واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: عبدالقدير خان .. محموله هسته اي به كره شمالي با نظارت ارتش پاكستان بود
تهران / واحد مركزي خبر/ سياسي 87/04/15
عبدالقدير خان دانشمند هسته اي پاكستان روز جمعه اعلام كرد كره شمالي در سال دو هزار و در زمان رياست جمهوري پرويز مشرف تحت نظارت ارتش پاكستان سانتريفوژهايي را در قالب يك محموله دريافت كرد.
خان در مصاحبه اي تلفني با اسوشيتدپرس گفت تجهيزات غني سازي اورانيوم در يك هواپيماي كره شمالي كه با نظارت مقامات امنيتي پاكستان بارگيري شده بود از پاكستان ارسال شد.
اين اظهارات خان در تناقض با اظهارات سال دو هزار و چهار او كه گفته بود فقط او مسئول ارسال فن اوري هسته اي به ايران ، كره شمالي و ليبي بوده است و همچنين انكارهاي مكرر دولت پاكستان مبني بر اينكه ارتش يا دولت اين كشور اطلاعي در مورد فعاليت هاي خان جهت تكثير سلاحهاي هسته اي نداشته اند قرار مي گيرد.
خان افزود ارتش پاكستان كاملا از ارسال محموله اي از سانتريفوژهاي پي يك دست دوم به كره شمالي اطلاع داشت و اين كار بايد با رضايت مشرف كه در ان زمان فرمانده ارتش پاكستان هم بود صورت گرفته باشد.
خان گفت " اين هواپيما متعلق به كره شمالي بود و ارتش پاكستان كاملا از اين مورد و تجهيزات ارسالي مطلع بود. اين كار بايد با رضايت مشرف انجام شده باشد."
اين ادعاهاي خان كه پيشتر روز جمعه از سوي خبرگزاري ژاپني كيودو مخابره شد جنجالي ترين اظهارات او تا به حال به حساب مي ايد و مي تواند هم براي ارتش پاكستان و هم مشرف كه از متحدان كليدي امريكا در جنگ عليه تروريسم محسوب مي شود دردسرساز باشد.
سخنگويان ارتش و وزارت خارجه پاكستان روز جمعه از اظهارنظر فوري در اين مورد خودداري كردند. سخنگوي مشرف گفت او بعد از صحبت با مشرف به اين ادعاها واكنش نشان خواهد داد.
خيلي از پاكستاني ها خان را به علت نقشش در برنامه اي كه باعث شد اين كشور در سال هزار و نهصد و نود و هشت اولين بمب اتمي جهان اسلام را بدست اورد به عنوان يك قهرمان مي شناسند. سلاحهاي هسته اي پاكستان به عنوان عاملي بازدارنده در مقابل رقيب اصلي تاريخي اين كشور يعني هند نگريسته مي شود.
خان بعد از اعترافات سال دو هزار و چهار خود و ابراز پيشماني اش ، از سوي مشرف عفو شد اما در ويلاي مجللش در اسلام اباد تحت بازداشت خانگي قرار گرفت.
از زماني كه يك دولت جديد غيرنظامي در انتخابات ماه فوريه قدرت را بدست گرفت اين دانشمند بازنشسته روز به روز صريح تر با رسانه ها صحبت كرده است.
خان در پاسخ به اين سوال كه چرا او مسئوليت كامل توليد و تكثير سلاحهاي هسته اي را پذيرفت گفت او از سوي دوستانش از جمله چودري شجاعت حسين - از چهره هاي كليدي حزب حاكم وقت - متقاعد شده بود كه اين كار به نفع پاكستان است.
خان افزود در مقابل به او وعده ازادي كامل داده شده بود اما به اين وعده ها عمل نشد.
امكان تماس با حسين فراهم نشد.
خان همچنين گفت او در سال هزار و نهصد و نود و نه با يك ژنرال ارتش پاكستان و براي خريد موشكهاي شانه پرتاب از پيونگ يانگ به كره شمالي سفر كرد.
همسر خان در هفته گذشته گفت او در مورد بازداشت همسرش به دادگاه شكايت كرده است. انها با استخدام وكيلي از ديوان عالي پاكستان خواسته اند تا به محدوديت هاي اعمال شده بر رفت و امد و همچنين ازادي خان براي صحبت كردن با رسانه ها خاتمه داده شود.
روز جمعه يكي از وكلاي خانواده خان ادعا كرد كه در خانه بشدت تحت محافظت خان ابزارهاي شنود كار گذاشته شده است.
پاكستان مي گويد از زمان كشف شبكه خان در اواخر سال دو هزار و سه اقدامات بيشتري براي تشديد كنترل بر دارايي هاي هسته اي اش اعمال كرده است.اسلام اباد مي افزايد يك سيستم بدون اشتباه فرماندهي و كنترل در مورد تاسيسات هسته اي اش اعمال شده است تا امكان افتادن انها يا اسرار انها بدست افراد خلافكار بوجود نيايد.
اما اين اتهامات جسورانه خان مبني بر اينكه ارتش پاكستان از فعاليت هايش اطلاع داشته است شك و بدگماني گسترده در اين مورد را كه خان احتمالا با نظارت دستگاههاي امنيتي پرنفوذ پاكستان دست به صدور فن اوري هسته اي زده است تشديد مي كند.
خان گفت بدون اطلاع ( آي اس آي ( سازمان اطلاعاتي قدرتمند پاكستان و ) اس پي دي (بخش برنامه ريزي راهبردي كه مديريت زرادخانه هسته اي پاكستان را برعهده دارد ) هيچ پرواز يا تجهيزاتي نمي تواند از پاكستان خارج شود."
طلعت مسعود تحليلگر سياسي و نظامي پاكستان مي گويد از انجا كه چنين فعاليت هايي توسط بيش از يك نفر هماهنگ مي شود سخنان خان درست بنظر مي ايد.
مسعود اظهار داشت " اينكه ايا انها اين كار را فردي انجام مي دادند يا جمعي يا به عنوان سياست رسمي يا غيررسمي امري است كه بايد مشخص شود."
پاكستان از دادن اجازه به خارجيان از جمله بازرسان اژانس بين المللي انرژي اتمي سازمان ملل براي مصاحبه با خان امتناع مي كند اما مي گويد اطلاعات بدست امده از بازجويي هايش از خان را در اختيار انها خواهد گذاشت.
خان گفت او دو بار يعني در سالهاي هزار و نهصد و نود و چهار و هزار و نهصد و نود و نه يعني زماني كه او براي خريد موشك در جريان مناقشه موسوم به "كارگيل " (درگيري هند و پاكستان بر سر كشمير) به خارج فرستاده شده بود از كره شمالي ديدن كرد.
خان به كيودو گفت اين موشكها از نوع شانه پرتاب اس اي پانزده بوده است.
خان به اسوشيتدپرس گفت مشرف از او خواست تا دومين سفر را به كره شمالي انجام دهد و او در يك هواپيماي ويژه و همراه با ژنرال افتخار حسين شاه به پيونگ يانگ رفت.
خان اظهار داشت " از انجا كه من روابط خوبي با انها ( كره شمالي )داشتم و انها به من احترام مي گذاشتند انها بعد از گرفتن دويست موشك از ارتش خود اين موشكها را به ما دادند و اين موشكها در همان هواپيما بارگيري شد."
او افزود بعد از پايان مناقشه كارگيل دولت پاكستان تلاش كرد براي اجتناب از پرداخت پول اين موشكها انها را به كره شمالي پس بفرستد اما بعد از دخالت او پول انها را پرداخت كرد و انها را نگه داشت.
خان به تلخي از مشرف انتقاد كرد و گفت او به رغم اعترافات سال دو هزار و چهار خود از جايگاه رفيع اش در نزد پاكستاني ها مطمئن است.
او گفت " مردم هنوز به من احترام مي گذارند و اگر كسي شكي در اين مورد دارد و فكر مي كند از من محبوب تر است مي توانيم باهم به بيرون برويم تا معلوم شود."
9153/145/105/0003/01013/10101
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]