور مهم دانست و گفت: شما دانشجويان و اساتيد مي توانيد كمك كنيد كه ما با تكيه بر دانايي محوري به پيشرفت هاي قابل توجهي برسيم./01/125
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]