تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس چيزى از حقّ برادر مسلمان خود را نگه دارد [و به او ندهد]، خداوند، بركت روزى ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797543332




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همه‌چیز درباره اعسار و تقسیط بدهی


واضح آرشیو وب فارسی::

اعسار به چه معنی است؟

به طور کلی بر اساس تعریفی که قانون از کلمه اعسار ارائه داده است اعسار حالتی است که شخصی به دلیل نداشتن دارایی و یا در دسترس نبودن اموالش توانایی پرداخت هزینه های دادرسی(هزینه های مربوط به تمبر دادخواست ) و یا چیزی که در رأی دادگاه به پرداخت آن محکوم شده(محکوم به) را ندارد. به شخصی که در حالت اعسار به سر می‌برد یعنی قادر به پرداخت این هزینه‌ها نیست معسر گفته می‌شود



بنابراین اعسار به دو دسته تقسیم می شود:

- اعسار از پرداخت هزینه های دادرسی: رسیدگی به امور حقوقی در دادگاه‌ها مستلزم پرداخت هزینه دادرسی یعنی ابطال تمبر برابر مقررات قانونی است. مثلاً در دعاوی حقوقی مالی مثل مطالبه وجه شخص خواهان بایستی حدود ۳ درصد از ارزش خواسته را به‌عنوان هزینه دادرسی برای رسیدگی بدوی به صندوق دادگستری پرداخت کند.

اگر شخص  خواهان توانایی پرداخت هزینه دادرسی را به‌طورکلی یا به‌صورت یکجا نداشته باشند می‌تواند با تقدیم دادخواست اعسار از دادگاه بخواهد که او را موقتاً از پرداخت هزینه دادرسی معاف نمایند تا این که پس از بررسی و رسیدگی دادگاه در صورت محکومیت خوانده هزینه دادرسی از او اخذ شود.  در این صورت دادگاه در صورت پذیرش اعسار خواهان را از پرداخت هزینه دادرسی معاف می‌کند.

- اعسار از پرداخت  بدهی یا محکوم‌به: اگر شخصی به‌موجب حکم قطعی دادگاه به پرداخت مبلغی به‌عنوان دین محکوم شده باشد مثلاً شخصی که به پرداخت مهریه محکوم شده است توانایی پرداخت آنچه در حکم دادگاه به آن محکوم شده است(محکوم‌به) را نداشته باشد می‌تواند بر اساس مقررات ماده ۲۷۷ قانون مدنی  و قانون اعسار تقاضا کند که برای پرداخت بدهی او با پذیرش دعوای اعسار مهلت منصفانه داده شود و همچنین بدهی او تقسیط گردد.

در ماده ۲۷۷ قانون مدنی اشاره‌شده است« حاکم( قاضی) می‌تواند نظر به وضعیت مدیون مهلت عادله یا قرار اقساط دهد ».

بدین معنی که اگر قاضی تشخیص دهد که شخصی توانایی پرداخت بدهی خود را ندارد ولی می تواند به صورت اقساط بدهی را بازپرداخت نماید می‌تواند مهلتی برای پرداخت بدهی تعیین کرده و یا  بدهکار را به پرداخت اقساطی بدهی محکوم نماید.

دادخواست اعسار در چه دادگاهی رسیدگی می‌شود؟

اعسار از پرداخت محکوم‌به: بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی صلاحیت رسیدگی به دعوای اعسار بر عهده همان دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد. مثلاً اگر شخصی  در شعبه دادگاه خانواده به پرداخت مهریه محکوم شده است دادگاه صالح به رسیدگی به اعسار از پرداخت این مهریه نیز همان دادگاهی است که رأی را صادر کرده است.

اعسار از پرداخت هزینه‌های دادرسی: در مورد هزینه‌های دادرسی نیز همان دادگاهی که صالح به رسیدگی به دادخواست است باید ابتدا به درخواست اعسار از پرداخت هزینه دادرسی رسیدگی کند و در صورت پذیرش و معافیت خواهان از پرداخت هزینه دادرسی رسیدگی اصلی ادامه می‌دهد. و در صورت عدم پذیرش اعسار از هزینه‌های دادرسی که خواهان اخطار می‌کند که ظرف مدت ۱۰ روزه هزینه دادرسی را پرداخت کند.



تفاوت اعسار و تقسیط چیست؟

بر اساس آنچه گفته شد اعسار به حالت شخصی گفته می‌شود که دادگاه تشخیص داده قادر به پرداخت بدهی خود نیست و او را موقتاً تا زمانی که اموال به دست بیاورد از پرداخت محکوم‌به یا هزینه‌های دادرسی معاف کرده است اما تقسیط حالتی است که دادگاه به این نتیجه رسیده است که شخص قادر به پرداخت بدهی خود به صورت یکجا نیست ولی می‌تواند آن را به صورت اقساط پرداخت کند که در این صورت بازی با در نظر گرفتن وضعیت زندگی و درآمد شخص بدهکار حکم به اقساط   بدهی می‌دهد.

اعسار چه کسانی پذیرفته نمی‌شود؟

کسانی که اموال کافی داشته باشند: در صورتی که شخصی دادخواست به اعسار دهد و بعداً  مثلاً طی استعلام‌های صورت گرفته معلوم شود که توانایی مالی پرداخت  بدهی خود را دارد یا مالی از او شناسایی شود  اعسار از او پذیرفته نخواهد شد.

تاجر: بر اساس قانون دادخواست اعسار از تجار پذیرفته نمی‌شود و تاجرها بایستی اعلام ورشکستگی به نمایند. بر اساس قانون تاجر به چه کسی گفته می‌شود که شغل معمولی خود را انجام معاملات تجاری قرار داده باشد.

تعیین میزان پیش‌پرداخت و اقساط بر چه اساسی است؟

مقرراتی که در قانون کشور ما وجود دارد پذیرش اعسار و یا حکم به تقسیط و میزان اقساط و یا تعیین میزان پیش‌پرداخت همگی به نظر و برداشت قاضی از اوضاع‌واحوال و شرایط پرونده دارد و می‌توان گفت که قاضی پرونده در این زمینه بسیار گسترده‌ای دارد می‌تواند بر اساس تشخیص و صلاحدید خود هر یک از موارد گفته شده را تعیین کند.

در حال حاضر رویه قضایی به این صورت است که در صورت پذیرش اعسار مبلغی به‌عنوان پیش‌پرداخت در نظر گرفته می‌شود که اگر شخص در بازداشت باشد با پرداخت مبلغ پیش‌پرداخت از بازداشت خارج می‌شود و بدون پرداخت پیش‌پرداخت عملاً رأی اعسار اجرا نمی‌شود.

مراحل طرح دعوای اعسار و تقسیط

تنظیم استشهادیه و معرفی شهود: مهم‌ترین دلیل و مدرکی که در هر دعوای اعسار مورد استناد قرار می‌گیرد شهادت شهود است در حال حاضر بر اساس اینکه اعسار دعوای غیرمالی محسوب می‌شود و هر دعوای غیرمالی طبق قانون آیین دادرسی مدنی با شهادت دو نفر شهود قابل‌اثبات است دادخواست اعسار بایستی مستند شهادت دو نفر شاهد باشد.

شهودی که برای دادخواست اعسار معرفی می‌شوند باید از اوضاع‌واحوال مالی شخص درخواست کننده اعسار اطلاعات کامل و دقیق داشته باشند چون ممکن است در جلسه دادرسی از جزئیات زندگی شخص درخواست کننده اعسار از آن‌ها سؤال پرسیده شود. همچنین ادای شهادت با سوگند به قرآن کریم صورت می‌گیرد.

تنظیم لیست اموال: مورد دیگری که باید به دادخواست اعسار ضمیمه شود لیست اموال شخص درخواست کننده اعسار است که در صورتی که اموالی داشته باشد که مشمول مستثنایت دین هستند مثل منزل شخصی در حد متعارف و همچنین لوازم و ابزارآلات مربوط به کار بایستی در این لیست ذکر شود.

تقدیم دادخواست اعسار: نهایتاً با تهیه مدارک فوق شخص بایستی نسبت به تقدیم دادخواست اعسار به مرجع صالح و دادگاه مرتبط اقدام نماید که در حال حاضر تقدیم کلیه دادخواست‌های حقوقی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی صورت می‌پذیرد.

گروه وکلای ایران دادفر

نظر ‌به فنی و تخصصی بودن دعاوی احضار توصیه می‌شود کسانی که طرح دعوای اعسار می‌کنند و یا کسانی که طرفدار قرار می‌گیرند حتماً از تجربه و دانش وکلای متخصص مربوط به موضوع استفاده نمایند گروه وکلای ایران دادفر آماده ارائه خدمات حقوقی و مشاوره حقوقی توسط وکلای دادگستری معتبر در این عرضه و در کلیه دعاوی است






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1715]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن