واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تقويت هويت ديني در اوقات فراغت / 11معاون فرهنگي كميته امداد:75 درصد جمعيت جوان كشور از برنامههاي اوقات فراغت بيبهرهاند
گروه اجتماعي: كل بودجهاي كه به دستگاههاي مربوطه براي اوقات فراغت اختصاص مييابد حداكثر يك چهارم افراد را تحت پوشش قرار ميدهد و با توجه به فقدان نيازسنجي از نوجوانان و جوانان براي ساماندهي اوقات فراغتشان، سه چهارم آنها از برنامههاي اوقات فراغت بيبهرهاند.
«حميدرضا ترقي» معاون فرهنگي كميته امداد امام خميني(ره) در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اشاره به اينكه زمان خالي جوانان و نوجوانان در ايام تابستان به بيش از 900 تا يكهزار ساعت ميرسد، گفت: اين زمان در واقع فرصتي است براي ساختن آينده، تربيت صحيح، تزريق مفاهيم و آموزههاي ديني، فرهنگي و اجتماعي متعدد به افراد و رشد آگاهيهاي علمي، ديني و اخلاقي آنها.
وي با هشدار نسبت به اينكه اگر نتوان از اين قبيل فرصتها به نحوه مطلوب استفاده كرد، به تهديد تبديل ميشوند، افزود: ايام تابستان در واقع بهترين زمان است كه جوانان و نوجوانان مضامين و مفاهيم مختلف را با اقبال بيشتري دريافت كنند و چنانچه به اين امر آنطور كه بايد توجه نشود جوانان با ابزارها و بهانههاي ديگر اوقات فراغت خود را پر ميكنند كه تبعات بسياري براي جامعه دارد.
ترقي در ادامه تصريح كرد: بهنظر ميرسد كه بخشي از اوقات فراغت جوانان بهوسيله صدا و سيما، برنامههاي دستگاههاي فرهنگي مانند مساجد و كانونهاي فرهنگي و تربيتي و همچنين برنامههاي ورزشي پر ميشود اما نكته قابل توجه اينجاست كه مجموع اين برنامهها نه تنها همه اقشار را مورد پوشش قرار نميدهد بلكه همه افراد را نيز به سوي خود جذب نميكند.
معاون فرهنگي كميته امداد درباره اينكه چگونه ميتوان طوري برنامهريزي كرد كه همه اقشار به اين سمت هدايت و راهنمايي شوند، به خبرنگار ايكنا گفت: طبيعتاً ذائقه جوانان و گرايش آنها به برنامههاي مختلف متفاوت است بنابراين برنامهريزان حوزه اوقات فراغت نيازمند نيازسنجي از جوانان و نوجوانان هستند.
ترقي به تفاوت ساعات فراغت اقشار مذهبي با سايران اشاره كرد و گفت: مسئوليت در نظر گرفتن نسخههاي متعدد براي غنيسازي اوقات فراغت جوانان و نوجوانان و پربار كردن آنها بهواسطه مفاهيم و آموزههاي ارزشي و ديني بر عهده دولت و نظام است.
وي افزود: در اين راستا سازمان ملي جوانان برنامهريزيهاي بسياري را انجام داده و خواستار هماهنگي ساير دستگاهها و نهادهاي ذيربط در اين عرصه شده است.
معاون فرهنگي كميته امداد با ابراز تأسف از اينكه دستگاهها از نظر اعتباري و توان مالي نميتوانند مديريت مناسبي بر برنامهها داشته باشند، اظهار كرد: با وجود همه برنامهريزيهايي كه صورت ميگيرد كل بودجهاي كه به دستگاههاي مربوطه براي اوقات فراغت اختصاص پيدا ميكند حداكثر يك چهارم نيازها و يكچهارم افراد را تحت پوشش قرار ميدهد و سه چهارم مابقي به حال خودشان رها ميشوند.
معاون فرهنگي كميته امداد در ادامه تصريح كرد: نيازسنجي خاصي از نوجوانان و جوانان براي ساماندهي اوقات فراغتشان صورت نگرفته و بههمين دليل هم تنها يكچهارم از جمعيت جوان كشور از سرمايههاي اختصاص يافته بهره ميگيرند.
وي با اشاره به اينكه سه چهارم باقيمانده مجبور هستند اوقات فراغت خود را به تنهايي پر كنند گفت: زماني كه براي اين جمعيت برنامهريزي متقني صورت نگيرد بايد انتظار خطرساز بودن محيط فراغت افراد و همچنين نوع سرگرميهاي آنها را داشت.
ترقي در ادامه تصريح كرد: با اين وجود خوشبختانه سياستهاي اوقات فراغت توسط سازمان ملي جوانان به تصويب رسيده است و در اين راستا جهتگيريهاي مطلوبي صورت گرفته است كه در اين سياستگذاري هم به امور ديني و ارزشي جوانان توجه شده و هم ابعاد تفريحي و نياز ورزشي آنها لحاظ شده است.
لزوم هماهنگ شدن نهادهاي برنامهريز با سازمانهاي سرمايهگذار از نكات مورد اشاره خبرنگار ايكنا بود كه ترقي درباره آن گفت: بهترين راه اين است كه همه دستگاهها در قالب ستاد «هماهنگي ساماندهي امور جوانان» به مديريت سازمان ملي جوانان فعاليت كنند.
وي تأكيد كرد: مثلاً شهرداري نبايد مستثني از اين امر باشد و اگر بخواهد مستقل عمل كنند يقيناً اعتبارت و بودجهها در جهتي جداي از جهت كلي سياستگذاريهاي ديني و فرهنگي صرف ميشوند.
ارزيابي ميزان فعاليت اين ستاد و ارزيابي برنامههاي ديني و فرهنگي آن در غنيسازي اوقات فراغت يكي ديگر از مباحث مورد اشاره در اين گفتوگو بود كه معاون فرهنگي كميته امداد درباره آن تصريح كرد: سعي اين ستاد بر اين بوده است كه دستگاهها در مسير سياستهاي مصوب دولت و چشمانداز آينده كشور هدايت و هماهنگ شوند.
وي در پايان اظهار كرد: متأسفانه برنامههاي ديني و ارزشي كه در حال حاضر وجود دارد بيشتر در زمينه بنر و تبليغات ساده است كه نتيجه خوبي را براي نسل جوان نخواهد داشت و فرصتها را از ما سلب ميكند.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]