تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836031061




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رون آراد كيست و كجاست؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: "رون آراد" كيست و كجاست؟
خبرگزاري فارس: طي چند سال اخير رسانه‌هاي صهيونيستي همواره مشخص شدن سرنوشت چهار گروگان ايراني را منوط به ارائه خبري از "رون آراد" كرده‌اند، در حالي كه اطلاعات كامل و موثق حزب‌الله كه اخيرا در جريان مبادله اسرا نيز ارائه شد، حكايت از كشته‌شدن اين خلبان اسرائيلي دارد.


به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، روز بيست و سوم مهرماه سال 1365 ساعت 3 بعدازظهر، چندين فروند هواپيماي جنگي اف - 4 كه از پايگاه هوايي داخل خاك فلسطين اشغالي برخاسته بودند، براي بمباران مواضع نيروهاي فلسطيني و لبناني در منطقه "اشرفيه" در جنوب شرقي شهر "صيدا" و همين طور اردوگاه آوارگان فلسطيني "الميه و ميه"، به حريم هوايي لبنان تجاوز كردند.
با شدت گرفتن بمباران خانه‌هاي كوچك و ضعيف آوارگان، ضدهوايي‌هاي متعلق به گروه‌هاي مبارز، به مقابله با اين تهاجم هوايي كه كشته و زخمي شدن زنان و كودكان را به همراه داشت، پرداختند و در آن ميان جواني فلسطيني كه يك قبضه موشك ضدهوايي (از نوعي كه به دنبال حرارت هواپيما مي‌رود) بر دوش خود داشت، پس از نشانه روي و شليك به موقع، موفق شد يكي از هواپيماهاي فانتوم را هدف قرار دهد.
پس از آنكه هواپيما مورد اصابت موشك قرار گرفت، دو سرنشين آن سراسيمه و به سرعت دكمه پرتاب صندلي را فشار دادند كه با انفجاري خفيف، از داخل هواپيما به بيرون پرتاب شدند. به دنبال سقوط هواپيما، خلبان و كمكش به وسيله چتر نجات، در دو منطقه جداگانه در داخل خاك لبنان فرود آمدند.
هلي كوپترهاي جنگي رژيم صهيونيستي كه مشغول گشت‌زني نزديك آنجا بودند، پس از اخذ دستور، به سرعت به محل فرود يكي از خلبان‌ها شتافتند و توانستند او را قبل از اينكه به دست نيروهاي مبارز بيفتد، سوار كرده و از مهلكه نجات دهند.
به محض سقوط هواپيما و انفجار آن، تلاش نيروهاي شبه نظامي لبناني و فلسطيني كه از بمباران خانه و كاشانه خويش عصباني بودند، براي ردگيري و دستگيري خلبانان آن آغاز شد.
" رون آراد" 28 ساله كه در يك باغ فرود آمد، بر اثر شدت ضربه وارده، آرنج دست چپش شكست و دقايقي بعد نيروهاي گروه "مقاومت مومنه" به رهبري "مصطفي ديراني" منشعب از "سازمان امل"، كه در يكي از روستاهاي اطراف به نام "زغداريا " مستقر بودند، سررسيدند و زودتر از فلسطيني ها، او را به اسارت خود درآوردند و برحسب اتفاق، محلي كه آراد در آنجا فرود آمده بود، خط تماس جنگ داخلي "امل" و سازمان‌هاي فلسطيني بود.
سه ساعت بعد، آراد كه از شكستگي دست رنج مي‌برد، سوار بر اتومبيلي شخصي، در حالي كه چند ماشين ديگر حامل نيروهاي مسلح او را اسكورت مي كردند، از صيدا به طرف بيروت حركت داده شد. در طي مسير، دژباني‌ها و پست‌هاي بازرسي گروه‌هاي مختلف مسلح از جمله ارتش لبنان قرار داشتند. ماشين حامل آراد، قبل از رسيدن به يكي از اين پست‌ها، سعي كرد تا با روشن و خاموش كردن چراغ‌هاي جلو، بفهماند كه مجروح دارد و نمي تواند بايستد، ولي نيروهاي ارتش به سمت كاروان در حال عبور شليك كردند، اما به كسي آسيبي نرسيد.
دقايقي بعد در " افران الرميله " ( نان فروشي رميله ) كه همه خودروهاي كاروان اسكورت به هم ملحق شدند، براي رعايت جوانب امنيتي، آراد در خودرويي ديگر قرار گرفت و به سمت بيروت حركت داده شد .
در بيروت، خلبان مجروح را مستقيما به خانه شخصي مصطفي ديراني (مسئول وقت كميته امنيت سازمان امل) بردند . ساعتي بعد كه اضطراب و ترس آراد فروكش كرد، با پسر دو سال و نيمه ديراني به بازي و سرگرمي مشغول شد. ساعت 10 شب به دليل شدت جراحت به يكي از درمانگاه‌ها برده شد كه دكتر ارتوپد در محل كار خود حضور نداشت. پس از دقايقي با پيگيري‌هاي زياد، دكتر از منزل خود به بيمارستان آمد و دست چپ خلبان اسرائيلي را گچ گرفت و مداوا كرد .
سازمان امل، در اولين روزها مدعي شد كه رزمندگانش موفق شده اند هواپيماي جنگي اسرائيلي را ساقط كنند و خلبان آن را به اسارت درآورند ، ولي سازمان فلسطيني " فتح " ( گروه ابونضال ) اين ادعا را رد كرد و گفت :" ما هواپيماي اسرائيلي را با موشك زديم، ولي چون خلبان آن در نزديكي خطوط نيروهاي امل فرود آمد، آنها توانستند او را اسير كنند."
از همان روز به بعد ، رژيم صهيونيستي - كه براي حفظ روحيه نيروهاي مسلح و بخصوص خلبانانش اهميت بسياري قائل است و همواره سعي دارد تا از هر عملي كه باعث تضعيف روحيه جنگي و جنايتكار آنان شود، جلوگيري كند - پيدا كردن و كسب خبر از رون آراد را بهانه بسياري از جناياتش قرار داد .
در نيمه شب 6 مرداد ماه سال 1368 ، هلي كوپتري متعلق به ارتش اسرائيل در محوطه اي باز در مركز شهر "جبشيت " در جنوب لبنان فرود آمد و در ميان ترس و اضطراب مردم ، نيروهاي كماندويي ويژه ، به آپارتماني كه در آن نزديكي قرار داشت ، هجوم بردند و پس از شكستن در ورودي طبقه دوم ساختمان ، در ميان وحشت زن و فرزندان ، اقدام به ربودن " حجت الاسلام شيخ عبدالكريم عبيد " امام جمعه جبشيت نموده و پس از انتقال او به هلي كوپتر ، با سرعت هر چه تمامتر به داخل فلسطين اشغالي پرواز كردند .
بهانه اسرائيل براي اين آدم ربايي جنايتكارانه ، اين بود كه مدعي شدند شيخ عبيد دستور نقل و انتقال آراد را داده است .
چند سال بعد، در نيمه شب 3 خرداد 1373 ، مصطفي ديراني در حالي كه در جمع خانواده خود خفته بود ، با صداي هلي كوپتر هايي كه بر تپه اي نزديك روستاي " قصرنبا " در دره بقاع فرود آمده بودند ، از خواب پريد ولي تا بخواهد اسلحه كمري را از زير بالش خود بردارد ، با عكس العمل كماندوهاي "تيپ ويژه گولاني" - كه وظيفه اصلي شان اين گونه آدم ربايي ها بود ـ بر بالين خود رو به رو شد و در ميان بهت و وحشت زن و فرزندانش، به داخل هلي كوپتر منتقل شد و از آنجا به پايگاهي نظامي در فلسطين اشغالي منتقل شد كه در آن ميان برادر وي از پنجره خانه شان كه مقابل خانه مصطفي بود ، با تفنگ شكاري اقدام به تيراندازي به سمت صهيونيستها كرد كه با پاسخ شديد آنان رو به رو شد ولي به كسي آسيبي نرسيد.
پس از چند سال كه از آدم ربايي هاي رژيم صهيونيستي مي گذشت ، سرانجام در خرداد ماه سال 1379 دادگاهي نظامي و در حصاري از نيروهاي امنيتي ، براي رسيدگي به پرونده عبيد و ديراني تشكيل شد .
در اين فاصله اخبار متناقضي از سرنوشت آراد منتشر مي شد . خرداد ماه سال 1373 روزنامه " نداء الوطن " چاپ بيروت ، بدون اشاره به زمان و مكاني خاص ، نوشت : رون آراد به هنگام فرار از محل بازداشت خود، از سوي نگهبانانش هدف شليك قرار گرفته و كشته شده است. اين روزنامه در ادامه نوشت : آراد هنگامي كه در اسارت عناصر منشعب از سازمان امل به رهبري مصطفي ديراني بود، به قتل رسيده است."
شهريور سال 1375 راديو رژيم صهيونيستي به نقل از روزنامه اسرائيلي " يديعوت آهارونوت " اعلام كرد : " هرگونه اطلاعات در مورد ديپلماتهاي ايراني ربوده شده در لبنان ، مي تواند اطلاعات متقابلي در مورد رون آراد به همراه داشته باشد."
احمد متوسليان ، سيد محسن موسوي ، تقي رستگار مقدم و كاظم اخوان عليرغم برخورداري از مصونيت ديپلماتيك ، 14 تير ماه سال 1361 در پست بازرسي فالانژيستها در شمال بيروت معروف به "حاجز برباره" به اسارت در آمدند كه از آن تاريخ به بعد هيچ خبر موثقي از سرنوشت آنان به دست نيامده است اما رژيم صهيونيستي همواره به دنبال گره زدن اخبار و اطلاعات ماجراي رون آرادبا گروگانهاي ايراني است.
اسرائيل همواره تلاش دارد تا اين گونه وانمود كند كه آراد توسط حزب الله لبنان ربوده شده و در اختيار ايران است ولي حزب الله نيز در مقابل ، هرگونه ارتباط خود را با اين قضيه رد كرده است و دليل صحت اين مطلب نيز اين است كه اگر خلبان اسرائيلي در دست حزب الله بود، اين حزب به راحتي مي توانست بر سر اين خلبان معامله كرده و بهاي گزافي از اسرائيل طلب كند ، كما اينكه در گذشته نيز شاهد بوده ايم در ازاي تكه هاي بدن چند سرباز متجاوز اسرائيلي، حزب الله توانست صدها تن از اسراي خود را از چنگال اين رژيم آزاد كند .
شيخ عبدالكريم عبيد از مسئولين حزب الله در جنوب لبنان كه در اسارت بود، خرداد ماه سال 1379 در مصاحبه با روزنامه اسرائيلي " معاريو " ، ضمن تاكيد بر اينكه هيچ ارتباطي با اسارت خلبان اسرائيلي ندارد و عبيد بي جهت ربوده شده است ، گفت : " آراد، گروگان حزب الله نبوده و به همين دليل اميدي براي آزادي او از طريق ربودن من وجود ندارد ، بلكه برعكس ، اين امر ممكن است اوضاع را پيچيده تر كند .
مصطفي ديراني نيز روز پنجشنبه 19 خرداد ماه 1379 در مصاحبه با همين روزنامه ، گفت : " من نمي دانم آراد زنده است يا مرده و نمي دانم او در حال حاضر كجاست "
ديراني درباره وضعيت آراد در اولين ساعات اسارت ، گفت : " اولين بار كه او را ديدم ، پس از سقوط هواپيمايش بود . چند ساعت بعد او به خانه من در بيروت منتقل شد . من به او لباس و غذا دادم و او با پسر من كه در آن موقع دوساله و نيم بود ، بازي كرد .
ديراني همچنين تحويل خلبان اسرائيلي به عوامل ايران در بعلبك در مقابل 300 هزار دلار را تكذيب كرد و درباره گم شدن آراد گفت : " ارتش اسرائيل به منطقه "ميدون " در دره بقاع حمله كرد و دهها تن كشته و زخمي از مردم عادي برجاي گذاشت؛ نگهبانان آراد كه از نيروهاي "امل" بودند، براي جويا شدن از احوال نزديكانشان ، او را ترك كردند و پس از بازگشت متوجه شدند كه آراد نيست و پيدايش نكردند . "
هرآنچه هست ، نشان از آن دارد كه رژيم صهيونيستي براي يافتن رون آراداهميت قائل شده و حتي دست به آدم ربايي آشكار زده است و همواره در برابر اذهان و افكار جهاني ، جنايتكار جنگي خود را كه تنها براي ريختن بمب بر سر مردم بيگناه ، به لبنان تجاوز كرده بود ( و البته بار اولش نبود كه خانه و كاشانه مردم لبنان را بمباران مي كرد ) مفقودي مظلوم جلوه مي دهد و اين گونه تبليغ مي كند كه ايران وي را ربوده و نگهداري مي كند ولي تا به امروز سازمانهاي اطلاعاتي عريض و طويل اسرائيل "موساد " و آمريكا " سيا " هيچ سند موثقي بر اين ادعاي خود ارائه نداده اند.
چند سال پيش نيز خبرگزاريها از قول رابط آلماني ميان حزب الله لبنان و اسرائيل براي تبادل اسرايشان نوشتند كه " هم چهار گروگان ايراني و هم رون آرادكشته شده اند و موضوع آنها از پرونده تبادل اسرا خارج شده است ."
روزنامه هاآرتص به نقل از گروه ميانجي آلماني كه مذاكرات تبادل اسرا را پيگيري مي كند نقل كرد: "حزب الله طي گزارشي كه ارائه داده اعلام كرده كه خلبان مفقود صهيونيست با نام "ران آراد" كه در سال 1985 هواپيمايش در آسمان لبنان سرنگون شد، مرده است".
مطابق آخرين توافقات مذاكرات تبادل اسرا كه مدتي است با ميانجي گري آلمان ميان حزب الله و رژيم صهيونيستي جريان دارد، طرفين متعهد شدند كه طي گزارشي وضعيت برخي مفقودين را مشخص نمايند. در همين چارچوب حزب الله بايد اخباري از سرنوشت رون آراددر اختيار ميانجي آلماني مي گذاشت و در مقابل رژيم صهيونيستي موظف است كه اطلاعات موثقي از سرنوشت 4 ديپلمات ايراني ربوده شده در لبنان را به ميانجي آلماني ارائه دهد اما ظاهرا طرف اسرائيلي باز هم مي خواهد از بيان حقيقت سر باز بزند و روند ارائه گزارش مجعول و غيرمستند را در پيش گيرد.
انتهاي پيام/
 يکشنبه 16 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن