واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر اعلام شد؛معرفي سيستمهاي نوين ساختماني منتخب بومي/ آغاز به كار بانك اطلاعات مصالح
رئيس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن از آغاز به كار بانك اطلاعات مصالح خبر داد و گفت: سيستمهاي نوين ساختماني منتخب بومي به منظور ارائه فناوريهاي نوين بومي به جامعه مهندسان كشور معرفي شدند.
محمود فاطمي عقدا در گفتگو با مهر هدف از معرفي سيستمهاي نوين ساختماني منتخب بومي را توسعه توليد صنعتي، بهينه نمودن روشهاي ساخت، شناسايي موانع و كاهش زمان ساخت اعلام كرد و گفت: بالغ بر 20 تا 23 فناوري نوين در صنعت ساختمان سازي از اواخر سال گذشته تاكنون مورد تائيد قرار گرفته كه اين تعداد فناوري براساس ارزيابي هاي كلي و انطباق با ضوابط و مقررات ملي ساختمان صورت گرفته است.
رئيس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن با اشاره به ورود به عرصه صنعتي سازي ساختمان و استفاده از فناوريهاي تائيد شده در اين صنعت بيان كرد: در راستاي تحقق اين امر با امتيازدهي و ارزيابي دقيق فناوريهاي تائيد شده، حدود 5 تا 6 فناوري به عنوان فناوريهاي منتخب توسط مركز برگزيده شده است.
وي عنوان كرد: سيستم هاي نوين ساختماني منتخب بومي با رعايت شاخصهايي همچون سازگاري با آئين نامه هاي ملي يا معتبر بين المللي، موجود بودن مصالح و امكانات مورد استفاده فناوري در كشور، امكان استفاده در شرايط مختلف اقليمي و لرزه خيزي كشور، تامين كننده الزامات توليد صنعتي ساختمان از نظر سريع سازي، سبك سازي و سري سازي، امكان توليد پيش ساخته و حداقل نمودن عمليات كارگاهي به جامعه مهندسان كشور جهت اجرا معرفي خواهد شد.
فاطمي عقدا با اشاره به شاخصهاي ديگر معرفي فناوريهاي نوين بومي در صنعت ساختمان سازي اظهارداشت: فناوريهاي منتخب با در نظر گرفتن مسايلي همانند انطباق فرهنگ و امكان آموزش عملي و وسيع عوامل اجرايي يعني عدم پيچيدگي خاص، اجراي كيفي و مناسب ساخت و نصب، حداقل نمودن هزينه تعمير و نگهداري سيستم، تنوع در طرحهاي معماري، امكان اجراي عمليات مربوط به تاسيسات مكانيكي و برقي در حين ساخت، تعمير و نگهداري آنها، توجيه پذيري اقتصادي از نظر زمان و هزينه، رعايت الزامات زيست محيطي و ميزان وابستگي به ماشين آلات و تكنولوژي هاي ويژه جهت اجرا مورد بررسي قرار گرفته اند.
تدوين آئين نامه هاي اجرايي فناوريهاي منتخب
وي با اعلام اينكه در حال حاضر ضوابط و آئين نامه هاي اجرايي فناوريهاي منتخب، تدوين شده افزود: اين ضوابط و آئين نامه هاي اجرايي به زودي در اختيار جامعه مهندسي كشور قرار خواهد گرفت، به نحويكه اولين گامها براي ورود به عرصه صنعتي سازي ساختمان در حال برداشته شدن است.
رئيس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن با اعلام اينكه بومي سازي فناوريهاي منتخب در كشور آغاز شده، گفت: فناوريهاي منتخب، منطبق با نيازهاي كشوردرامر ساختمان سازي هستند و هم اكنون در جهت بومي سازي آنها، استانداردهاي لازم و شيوه نامه هاي اجراي صحيح در حال تهيه و تدوين است، كه در گام بعدي آموزش مهندسان و نيروي انساني مورد نياز براي اجراي اين فناوريها و به كارگيري در صنعت ساختمان سازي كشورمورد هدف قرار دارد.
وي با بيان اينكه درروند بومي سازي جايگاه واحدهاي توليدي قطعات ساختماني مشخص مي شود تصريح كرد: در حال حاضر صاحبان فناوريهاي نوين جهت عقد قرارداد و نيز ورود به عرصه توليد انبوه ساخت و ساز فعاليت دارند.
فاطمي عقدا با اشاره به فناوري روش ساختي به نام قالب تونلي عنوان كرد: در حال حاضر اين نوع روش ساخت توسط برخي از شركتهاي ساختماني داخلي به طور كامل بومي شده، كه قالب تونلي سرعت زيادي در ساخت دارد، به نحويكه به كارگيري آن منجر به تكميل يك واحد در ظرف سه مي شود.
وي با اعلام اينكه روشهاي تركيبي در صنعت ساختمان سازي مورد بهره گيري قرار مي گيرند افزود: در صنعتي سازي ساختمان بايد عوامل كارگاهي كاهش يابد و اجزاي ساختمان در كارخانجات توليد و سپس درمحل نصب شوند، اين درحاليست كه توليد اجزاي ساختماني در كارخانجات توليد علاوه بر توليد سري و انبوه سبب تقليل هزينه هاي ساخت مي شوند، ضمن اينكه كنترل كيفيت را محقق مي نمايند.
آغاز به كار بانك اطلاعات مصالح
رئيس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن با اشاره به تشكيل بانك اطلاعات مصالح و اجزاي ساختماني موجود در كشور اظهار داشت: تشكيل اين بانك اطلاعاتي در مركز تحقيقات ساختمان و مسكن از سال گذشته مطرح و از سالجاري فعاليت آن آغاز شد، به نحويكه تاكنون اطلاعات خوبي از واحدها و كارگاه هاي توليدي جمع آوري و ثبت شده كه در آينده نزديك همزمان با معرفي فناوريهاي ساخت و ساز، اطلاعات موجود از فعاليتها و امكانات اين واحدها ارائه خواهد شد.
وي اعلام كرد: هدف از ايجاد بانك اطلاعاتي مصالح و اجزاي ساختماني سوق دادن سرمايه گذاري دولت درامر صنعتي سازي ساختمان و نيز جلوگيري از ورود كارخانجاتي كه هم اكنون در كشور قادر به تامين نيازهاي صنعت ساختماني هستند، بوده است.
فاطمي عقدا با اعلام اينكه ازحدود 6 سال اخير نزديك به 100 گواهي نامه فني در صنعت ساختماني كشورصادر شده افزود: فناوريهاي نوين از سالهاي گذشته در بازسازي و نوسازي مناطق روستايي حادثه ديده استفاده شده، به نحويكه در بازسازي مناطق زلزله زده و يا سيل زده شهرستان بم، زرند، گلستان، آوج، نكا، سيستان و بلوچستان اين فناوريها به كار گرفته شده است.
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]