واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ديدار متكي و بن علوي/ رايزني وزيران خارجه جمهوري اسلامي ايران و سلطنت عمان
سياسي. خاورميانه. ايران. عمان
منوچهر متكي وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران و يوسف بن علوي وزير مسئول در امور خارجي سلطنت عمان آخرين تحولات روابط دو جانبه و مسائل منطقهاي و بينالمللي را مورد بررسي و تبادل نظر قرار دادند.
به گزارش ايرنا، يوسف بن علوي روز پنجشنبه در اين ديدار با اشاره به روابط و مناسبات دو كشور اظهار داشت : روابط عمان و جمهوري اسلامي ايران نه تنها در زمينه دوجانبه بلكه در زمينههاي چند جانبه نيز روند موفقيت آميز و رو به جلو داشته است .
وي گفت : مناسبات دو جانبه ايران و عمان در ۳۰سال گذشته همواره در عرصههاي سياسي ، اقتصادي و فرهنگي در حال پيشرفت بوده است .
علوي تاكيد كرد: رايزنيهاي مستمر بين مقامات عالي رتبه مسقط و تهران روند همكاريها را تعميق بخشيده است.
وزير مشاور در امور خارجي عمان با اشاره به نگرشهاي مقامات عمان در قبال تعميق مناسبات گفت : مقامات عماني در ارتباط با سرمايهگذاري مشترك به ويژه در بخشهاي خصوصي ، انرژي و مبادلات تجاري آمادگي رايزنيها و تعميق مناسبات را دارند و ما اميدواريم از طريق فعالسازي كميتههاي ذيربط و تبادل ديدارها در اين زمينه محقق شود.
منوچهر متكي نيز در اين ديدار با ارزيابي از مناسبات دو كشور گفت :
همدلي و نقطه نظرات مشترك ميان مقامات دو كشور، هيچگاه فرصت را براي رايزني از بين نبرده است .
وزير امور خارجه كشورمان افزود: مقامات دو كشور هر گاه ايجاب كرده در نزديكترين فرصت با همديگر رايزني ميكنند و اين عمق تقارب و نزديكي مقامات دو كشور را نشان ميدهد.
وي با تشريح همكاريهاي فيمابين خاطر نشان ساخت: برگزاري كميتههاي سياسي در سطوح مختلف و كميسيون مشترك اقتصادي فرصتها و ظرفيتهاي خوبي را فراهم ساخته است و ما اميدواريم طرفين بتوانند سند راهبردي كه مقدمات آن را كارشناسان دو كشور آماده كرده اند، نهائي كنند.
متكي با تبيين اهميت همكاريهاي انرژي و احداث خط لوله گاز بين دو كشور خاطر نشان ساخت :گروههاي كارشناسي در خصوص سرمايهگذاري ، هزينه هاي آن و قيمت گاز مباحث خوبي داشتهاند با اين حال بايد به ساز و كارهاي مناسب در اين زمينه برسند.
وي گفت : اين امر ميطلبد كه مقامات دو كشور گامهاي نهائي را براي تعيين چشم انداز تفاهمات بردارند.
وزير امور خارجه كشورمان به همكاريهاي تكنولوژيك ، دفاعي ، سرمايه گذاري مشترك ، معدن ، پتروشيمي و مناطق آزاد تجاري در ابعاد دوجانبه و منطقهاي اشاره كرد و رايزنيهاي تكميلي و تبادل هياتهاي ذيربط در تعميق همكاريهاي دو جانبه و شناسائي ظرفيتهاي جديد بسيار سازنده خواهد بود.
وزراي خارجه دو كشور همچنين آخرين تحولات لبنان ، فلسطين ، عراق و مسائل هستهاي ايران را مورد بررسي قرار دادند.
پنجشنبه 27 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]