تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خودتان را بر خوش اخلاقى تمرين و رياضت دهيد، زيرا كه بنده مسلمان با خوش اخلاقى خود به در...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797544079




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معایب الکتروکوتر چیست ؟ ( عوارض )


واضح آرشیو وب فارسی::

امروزه بسیاری از دستگاه های الکتریکی که به کمک مردم آمده اند که در کنار مزایای بسیار خود دارای معایبی نیز هستند که ممکن است شما اطلاعی از آن ها نداشته باشید. در ادامه مقاله ما معایب دستگاه الکتروکوتر را برای شما به صورت کامل بررسی می کنیم تا اطلاعاتی از این دستگاه داشته باشید. ولی قبل از توضیح معایب الکترو بهتر است این دستگاه را برای شما شرح دهیم.

 

الکتروکوتر چیست؟

یکی از دستگاه هایی که امروزه در صنعت پزشکی استفاده زیادی می شود، دستگاه الکتروکوتر می باشد. این دستگاه با توسط جریان های الکتریکی با فرکانس بالا (HF) در زمان برش یا انعقاد بافت استفاده می شود. عملکرد این دستگاه به همراه 1 ژنراتور الکتریکی می باشد که انرژی الکتریکی را به جریان HF تبدیل می کند. از طرفی دیگر این ژنراتور به یک الکترود فعال متصل می باشد که با بافتی که بر روی آن اثر حرارتی ایجاد می کند، در تماس می باشد. برای خرید و دریافت قیمت الکتروکوتر می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

قیمت دستگاه کوتر حرارتی 

می توان از الکتروکوتر در مواردی به راحتی استفاده کرد این موارد شامل جلوگیری از عفونت، از بین برنده رشد غیر طبیعی بافت، توقف کامل یا جلوگیری از خونریزی پس از آسیب یا در حین جراحی و ... می شود. همچنین از این دستگاه به غیر از عمل جراحی می توان در درمان خونریزی بینی، برداشت زگیل و برداشت تومور هم اشاره کرد.

لوازم و قعطات جانبی دستگاه شامل موارد روبرو می شود: قلم تک قطبی ، پدال پایی، صفحه بیمار با کابل اتصال به دستگاه، پنست دو قطبی و کابل اتصال به الکتروکوتر و الکترود های قلم تک قطبی برای برش و انعقاد.

الکتروکوتر ها انواع مختلفی دارد که این تنوع در خیلی مسائل می باشد. که برخی از آن ها تکنیک می باشد، برخی دیگر میزان وات خروجی به دستگاه و بعضی از آن ها در واحد جراحی می باشد. هر کدام از این نوع این دستگاه کارایی مخصوص به خود را دارد تا پزشکان و دکتران بتوانند به راحتی در شرایط سخت از این دستگاه استفاده کنند.

معایب الکتروکوتر

همان طور که دانستید الکتروکوتر به صنعت پزشکی بسیار کابردی است ولی باید بدانید این دستگاه عوارض الکتروکوتر هم در پی دارد که احتمال بروز آن ها در برخی افراد بیشتر و در برخی افراد کم تر می باشد. از این رو معایب این دستگاه را کاملاً به شما توضیح داده تا به غیر ویژگی های این دستگاه با خطرات آن نیز آشنا شوید. این خطر ها شامل اثرات عبور جریان از بدن می شود.

 

اثرات عبور جریان از بدن در الکتروکوتر

این جریان ها شامل جریان فارادیک (جریان های AC)، فرکانس های ایجاد شده در الکتروکوتر، جریان الکترولیتی (جریان های DC) و اثر حرارتی می شود. هر کدام از این عوامل اثرات مخربی بر برخی افراد می گذارند. این جریان ها بسته به بافت بدن افراد و مقاوت هر فرد تاثیر متفاوت می گذارد (ممکن است هیچ اثری هم به جا نگذارد.)

معایب جریان فارادیک در الکتروکوتر

یکی از مشکلات به کارگیری از جریان متناوب با فرکانس حدوداً بین 1900 تا 2000 هرتز، به وجود آمدن جریان فارادیک در درون بافت ها می شود. این اثر به غیر تاثیرات حرارتی، باعث تحریک عصبی شدن سلول ها و عضلات عصبی می شوند. این روند می تواند در روند سیستم عصبی شما تاثیر بگذارد.

معایب فرکانس های ایجاد شده در الکتروکوتر

یکی دیگر از مشکلات ایجاد شده در الکتروکوتر، جریان مناسب برای استفاده درون جراحی می باشد. این جریان متناوب با فرکانسی معمولاً بالای 300 کیلو هرتز ایجاد می شود. چنین جرانی همانند جریان فارادیک باعث تحریک عصبی عضلانی می شود. از طرفی دیگر باعث ایجاد اسید و باز در بافت ها می شود

معایب جریان الکترولیتی در الکتروکوتر

سومین عیب دستگاه الکتروکوتر مربوط  به استفاده از جریان الکترولیتی (DC) می باشد. که یون های مثبت به سمت قطب مثبت حرکت می کنند. این نوع جریانات یعنی جریان الکترولیتی و حرارتی بر روی بافت بسیار نا مناسب می باشد و از اثرات این جریان می توان به ایجاد شدن اسید و باز در محل الکترود ها اشاره کرد.

معایب اثر حرارتی در الکتروکوتر چیست؟

آخرین مشکل دستگاه الکتروکوتر در اثرات عبور جریان از بدن شامل ایجاد شدن اثر حرارتی در بدن می باشد. این روند با عبور جریان های الکتریکی ایجاد حرارت در درون و روی بافت ها می کند.

به غیر از این 4 معایب عیب های دیگری هم این دستگاه دارد که در ادامه آن را بررسی می کنیم تا معایب کامل الکتروکوتر را بهتر بشناسیم.

انواع الکتروکوتر و معایب آن ها

همان طور که قبلاً اشاره شده است تکنیک های الکتروکوتر شامل تک قطبی و دو قطبی می شود اما تفاوت این دو در چیست؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است که بدانید از این دستگاه عمدتاً برای برش یا انعقاد بافت استفاده می شود. که تفاوت تک فطبی بودن و دو قطبی بودن آن در این زمان مشخص می شود. هر کدام از انواع الکتروکوتر را به صورت جداگانه ای برای شما بررسی می کنیم. تا معایب آن ها را برای شما توضیح دهیم.

تکنیک تک قطبی در الکتروکوتر و معایب آن

در این تکنیک از یک الکترود فعال استفاده می شود که این الکترود به عنوان یک الکترود خنثی نیز عمل می کند. که در ادامه ژنراتور جریان HF را از خود منتقل می کند. زمانی که این الکترود با بافت تماس پیدا کند، چگالی جریان به میزان زیادی منتقل می شود. تمرکز بالای انرژی در یک منطقه که توسط سر تک قطبی (یک منطقه بسیار کوچک) ایجاد شده است، به نتیجه مورد نظر می رسد. پس از اتمام این عملکرد جریان موجود در بدن بیمار به الکترود خنثی تبدیل شده و از آن خارج می شود.

این روش هم مزیت دارد و هم عیب که مزیت بزرگ آن مربوط به خشک کردن توده های بزرگ می باشد. ویژگی بد تکنیک تک قطبی مربوط به خطر برق گرفتی می باشد. توجه داشته برای بیمارانی که ایمپلنت فلزی یا ضربان ساز دارند، بسیار خطرناک می باشد.

تکنیک دو قطبی در الکتروکوتر و معایب آن

همان طور که از نام این تکنیک پیداست، در این روش از دو قطب استفاده می شود. در این روش جریان HF از طریق یک الکترود فعال وارد شادهو از طریق الکترود خنثی خارج می شود. پس در بدن بیمار هیچ گونه جریانی باقی نمی ماند. یکی از رایج ترین ابزار برای استفاده از این تکنیک فورسپس می باشد. به طور کلی در این روش الکترود فعال و الکترود خنثی روبرو یک دیگر قرار می گیرند پس جریان از یک قطب فورسپس وارد شده و به قطب دیگر فورسپس می رود و می توان گفت الکترود خنثی هیچ عملکردی ندارد.

همانند روش تک قطبی این روش نیز مزیت و معایبی دارد. بر خلاف تکنیک قبلی که احتمال ایجاد برق گرفتی را داشت، این روش کاملاً ایمن می باشد و می تواند برای افرادی که ضربان ساز دارند استفاده شود. از طرفی دیگر هیچ خطر سوختگی هم برای بیماران ندارد. ولی عیب بزرگ این روش در مواجه با توده های بزرگ مناسب نمی باشد یعنی نمی تواند توده های بزرگ بافتی را خشک کند.

سخن پایانی

دستگاه های الکتروکوتر در حین کمک کردن بسیار به پزشکان ممکن است در برخی افراد اثرات مخربی هم داشته باشد. پس حتماً به پیش دکتر جراح مطمئن و با دستگاهی سالم بروید تا درصد بروز مشکلات تا حد امکان پایین بیاورید. قبلاً در مقاله اشاره کردیم، این معایب ممکن است برای برخی از افراد بیشتر و برخی افراد کم تر اتفاق بیافتد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1188]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن