تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):رسول اكرم صلى الله عليه و آله گروهى را كه كشت و كار نمى كردند، ديدند و فرمودند: شم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796997236




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آب و روغن قاطی کردن موتور


واضح آرشیو وب فارسی::

معنای آب و روغن قاطی کردن موتور خودرو چیست؟


آب و روغن قاطی کردن موتور

 

آب و روغن قاطی کردن موتور یکی از اصطلاحاتیست که نه تنها باید آن را خیلی جدی گرفت، بلکه ترسناک نیز به حساب می آید.

در صورتیکه در مخزن آب خودرو روغن مشاهده شود به اصطلاح گفته می شود موتور خودرو آب و روغن قاطی کرده است.

موتور خودروی شما در واقع حکم قلب ماشین را دارد که برای تداوم عملکرد خود، به دو مایع حیاتی احتیاج دارد. این دو مایع آب و روغن می باشند.

درست است که این دو مایع حیاتی، همزمان و همراه با یکدیگر در پیشرانه  مشغول کار هستند، ولی هیچ گاه نباید با یکدیگر ترکیب شوند. در صورت ترکیب شدن، مشکلاتی برای موتور ماشین شما پیش خواهد آمد و به اصطلاح می گویند: “پیشرانه آب و روغن قاطی کرده “.

به طور کلی دلیل این که می گوییم این دو مایع حیاتی هستند این است که موتور ماشین از قطعات فلزی و مجموعه های مکانیکی مختلفی تشکیل شده که در کنار یکدیگر مشغول دوران و حرکت هستند.

این تماس و حرکت دائمی میان اجزا باعث به وجود آمدن نیروی اصطکاک و به تبع آن سایش و  خوردگی شدید آنها می شود.

مهندسان برای برطرف کردن این مشکل، سیستم روغن رسانی که شامل اویل پمپ، فیلتر روغن و مجاری متعدد درون پیشرانه است را طراحی کرده اند.

طرز کار این سیستم به این گونه است که همراه با روشن شدن پیشرانه، توربین اویل پمپ نیز به چرخش در می آید. نیروی مکش حاصل از این فرآیند، روغن موتور را از ظرف روغن به سوی مجاری مخصوص می فرستد. با این کار، روغن موتور وارد بخش های مربوط به قطعات می شود.

پس از عبور از فیلتر، روغن در فضای اندک همچون یاتاقان و میل لنگ قرار گرفته و لایه بسیار نازکی را تشکیل می دهد. به این ترتیب سطح تماس قطعات با یکدیگر به حداقل رسیده و نیروی اصطکاک به وجود آمده تا حد زیادی کاهش می یابد.

یکی دیگر از دلایل به کار گرفتن این مایعات حیاتی در داخل خودرو این است که  پیشرانه با انفجار های متوالی و متعدد درون محفظه سیلندر همراه است. در نتیجه این انفجار ها، دمای موتور به میزان زیادی بالا می رود. این افزایش دما موجب انبساط و دفرمه شدن قطعات حساسی مثل  رینگ پیستون، یاتاقان و .. می شود.

برای از بین بردن این مشکل، از سیستم خنک کننده موتور شامل رادیاتور، مایع خنک کننده (آب رادیاتور) و واترپمپ استفاده می شود.

روال کار به این صورت است که با روشن شدن موتور، پره های واتر پمپ شروع به دوران می کنند. این امر موجب گردش مایع خنک کننده  درون منافذ ویژه می شود. به این ترتیب گرمای موتور از طریق رادیاتور به بیرون دفع می شود. (دمای استاندارد حدود 80-90 درجه است).

به طور کلی آب و روغن قاطی کردن موتور صدماتی با هزینه های سرسام آور به موتور خودرو وارد می کند که نیاز به انواع لوازم یدکی خودرو برای بخش موتوری را ایجاد می کند و تعمیرات تخصصی نیاز دارد تا به حالت عادی خود بازگردد.

در این مقاله به بررسی این مورد و عوامل مختلف موثر بر آن می پردازیم.

 

علائم آب و روغن قاطی کردن موتور ماشین

 


آب و روغن قاطی کردن موتور

 

پدیده آب و روغن قاطی کردن موتور خودرو دارای علائم و نشانه هایی است که توجه داشتن به آنها می تواند از بروز هزینه های هنگفت جلوگیری کند. در زیر به چند نمونه از این علائم اشاره می کنیم:

  • مشاهده روغن در رادیاتور خودرو (این مورد اصلی ترین نشانه آب و روغن قاطی کردن موتور است)
  • سرد بودن رادیاتور هنگام کار کردن خودرو (در واقع ماشین کار می کند ولی رادیاتور سرد است)
  • باد کردن شیلنگ متصل به رادیاتور
  • وجود بخار در درب موتور
  • تغییر شکل لوله‌های متصل به رادیاتور
  • روشن نشدن خودرو در سرما و خارج شدن دود سفید از موتور (یکی از نشانه های خرابی واشر سرسیلندر، خروج دود سفید و غلیظ از اگزوز است. این اتفاق به دلیل مخلوط شدن آب و مایع خنک کننده با بنزین می افتد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع دود های  خروجی از اگزوز خودرو، مقاله “نشانه های دود خروجی از اگزوز خودرو” را مطالعه کنید ).

 

دلایل آب و روغن قاطی کردن موتور و اثرات آن

 


آب و روغن قاطی کردن موتور

 

همانطور که گفته شد در اتومبیل مجاری جدایی بمنظور حرکت آب و روغن موتور خودرو وجود دارند که هرکدام وظیفه خاصی را عهده دار می باشند.

وظیفه اصلی آب همانطور که مشخص است، کاهش دمای موتور و خنک کردن آن می باشد. درحالیکه روغن وظیفه دارد از تماس فلز با فلز و ایجاد اصطکاک میان آن ها جلوگیری کند.

چراکه در صورت تماس دو فلز باهم و در حرارت بالا این فرآیند موجب جوش خوردن فلزات یاد شده می شود که در برترین حالت موتور خودرو گیرپاژ می کند.

در صورت بروز اتفاق و شرایطی مجاری آب و روغن ترک برداشته و در نهایت موجب ترکیب و قاطی کردن آب و روغن موتور می شود که قابل تشخیص است.

به طور کلی هر دلیلی که منجر به خارج شدن آب یا روغن از مجاری مخصوص خود و نفوذ به کانال دیگری شود، باعث آب و روغن قاطی کردن موتور می شود. در این حالت روغن موتور به رنگ شیری(نسکافه ای) در می آید.

شایع ترین علت این مسئله به سوختن واشر سر سیلندر بر می گردد. واشر سرسیلندر  یک نوع آب بند پلاستیکی-فلزی است که بین سرسیلندر و بلوک سیلندر قرار می گیرد تا از نفوذ آب و روغن به درون محفظه سیلندر یا مجاری دیگر پیش گیری عمل آید.

هر گاه این واشر در اثر حرارت زیاد و یا سایر عوامل مخرب دچار سوختگی، فرسودگی و یا خرابی شود، آب و روغن موتور می توانند به درون کانال های ویژه یکدیگر نفوذ کرده و پدیده آب و روغن قاطی کردن موتور اتفاق بیفتد.

هم چنین در پیشرانه هایی که کانال های روغن و آب خارج از سرسیلندر  در کنار یکدیگر قرار دارند نیز احتمال آب و روغن قاطی کردن موتور، بدون آسیب دیدگی یا سوختن واشر سر سیلندر وجود دارد.

به طور کلی سوختن واشر سر سیلندر می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در زیر به چند نمونه از آنها اشاره می کنیم:

  • فن خودرو به درستی کار نکند(فن خودرو دارای عملکرد ساده ای است. ولی در صورتی که عملیات خنک کردن خودرو به درستی توسط آن انجام نشود، دمای موتور بالا رفته و جوش خواهد آورد )
  • قرار نگرفتن واشر در جای صحیح خود توسط مکانیک (در صورتی که خودروی شما نیاز به تعمیر پیدا کرده باشد و واشر سرسیلندر توسط مکانیک در جای خود محکم نشده باشد، احتمال دارد بسوزد.قرار دادن واشر سر سیلندر به طور صحیح به این گونه است که بخش مسی آن باید رو به پایین باشد )
  • جوش آوردن موتور ماشین(جوش آوردن دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. یکی از اصلی ترین آنها، کاهش آب رادیاتور و  نشت آب از موتور می باشد.هم چنین در صورتی که در  فصول گرم سال از ضدیخ استفاده نکرده باشید، موتور در آفتاب داغ جوش خواهد آورد )
  • به پایان رسیدن عمر واشر سرسیلندر (با کیفیت ترین محصولات مرتبط با این قطعه را می توانید از فروشگاه اینترنتی آسان پخش یدک خریداری نمایید)

برای تشخیص این مورد که آیا موتور آب و روغن قاطی کرده یا خیر، بهترین راه بررسی گیج روغن موتور است.

از غلظت و رنگ روغن بر روی نازل می توان فهمید که این اتفاق افتاده است یا خیر، به این صورت که در صورت آب و روغن قاطی کردن موتور ، رنگ روغن روی نازل به رنگ شیری در خواهد آمد.

در صورت مشاهده چنین موردی از حرکت دادن خودرو بپرهیزید چراکه در صورت افزایش حرکت و در نتیجه آن افزایش دمای موتور، اجزای داخلی موتور ذوب شده و هرچه بیشتر بگذرد، آسیب های موتور خودرو بیشتر و بیشتر می شود.

اگر آب و روغن قاطی کردن موتور ناشی از سوختن واشر سرسیلندر باشد، فراید های دمونتاژ سرسیلندر و تعویض واشر سرسیلندر باید صورت پذیرند.

از سویی دیگر، با انجام دادن بعضی امور نظیر چک کردن دائمی سطح آب رادیاتور، استفاده همیشگی از ضدیخ، تعویض به موقع روغن موتور ، انجام تست های دوره ای به منظور اطمینان از  صحت عملکرد رادیاتور و هم چنین عملکرد صحیح فن خنک کننده رادیاتور، می توان از آب و روغن قاطی کردن موتور جلوگیری کرد.

از آن جایی که خرابی واشر سرسیلندر یکی از اصلی ترین دلایل آب و روغن قاطی کردن موتور می تواند باشد، حتما به مرغوبیت آن هنگام خرید توجه داشته باشید. بهترین روش برای خرید لوازم یدکی خودرو، به ویژه لوازم یدکی خودروهای خارجی مانند هیوندای، آئودی، بنز و … مراجعه به نمایندگی معتبر آنهاست.







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1559]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن