ما در این روزها شاهد تحول عظیمی در عرصه ی صنایع ساختمانی، مخصوصاً درب و پنجره های ساختمانی هستیم. تولید کنندگان این محصولات مثل شرکت آتاک درب هر ساله در تلاشند تا با روانه کردن محصولاتی جدید به بازار، پویایی و تحرک بیشتری به بازار این محصولات ببخشند. بیشتر این تولید کنندگان با تمرکز بر رفع و رجوع نواقص محصولات قبلی خود، کالاهایی با کیفیت بهتر و بسیار چشمگیر تر روانه بازار می کنند.
برخی از این محصولات درب های چوبی و درب های فلزی هستند، که برای ساختمان ها تولید می شود. در این مقاله قصد داریم تا به ویژگی های این محصولات و بیان تفاوت های آن ها با یکدیگر بپردازیم. پس اگر قصد خرید درب ضد سرقت دارید و نمی دانید درب چوبی بهتر است یا درب فلزی و یا به صورت کلی تفاوت آن ها با یکدیگر چیست؛ در این مقاله ما را همراهی کنید تا نکات مهم و کاربردی را برای شما بازگو کنیم.
ویژگی های درب فلزی
اینطور که مشخص است، برای سازندگان ساختمان ها یا افرادی که قصد خرید درب را دارند؛ درب فلزی به علت استحکام و مقاومت بالایی که دارد، بسیار مورد توجه است. در واقع بارزترین ویژگی های درب فلزی دوام، استحکام، طول عمر زیاد و امنیت بسیار بالایی است؛ که برای ساختمان ها در سطح بسیار ایدهآلی به ارمغان می آورند. همچنین شرایط نگهداری از درب فلزی نسبت به درب چوبی ساده تر و آسان تر است و هزینه تعمیرات و نگهداری درب های فلزی در مقایسه با درب های چوبی کمتر است.
شرایط نگهداری از درب فلزی
اگر به مرور زمان و بر اثر استفاده سطح درب های فلزی خراشیده شود؛ یا رنگ برخی از قسمت های آن خورده شود و با زنگ زدگی از بین برود، می توان با ابزارهای بسیار ساده درب فلزی را ترمیم کرد. اگر رنگ درب های فلزی دچار ایراد و اشکال شود، امکان رنگ آمیزی مجدد آن ها وجود دارد. تنوع انتخاب رنگ برای این درب ها بسیار بالاست و معمولاً می توان رنگ آن ها را با فضای کلی ساختمان ست و هماهنگ کرد.
استفاده از درب فلزی در شرایط آب و هوایی گوناگون
به صورت کلی درب های فلزی دارای دوام و استحکام بالاتری در مقابل نور خورشید هستند و آنها این ویژگی را دارند که به مرور زمان در شرایط آب و هوایی مختلف تخریب نمی شوند.
درب های فلزی در برابر رطوبت و شرجی بودن هوا بسیار مقاوم هستند و در صورت مواجهه شدن با خوردگی و زنگ زدگی با ابزار و وسایل بسیار ساده و کم هزینه می توان اشکالات آن ها را رفع کرد. همچنین درب فلزی در آب و هوای بسیار گرم و خشک یا بسیار سرد و کوهستانی نیز پایداری و استحکام بیشتری نسبت به درب چوبی از خود نشان می دهد.
مقاومت درب فلزی در برابر ضربات و فشار های بیرونی
از بارزترین ویژگی های یک درب فلزی این است که در برابر ضربات و فشار های بیرونی مقاومت و ایستادگی بی نظیری از خود نشان می دهد. این نکته بدین معنی است که در اثر وارد شدن ضربه های سنگین به درب فلزی به سرعت در هم نمی شکند و آسیب نمی بیند. در نتیجه سارقان به راحتی نمی توانند از این درب ها عبور کرده و وارد ساختمان ها شوند. پس در نتیجه می توان به امنیتی که درب فلزی برای مصرف کننده فراهم می کند، اعتماد کرد.
بررسی مقاومت درب فلزی در برابر حریق و آتش سوزی
ناگفته پیداست که درب فلزی در برابر حرارت و آتش سوزی امکان مقاومت بیشتری نسبت به درب چوبی دارد.
درب های چوبی در برابر آتش، مقاومتی از خود نشان نمی دهند و به سرعت از بین می روند. به همین علت است که برای استفاده به عنوان درب ورودی ساختمان چندان قابل اطمینان نیستند و به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند. اما درب فلزی در برابر حریق و آتش سوزی از هم نمی پاشد و ساختار و استحکام خود را حفظ می کند. در نتیجه درب فلزی برای درب ورودی ساختمان ها بسیار مورد استقبال و استفاده ی سازندگان ساختمان ها و مالکان بنا ها قرار می گیرد.
ویژگی های درب چوبی
به تعبیری می توان، درب چوبی را مدلی کلاسیک و بسیار قدیمی به حساب آورد که از گذشته و در سالهای بسیار دور در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گرفته و با ظهور آهن و فولاد و ساختن درب های فلزی کم کم استفاده از درب چوبی منسوخ یا کم رنگ شده است.
معمولاً درب چوبی به علت داشتن طول عمر کوتاهتر، قیمت کمتری نسبت درب فلزی دارد. اما در عین حال تطابق آن ها با طبیعت احساس آرامش و زیبایی بیشتری را به مصرف کنندگانشان القاء می کند.
شرایط نگهداری از درب چوبی
به صورت کلی درب چوبی نسبت به درب فلزی آسیب پذیر تر است و در نتیجه استفاده از آن سخت تر بوده و احتیاج به مراقبت بیشتری دارد. کسی که در محل زندگی خود از درب چوبی استفاده می کند، در طول سال باید چندین بار درب را بازدید کند تا اگر اشکالی پیش آمده آن را مرتفع سازد. ضمناً مهم است که به سطح درب چوبی مواد شیمیایی مخصوص بمالد. همچنین اگر درب دچار شکستگی یا خوردگی شده باشد، باید سریعا به رفع آن اقدام کرد، زیرا قسمت شکسته شده، محل تجمع جانوران موزی مانند مورچه، موریانه، سوسک، زنبور و .... می شود. در حقیقت این قسمت ها نقطه ضعف درب چوبی خواهد شد و آسیب پذیری آن ها را جدی خواهد کرد.
نگهداری از درب چوبی در شرایط آب و هوایی گوناگون
معمولاً درب چوبی در شرایط آب و هوایی معتدل کاربردی تر است؛ اما در شرایط آب و هوایی گرم شرجی استحکام قابل ملاحظه ای ندارد. زیرا رطوبت می تواند، سطح ظاهری این درب ها را تحت تأثیر قرار دهد و با نفوذ به لایه های داخلی درب چوبی، تغییراتی در ظاهر آن ها به وجود آورد. همچنین استحکام و پایداری درب چوبی در شرایط آب و هوایی سرد و کوهستانی نیز چندان قابل اعتماد نیست و سرمای شدید نیز روی آن ها اثری تخریبی خواهد داشت.
مقاومت درب چوبی در برابر ضربات و فشار های بیرونی
معمولاً ساختار درب های چوبی، ظریف و شکننده است. در نتیجه در برابر فشار و ضرباتی که با تبر، پتک، چکش و... می توان به آن ها وارد کرد؛ مقاومت قابل توجهی از خود نشان نمی دهند و به سرعت در هم می شکنند. این بدان معناست که بسیار آسیب پذیر می باشند و نمی توان از آن ها توقع پایداری بالایی داشت. در نتیجه نمی توانند امنیت و حفاظت بالایی برای مصرف کنندگان خود به ارمغان بیاورند و بهتر است به عنوان درب ورودی ساختمان ها مورد استفاده قرار نگیرند.
بررسی مقاومت درب چوبی در برابر حریق و آتش سوزی
ماهیت چوب اینچنین است که در برابر آتش ناتوان باشد. پس ناگفته مشخص است که درب چوبی توانایی ایستادگی و مقاومت در برابر حریق و آتش سوزی را ندارد. اگر درب ورودی ساختمانی درب چوبی باشد، بدون تردید مزاحمان و سارقان با آتش زدن آن به راحتی می توانند وارد ساختمان شوند و دردسرهایی برای افراد ایجاد کنند. پس درب چوبی گزینه ی مناسبی برای درب ورودی ساختمان ها نیست چراکه مقاومت و دوام بسیار کمی دارد.
کلام پایانی
ما در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با ویژگی ها و تفاوت های درب فلزی و درب چوبی آشنا کنیم. شما به عنوان یک مصرف کننده درب لازم است، تا ویژگی های آن ها را بدانید و بنا بر نوع مصرف خود یکی از آن ها را انتخاب کنید و از مزایای آن ها استفاده نمایید.