سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که تحولات اخیر نشان میدهند شورای امنیت سازمان ملل به بنبستی برخورده است و قادر به انجام وظایف ذاتی خود نیست. ناصر کنعانی همچنین در یک نشست مطبوعاتی، حملات نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه را محکوم کرد و تاکید کرد که این حملات منجر به کشتار هزاران نفر شده است.
وی اظهار کرد که آمریکا در مقابل خواست جامعه جهانی برای ایجاد آتشبس در نوار غزه به تنهایی ایستاده است و با وتو کردن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، رای به ادامه توحش و بربریترین رفتارهای صهیونیستی در برابر مردم فلسطین داده است. کنعانی نگرانی از وضعیت نگرانکننده شورای امنیت را بیان کرد و اعتقاد دارد که این شورا ناتوان در انجام وظایف خود در مواقع حساس است. همچنین اظهار کرد که شورای امنیت باید مسئولیتپذیرتر و ساختار آن دموکراتیکتر باشد. در مورد ایدههای مطرح شده درباره برجام ۲، او اعتقاد دارد که این ایدهها معمولاً از سوی کسانی مطرح میشوند که از تعهدات خود نسبت به توافق برجام انحراف کردهاند و اکنون با مطرح کردن ایدههای انحرافی، سعی در شانه خالی کردن از مسئولیت و توجیه بدعهدی خود دارند.
این دیپلمات ارشد ایران اظهار کرده است که ایران دیگر به ادامه توافق برجام معتقد نیست و لزومی بر آن نمیبیند. او افزوده است که برجام یک توافق امضا شده است که تعهدات هر دو طرف به صورت کامل مشخص شده است و ایران تاکنون تعهدات خود را انجام داده است. او تاکید کرده که آنانی که به تعهدات خود عمل نکردهاند، حق ندارند از موضوعات انحرافی همچون برجام ۲ صحبت کنند.
در مورد عصبانیت بنیامین نتانیاهو نسبت به سفر رئیسجمهور ایران به روسیه، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اظهار کرده که به اظهارات و نظرات او توجه نمیشود و اینگونه اظهارات تاثیری در تلاشها برای تعمیق مناسبات و همکاریهای سازنده بین ایران و شرکای آن در زمینههای مختلف ندارد. همچنین به رشد روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و روسیه اشاره کرده و آمارهای افزایش حجم روابط تجاری در سالهای گذشته را اعلام کرده است.
ناصر کنعانی، دیپلمات ایرانی، در مورد نتایج سفر اخیر رئیسجمهور ایران به روسیه اطلاعاتی ارائه داده است. او اعلام کرده است که در ماههای آینده نشست کمیسیون مشترک ایران و روسیه برگزار میشود و امیدوارند این نشست باعث ارتقاء همکاریهای سازنده میان تهران و مسکو شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوال در مورد بیانیه مشترک بین آذربایجان و ارمنستان نیز اظهار کرده است که ایران از این بیانیه استقبال کرده و آن را گامی سازنده و قابل تحسین برای دستیابی به صلح و توافق دو کشور میداند. این بیانیه نشان میدهد که گفتوگو و همکاری منطقهای میتواند موثر باشد و تقویت زبان صلح و فضای اعتمادسازی نیازمندی است. ایران از تحقق صلح پایدار در منطقه حمایت میکند و آماده به همکاری با کشورهای منطقه برای رسیدن به صلح پایدار و عادلانه است.