واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش خبرگزاري فرانسه از مواضع اصلي اوباما در باره عراق
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 87/04/31
خبرگزاري فرانسه به بهانه سفر كوتاه باراك اوباما به عراق در گزارشي از واشنگتن مواضع اصلي وي را در مورد عراق برشمرد و نوشت:
باراك اوباما نامزد دموكرات انتخابات رياست جمهوري آمريكا كه امروز دوشنبه به منظور ديدار كوتاهي از عراق، وارد اين كشور شد متعهد شده است در صورتيكه به رياست جمهوري آمريكا برگزيده شود خروج فوري نيروهاي آمريكايي را از عراق آغاز كند.
اوباما از سال دو هزار و دو و پيش از آغاز جنگ، مخالفت خود را با جنگ عراق اعلام كرد اما از آنجاييكه در آن زمان سناتور نبود در اين زمينه حق راي نداشت.
خبرگزاري فرانسه مواضع اصلي اوباما را درباره عراق به شرح زير برشمرد:
-در مورد نيروها:
اوباما متعهد شده است در صورت رسيدن به رياست جمهوري آمريكا خروج نيروهاي آمريكايي را از عراق آغاز كند. براساس برنامه پيشنهادي اوباما، هر ماه يك تا دو گردان جنگي از عراق خارج خواهند شد تا جاييكه در فرصتي شانزده ماهه تمام نيروهاي آمريكايي از عراق خارج شوند.
اوباما پانزده ژوئن اعلام كرد روزيكه من عهده دار رياست جمهوري شوم مأموريت جديدي به نظاميان خواهم داد و آن پايان دادن به اين جنگ خواهد بود.
وي همچنين خاطر نشان كرده است ، خروج مسئولانه و تدريجي از عراق را خواهان است و به محض بر عهده گرفتن امور قصد دارد به سخنان فرماندهان نظامي گوش فرا دهد.
وي افزود من هميشه گفته ام كه روند خروج نيروها را امنيت نيروهاي ما و ضرورت حفظ ثبات تعيين مي كنند.
-در مورد داشتن پايگاه هاي دائمي در عراق:
اوباما با استقرار پايگاه هاي دائمي در عراق مخالف است اما اعلام كرده شماري از نيروها را در اين كشور، براي هدف قرار دادن القاعده، حمايت از سفارت آمريكا در عراق و ديگر نمايندگان ديپلماتيك و آموزش و پشتيباني نيروهاي امنيتي عراق تا وقتيكه عراقي ها به پيشرفت هاي سياسي دست يابند؛ حفظ خواهد كرد.
وي همچنين براي فرستادن دوباره نيروها به اين كشور در صورت بروز هرج و مرج يا پاكسازي نژادي اعلام آمادگي كرده است .
-در مورد دولت عراق:
اوباما اعلام كرد با در نظر گرفتن نقش محوري ايفا شده از سوي سازمان ملل، به رهبران عراقي براي تكميل روند آشتي ملي و بر عهده گرفتن كامل مسئوليت هايشان براي اداره اين كشور، فشار وارد خواهد كرد.
وي ماه آوريل گفت ماداميكه رهبران عراق درباره شيوه همكاري با يكديگر تعلل مي كنند، رهبران عراق را به حال خود رها نخواهد كرد و به سران اين كشور اجازه نخواهد داد سياست خارجي آمريكا را متوقف كنند.
-در مورد آينده عراق:
نامزد دموكرات رياست جمهوري آمريكا سپتامبر دو هزار و هفت اعلام كرد عراقي ها مي توانند سرنوشت تقسيم اين كشور را به سه منطقه سني نشين، شيعه نشين و كرد نشين انتخاب كنند اما اين امر فقط بايد به انتخاب خودشان صورت گيرد. وي تاكيد كرد آمريكا نبايد تقسيم عراق را تحميل كند.
-درمورد ثبات منطقه اي:
اوباما دخالت همسايگان عراق را از جمله ايران و سوريه ، براي ايمن كردن مرزهاي عراق، پايان دادن به دخالت در امور داخلي و حمايت از بازسازي اين كشور خواستار شد.
وي ماه آوريل اعلام كرد اگر نوري المالكي نخست وزير عراق مي تواند روابط عادي با همسايه اش" ايران" را تحمل كند پس ما نيز بايد با آنها (ايراني ها) صحبت بزنيم.
وي افزود فكر نمي كنم ما بتوانيم بدون آنها اوضاع را در عراق با ثبات كنيم.
-در مورد آوراگان:
اوباما تشكيل گروه كاري بين المللي را براي بررسي مسئله آوارگان و دو ميليون عراقي جا به جا شده داخل اين كشور، در نظر گرفته است. وي همچنين اختصاص دو ميليارد دلار را براي كمك به آوارگان عراقي كه از اين كشور فرار كرده اند؛ خواستار شده است.
-در مورد دستگاه قضايي:
باراك اوباما سپتامبر دو هزار و هفت گفت عراقي ها بايد بدانند آنهايي كه به اقدامات خشونت بار در سطح وسيع مبادرت مي ورزند؛ محاكمه خواهند شد. وي افزود ما بايد رياست كميسيوني در سازمان ملل را براي نظارت و درخواست محاكمه عاملان جنايات جنگي در عراق بر عهده بگيريم.
كد/122/138/0003/01013
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]