واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: شهر - مشخصات فني تونل توحيد
شهر - مشخصات فني تونل توحيد
تونل توحيد حدفاصل شمال خيابان باقرخان تا جنوب خيابان آذربايجان اجرا ميشود؛ اجراي دو رشته تونل مجاور يكديگر (دوقلو) جهت اتصال بزرگراه چمران به بزرگراه نواب شامل سه باند رفت و سه باند برگشت و احداث مسير دسترسي و پيادهروي اضطراري در طرفين تونل با گاباري عبوري هر تونل به ابعاد 5*11متر با رمپ و لوپها و دسترسيهاي مورد نياز در ابتدا و انتهاي تونل با كليه امكانات و تاسيسات مكانيكي و برقي مورد نياز بر اساس شرح خدمات و در قالب قرارداد EPC.
كارفرماي اين تونل، سازمان مهندسي و عمران شهر تهران، مديريت طرح با شركت مديريت راهبردي ابنيه مهندسي (مرام) و پيمانكار شركت ساختماني پرليت است.
اطلاعات قراردادي پروژه:
مديريت طرح: شركت مديريت راهبردي ابنيه مهندسي (مرام)
پيمانكار: شركت ساختماني پرليت
مبلغ قرارداد: 921/458/644/494/1 ريال
تاريخ انعقاد قرارداد (ابلاغ): 21/3/86
مدت پيمان: 29 ماه (26 ماه اصلي 3 ماه تجهيز) از زمان تحويل زمين معادل 880 روز
تاريخ تحويل زمين: 28/3/86
تاريخ شروع واقعي: 29/3/86
بخشهاي مختلف پروژه:
1-كارگاه رمپ شمالي از پايين پل گيشا تا ابتداي خيابان باقرخان
2-كارگاه ميدان توحيد
3- كارگاه نيايش مابين ميدان توحيد و تقاطع آزادي
4- كارگاه تقاطع خيابان آزادي
5-كارگاه ميدان جمهوري
6- كارگاه تقاطع خيابان آذربايجان با نواب
مشخصات فني پروژه: اين تونل با دو پرتال و به طول 1800 متر از شمال خيابان باقرخان تا خيابان آذربايجان در بزرگراه نواب احداث ميگردد و شامل شش كارگاه جهت انجام بخشهاي مختلف پروژه ميباشد. عمليات بازگشايي دو رمپ ورودي و خروجي تونل از اهميت بالايي برخوردار است به طوري كه تاثير عمدهاي بر وضعيت ترافيك منطقه خواهد داشت. تلاقي تونل با خط مترو باعث گرديده تا مطالعات فني در سطح بالايي انجام پذيرد. از كارگاههايي كه در اولويت تجهيز و شروع فعاليتند ميتوان به كارگاههاي رمپ شمالي و ميدان توحيد و ميدان جمهوري و تقاطع آزادي اشاره نمود. مسير انحراف ترافيك شمال باقرخان با وجود معارض متعدد ملكي و تاسيساتي از اهميت ويژهاي جهت عملياتي شدن فعاليتهاي اصلي برخوردار است. طرح تونل توحيد با بهكارگيري 700 نفر نيروي انساني به صورت سه شيفت و در سه جبهه كاري فعال است. احداث تونل توحيد نتيجه بررسي گزينههاي مختلف نظير پل هوايي، ادامه بزرگراه چمران و زيرگذر بوده كه در نهايت پس از ارائه مطالعات و نظرات كارشناسي مقرر شده است تا در اين محل تونل احداث شود. احداث پل هوايي در اين مسير مزاحمتهاي زيادي را براي واحدهاي مسكوني و تجاري منطقه ايجاد ميكرده است، ضمن آنكه از نظر منظر شهري و ويژگيهاي ترافيكي شرايط مطلوب را ايجاد نميكرده است.
گسترش و ادامه بزرگراه نيز در اين مسير موجب ميشد تا ارتباط شرق و غرب منطقه به طور كامل قطع شود و با درنظر گرفتن ارزش املاك تجاري واقع شده در اين منطقه، انجام تملك اراضي تقريبا غيرممكن بوده است. تونل توحيد قرار است به سيستم اطفاي حريق، دوربينهاي كنترل ترافيك با امكان شمارش خودرو، سيستم تصويري و صوتي، تجهيزات اعلام حريق خودكار و سيستم تهويه هوا مجهز شود. اين تونل را داراي شرايط خاص ترافيكي اين محدوده و عبور خط چهار و هفت مترو و اتصال برخي خطوط به اين محور اعلام كردهاند. قرار است تونل توحيد پايينتر از خطوط مترو ساخته و همچنين تا عمق حدودا ۲۵ متري زمين براي احداث آن حفاري شود. تونل توحيد، ۱۰۰ درصد بر اساس استانداردهاي جهاني و بسيار هوشمندتر از تونل رسالت ساخته خواهد شد. تونل توحيد طراحي شده به طول ۲۲۰۰ متر، قرار است در حدفاصل خيابان باقرخان در بزرگراه چمران تا بعد از خيابان آذربايجان در بزرگراه نواب با سه باند رفت و برگشت ساخته شود، كه در صورت ساخت يكي از طولانيترين و استانداردترين تونلهاي زير زميني كشور خواهد بود.
با بررسيهايي كه از سوي مشاوران و كميسيون فني عمراني شوراي شهر تهران روي تونل توحيد شده، مشخص شده اين تونل ضريب ايمني و اجرايي بالايي دارد. با ساخت تونل توحيد، شهروندان ميتوانند به راحتي به بهشتزهرا، حرم مطهر حضرت امام(ره) و فرودگاه امام خميني رفت و آمد كنند.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1500]