واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئيس قوه قضائيه:سازمان بازرسي علت كارهاي انجام نگرفته را بررسي و آسيب شناسي كند
رئيس قوه قضائيه تاكيد كرد: سازمان بازرسي كل كشور بايد علت كارهاي انجام نگرفته را با روش هاي علمي بررسي و آسيب شناسي كند.
به گزارش خبرنگار مهر، آيت الله هاشمي شاهرودي صبح امروز در جلسه معارفه رئيس جديد سازمان بازرسي كل كشور كه در حوزه رياست قوه قضائيه برگزار شد، به جايگاه ويژه دستگاه قضايي جمهوري اسلامي در ميان كشورهاي اسلامي اشاره كرد و گفت: همه بخش هاي حاكميت نظام بخصوص دستگاه قضايي ايران امروز ميان حقوقدانان ، علما و قضات كشورهاي اسلامي جايگاه ويژه اي دارند و در اجلاس ها و نشست هاي مشتركي كه ميان قواي قضايي جهان اسلام دردو سال گذشته برگزار شده اين حقيقت روشن شده است.
وي تصريح كرد: يكي از ويژگي هاي قضايي جمهوري اسلامي توام شدن دستگاه نظارتي با دستگاه قضايي است و اين امتيازي است كه در دستگاههاي قضايي ساير كشورها ديده نمي شود.
رئيس قوه قضائيه گفت: معمولا سازمان هاي بازرسي و نهادهاي نظارتي در حاكميت هاي ديگر در اختيار قوه مجريه است اما در قانون اساسي ما اين امر به دستگاه قضايي منتقل شده و اين توام شدن داراي ويژگي هاي برجسته است.
وي تاكيد كرد: قرار گرفتن بخش بازرسي در دستگاه قضايي سبب نشود كه تنها عملكرد سازمان با رويكرد قضايي صرف نباشد بلكه بايد در كنار رويكرد قضايي مسائل اجرايي و اداري را نيز مورد توجه قرار دهيم و از نيروها و تخصص هاي خاص استفاده نماييم.
رئيس قوه قضائيه گفت: بازرسان تشكيلات اجرايي و اداري بايد كساني باشد كه به مسائل اجرايي و اداري و به پيچ و خم هاي اين بخش اشراف داشته باشند و به مسائلي كه باعث آسيب و كندي كار مي شود واقف باشند.
هاشمي شاهرودي گفت: بحث بازرسي مقدمه نظارت ، هدايت و اصلاح مديريت است و همچنين كمك كردن به دستگاههاي اجرايي است براي اينكه عادلانه و صحيح قوانين را اجرا كنند.
وي تصريح كرد: روح حسن اجراي قوانين كه در قانون اساسي به آن تاكيد شده به اين مفهوم است كه سازمان بازرسي با كمك كردن به دستگاههاي اجرايي باعث اجراي عادلانه قوانين شود و فقط به دنبال مچ گيري از دستگاههاي ديگر نباشد.
رئيس قوه قضائيه با تاكيد بر اينكه سازمان بازرسي نبايستي تخلف و عدم تخلف را معيار قرار دهد، افزود: اين سازمان بايد در خدمت مديريت كشور باشد و به اجراي صحيح قوانين كمك كند.
هاشمي شاهرودي گفت: معمولا در روش ها و رويه هاي نظارتي كارهاي انجام شده را نظارت مي كنيم در حالي كه سازمان بازرسي بايد كارهاي انجام نگرفته را نيز بازرسي كند و با روش هاي علمي موضوع را بررسي و آسيب شناسي كنند.
وي تاكيد كرد: اگر برنامه اي اجرا نشود بسياري از فرصت ها تضييع خواهد شد و علاوه بر اين باعث از دست رفتن منابع نيز خواهد شد.
رئيس قوه قضائيه در ارتباط با نظارت بر سازمان بازرسي كل كشور،گفت: سازمان بازرسي نياز به مديريت و نظارت خاص خود را دارد چرا كه سازمان هاي مديريتي داراي اقتدار خاصي هستند و بحث نظارت نيز داراي جايگاه ويژه اي است به همين جهت است كه در دنيا اين گونه سازمان ها در راس حاكميت قرار داده مي شود.
هاشمي شاهرودي تصريح كرد: مجموعه امكانات و ابزاري كه در اختيار اين دستگاهها قرار مي گيرد بسيار مهم است و هم از نظر محرمانه بودن و هم گزارشاتي كه تنظيم مي شود بسيار حائز اهميت است وهر گونه كوتاهي و تحريف در اين گزارش ها آينده يك دستگاه را دچار خطر مي كند لذا نظارت ها بايد همه جانبه صورت گيرد .
وي سابقه عملكرد سازمان بازرسي را درخشان توصيف كرد و افزود: سابقه فعاليت اين سازمان بسيار درخشان است و خدمات بسيار ارزنده اي از طريق اين سازمان به نظام و دستگاه قضايي ارائه شده است.
رئيس قوه قضائيه گفت: سازمان بازرسي در بحث اصل 44 قانون اساسي كه مورد تاييد مقام معظم رهبري است به عنوان بازوي نظارتي مي تواند نقش مهمي را ايفا كند و نيروهاي متخصص را در اين بخش بسيج كند تا اهداف اصل 44 قانون اساسي به نتيجه خوب و مطلوبي برسد.
هاشمي شاهرودي خاطرنشان كرد: احياي اصل 44 به طور حتم نقشه شوم اقتصادي دشمنان را نقش برآب مي كند.
وي درارتباط با شخصيت پور محمدي گفت: آقاي پور محمدي از قضات برجسته بوده و تجربه فعاليت در دستگاه قضايي و دستگاههاي اجرايي داشته است و خدمات ارزنده اي تاكنون انجام داده است.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]