تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيت مؤمن بهتر از عمل او، و نيت كافر بدتر از عمل اوست و هر كس مطابق نيت خود عمل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797565961




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

30 شاخص BIG FIVE در تست نئو (NEO) را بیشتر بشناسید


واضح آرشیو وب فارسی::

 


30 شاخص Big Five در تست نئو فرم بلند

تست نئو فرم بلند یکی از معروف ترین آزمون های شخصیت شناسی است. بررسی مطالب این تست نشان می دهد که بیشتر مقالات 5 ویژگی بزرگ شخصیت نئو را بررسی کرده اند.

بنابراین مطالب کمی در رابطه با 30 زیرمقیاس فرعی آن وجود دارد. در این پست قصد دارم تا 30 شاخص اصلی و مهم در تست نئو را بیشتر توضیح دهم.

5 عامل شخصیت در تست نئو

تست نئو 5 عامل بزرگ شخصیتی را ارزیابی می کند که به OCEAN یا اقیانوس معروفند. این 5 مقیاس که به آن ها BIG FIVE گفته می شود عبارتند از:

  • تجربه پذیری (O)
  • با وجدان بودن (C)
  • برونگرایی (E)
  • سازش پذیری (A)
  • روان رنجوری (N)


5 عامل بزرگ شخصیت نئو

30 وجه یا شاخص در تست نئو

در آزمون شخصیت شناسی نئو (NEO) هر کدام از این 5 مقیاس OCEAN دارای 6 وجه (Facets) می باشند. بنابراین در این تست 30 جنبه یا شاخص وجود دارد که می تواند توصیف جامعی از افراد، ارائه کند.

عامل (1): روان رنجوری (Neuroticism)

روان رنجوری در تست نئو با غم و اندوه، بدخلقی و بی ثباتی عاطفی مشخص می شود. افرادی که سطح بالایی از روان رنجورخویی را نشان می دهند مضطرب و تحریک پذیر هستند.

شاخص (N1): اضطراب

اضطراب (Anxiety) یک حالت نسبتاً دائمی از نگرانی و عصبی بودن است که در انواع اختلالات روانی رخ می دهد و معمولاً با رفتار اجباری یا حملات وحشت همراه است.

شاخص (N2): خصومت

خصومت (Hostility) به عنوان نوعی رفتار پرخاشگرانه با بار عاطفی گفته می شود. در گفتار روزمره این اصطلاح بیشتر به عنوان مترادف خشم و پرخاشگری استفاده می گردد.

شاخص (N3): افسردگی

افسردگی (Depression) یک اختلال خلقی است که باعث احساس غم و اندوه مداوم و از دست دادن علاقه می شود.

شاخص (N4): شرم و خجالت

شرم و خجالت (shame and embarrassment) به میزان خجالت و دستپاچگی اشاره دارد. این شاخص احساس ناراحتی و حس بد فرد نسبت به توانایی و کارایی خود می باشد.

شاخص (N5): شتابزدگی

شتابزدگی (Impulsiveness) تمایل به عمل بدون فکر است. این ویژگی به بیان زودهنگام یا رفتار سریع نامناسب با موقعیت، اشاره دارد که اغلب منجر به پیامدهای نامطلوب می‌شود.

شاخص (N6): آسیب پذیری

آسیب پذیری (Vulnerability) به توانایی فرد برای مقابله با استرس ها و سختی های زندگی اشاره دارد. در حالت آسیب پذیری فرد در هنگام مواجهه با موقعیت های اضطراری، وابسته، ناامید یا وحشت زده می شود.

 

عامل (2): برون گرایی (Extraversion)

این شاخص در تست نئو شامل ویژگی هایی نظیر پرحرفی، قاطعیت، بیان عاطفی و تعاملات اجتماعی بالا است.  

افراد برونگرا معمولا در مرکز توجه قرار می گیرند، از ملاقات با افراد جدید لذت می برند و به نوعی تمایل دارند که شبکه اجتماعی و روابط گسترده ای داشته باشند.

صمیمیت (E1)

صمیمیت (Warmth) اشاره به گرما و احساس محبت بین فردی دارد که باعث می شود تا دیگران را صادقانه دوست داشته باشیم.

معاشرتی(E2)

معشارتی (Gregariousness) اشاره به لذت بردن از همراهی با دیگران و علاقه زیاد به معاشرت با افراد دارد. این ویژگی به معنای تمایل فرد برای توسعه روابط بین فردی و تلاش جهت دوری از تنها بودن است.

قاطعیت(E3)

قاطعیت (Assertiveness) یک مهارت اجتماعی است که به بیان صریح افکار و احساسات در عین احترام به دیگران، اشاره داد.

فعالیت(E4)

فعالیت (Activity) به میزان فعال بودن و انرژی درونی فرد اشاره دارد که باعث افزایش جنب و جوش و حرکت در انجام کارها و فعالیت های مختلف می شود.

هیجان خواهی(E5)

هیجان خواهی (Excitement-Seeking) تمایل به دنبال کردن احساسات، هیجانات و تجربیات جدید و متفاوت است. این ویژگی افرادی را توصیف می کند که تجربه را به خاطر خودش دوست دارند و ممکن است برای دنبال کردن آن ریسک کنند.

هیجانات مثبت (E6)

هیجانات مثبت (Positive Emotions) شامل احساسات مثبت به زندگی است که پاسخ های موقعیتی خوشایند یا مطلوب از علاقه و رضایت گرفته تا عشق و شادی را در بر می گیرد.


30 شاخص تست شخصیت شناسی نئو

عامل (3): تجربه پذیری (Openness)

تجربه پذیری در تست NEO ویژگی است که شامل تخیل و بینش است. اشتیاق به یادگیری و تجربه چیزهای جدید برای این ویژگی شخصیتی بسیار زیاد است.

این ویژگی شخصیتی در تست نئو منجر به داشتن طیف گسترده ای از علایق و ماجراجویی بیشتر در هنگام تصمیم گیری می شود

تخیل (O1)

تخیل (Fantasy) اشاره به قدرت و توانایی فرد در تفکر انتزاعی دارد. این افراد می توانند به راحتی رویاپردازی نموده و با ذهن خلاق خود پدیده های مختلف را تجسم نمایند.

زیبایی شناسی (O2)

درک زیبایی شناختی (Aesthetics) یک توانایی است که باعث می شود فرد در مقابل ظرافت های هنری به وجد آمده و به آن ها عشق بورزد.

احساسات (O3)

احساسات(Feelings) به میزان پذیرش احساسات و عواطف درونی اشاره دارد. این ویژگی باعث می شود حالت های عاطفی عمیق تر درک شوند و در نتیجه شادی و ناراحتی بیشتر احساس شود.

علائق (O4)

علائق(Actions) مجموعه ویژگی هایی است که باعث تمایل فرد برای امتحان کردن فعالیت های مختلف، رفتن به مکان های جدید یا خوردن غذاهای غیر معمول می شود.

دیدگاه ها (O5)

دیدگاه ها(Ideas) به جنبه ای از توانایی های ذهنی اشاره دارد که باعث لذت بردن از کنجکاوی، بحث های فلسفی و بازی های فکری می شود.

ارزش ها (O6)

ارزش ها (Values) به آمادگی فرد برای بازنگری ارزش های اجتماعی، سیاسی و مذهبی اشاره دارد. در واقع میزان توانایی فرد برای به چالش کشیدن و تغییر باورها و سنت ها به این صفت بر می گردد.

 

عامل (4): سازش پذیری (Agreeableness)

افرادی که سازگاری بالایی در تست نئو از خود نشان می دهند نشانه هایی از اعتماد، نوع دوستی، مهربانی و محبت دارند.

ایجاد آرامش و همکاری با دیگران ویژگی هایی هستند که در افراد سازش پذیر وجود دارد. این افراد به خوبی با دیگران همدلی می کنند و حمایت گر هستند.

اعتماد (A1)

اعتماد(Trust) صفتی است که به قابلیت فرد برای باور کردن صداقت دیگران و حسن نیت نسبت به آن ها اشاره داد. این ویژگی به میزان خوشبینی فرد به افراد، وقایع و رویدادهای زندگی بر می گردد.

سادگی (A2)

سادگی (Straightforwardness) به میزان روراست بودن و حسن نیت افراد در روابط بین فردی اشاره دارد. درجه ای که فرد پنهان کاری کمتری دارد و افکار و احساسات واقعی خود را در کمال سادگی با دیگران به اشتراک می گذارد.

نوع دوستی (A3)

نوع دوستی (Altruism) به میزان نگرانی غیر خودخواهانه برای رفاه دیگران اشاره دارد.  نوع دوستی یعنی توجه به نیاز دیگران صرفاً از روی تمایل به کمک.

همراهی (A4)

همراهی (Compliance) به میزان سازش و پذیرش فرد در واکنش به تعارضات بین فردی اشاره دارد. همراهی شدت تمایل فرد برای بخشش، فراموش کردن و مدارا کردن با دیگران را مورد ارزیابی قرار می دهد.

تواضع (A5)

تواضع (Modesty) به میزان عدم احساس برتری، غرور و یا تکبر اشاره دارد. در این ویژگی فرد حتی در هنگامی که نسبت به دیگران وضعیت بهتری دارد، خود را بالاتر نمی بیند.

لطافت ذهنی (A6)

لطافت ذهنی (Tender-Mindedness) به نگرش های همدلانه و توجه به نیازهای دیگران اشاره دارد. این ویژگی به تمایل برای دلسوزی و همدردی با دیگران بر می گردد.

عامل (5): با وجدان بودن (Conscientiousness)

با وجدان بودن در تست نئو یک ویژگی است که شامل سطوح بالای تفکر، کنترل خوب تکانه و رفتارهای هدفمند است.

یک فرد باوجدان به طور منظم از قبل برنامه ریزی می کند و رفتار خود را تجزیه و تحلیل می کند تا ببیند چگونه بر دیگران تأثیر می گذارد.

شایستگی (C1)

شایستگی (Competence) به میزان کارامدی و توانایی فرد برای انجام کارها، تاثیرگذاری فردی و توانایی حل صحیح مشکلات بر می گردد.

نظم (C2)

نظم (Order) به توانایی فرد برای حفظ نظم، مرتب بودن، سازماندهی و برنامه ریزی مناسب اشاره دارد.

وظیفه شناسی (C3)

وظیفه شناسی (Dutifulness) به تمایل فرد به ارزش گذاری و پایبندی به اصول اخلاقی و تعهدات اخلاقی خود در موقعیت ها و شرایط مختلف زندگی اشاره دارد.

تلاش (C4)

تلاش (Striving) به میزان پشتکار افراد برای دستیابی به موفقیت برمی گردد. این افراد دارای حرکت پیوسته و منظم به سمت اهداف هستند.

خویشتن داری (C5)

خویشتن داری (Self-Discipline) به توانایی تمرکز بر یک کار اشاره دارد که نتیجه آن دستیابی به یک هدف خاص است. افراد خود انضباط کمتر کارها را به تعویق می اندازند.

محتاط بودن (C6)

محتاط بودن (Deliberation) به حساسیت افراد برای اقدام کاری قبل از بررسی و تفکر دقیق بر می گردد. آن ها عواقب را در نظر می گیرند و برای اقدم عجولانه احتیاط می کنند.

 

 جهت انجام تست های شخصیت شناسی می توانید به وبسایت ای سنج، که در زمینه تست های روانشناسی معتبرین ترین وبسایت ایران می باشد رجوع کنید.

 

برچسب ها : تست نئو فرم بلند,NEO,esanj,ای سنج,تست شخصیت شناسی نئو,تست شخصیت شناسی,شخصیت شناسی






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 867]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


سبک زندگی
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن