تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796817134




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روش تشخیص و درمان پارگی پرده گوش


واضح آرشیو وب فارسی::

فهرست مطالب

مقدمه درمان پارگی پرده گوش

پارگی پرده گوش (پارگی غشای تمپانی) نوعی شکاف یا پارگی در بافت نازکی است که مجرای گوش را از گوش میانی یا لاله گوش جدا می‌کند. پاره شدن پرده گوش می‌تواند منجر به کاهش شنوایی شود. همچنین منجر به آسیب‌پذیر شدن گوش میانی نسبت به عفونت‌ها می‌شود. در برخی از موارد پارگی پرده گوش بدون نیاز به درمان خاصی و بعد از چند هفته بهبود پیدا می‌کند ولی گاهی اوقات برای درمان پارگی پرده گوش نیاز به استفاده از پچ یا جراحی است. در ادامه با علائم این مشکل و روش درمان آن آشنا خواهید شد.

علائم پارگی پرده گوش

علائم و نشانه‌های پاره شدن پرده گوش شامل موارد زیر است:

  • درد گوش که احتمال دارد خیلی سریع فروکش کند.
  • خارج شدن ماده‌ای مخاط مانند از گوش که پر از چرک یا خون‌آلود است.
  • کاهش شنوایی
  • شنیدن صدای وزوز یا زنگ در گوش
  • احساس سرگیجه
  • حالت تهوع یا استفراغ که ممکن است ناشی از سرگیجه باشد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت مشاهده علائم یا نشانه‌های پارگی پرده گوش بهتر است به پزشک مراجعه کنید. گوش میانی و داخلی دارای ساختارهای ظریف و حساسی هستند که در صورت بروز زخم یا بیماری ممکن است صدمه ببینند. برای اینکه دلیل علائم گوش خود را متوجه شوید و بررسی کنید که پرده گوش دچار پارگی شده است یا خیر بهتر است به مراکزی مانند کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.



روش تشخیص پارگی پرده گوش

آزمایشات گوناگونی وجود دارد شامل :

  • تست‌های آزمایشگاهی: اگر ترشحاتی از گوش بیمار خارج شود، ممکن است پزشک آزمایش‌هایی برای تشخیص عفونت باکتریایی احتمالی در گوش میانی فرد انجام دهد.
  • آزمایش چنگال تنظیم: چنگال‌های تنظیم دو چنگال فلزی لبه‌دار هستند که در صورت برخورد با هم صدا تولید می‌کنند. انجام آزمایش‌های ساده توسط چنگال‌های تنظیم به پزشک در تشخیص کم شنوایی کمک می‌کند. همچنین این نوع آزمایش‌ها می‌توانند نشان دهند که کم شنوایی در اثر وارد شدن آسیب به بخش‌های لرزشی گوش میانی (ازجمله لاله گوش) ایجاد شده است یا به دلیل آسیب به عصب‌های داخلی گوش و یا هر دو این عوامل در کاهش شنوایی مؤثر بوده‌اند.
  • آزمایش تمپانومتری (Tympanometry): در این آزمایش از دستگاهی استفاده می‌شود که در مجرای گوش بیمار جای می‌گیرد و واکنش پرده گوش فرد را نسبت به تغییرات جزئی فشار هوا اندازه‌گیری می‌کند. الگوهای خاصی از این واکنش‌های می‌توانند منجر به پارگی پرده گوش شوند.
  • آزمون شنوایی سنجی: این آزمون هم جهت تشخیص و درمان پارگی پرده گوش انجام می‌شود و شامل یکی سری تست‌های کالیبره شده است که بررسی می‌کند بیمار صداها را در اندازه‌های مختلف به چه شکل می‌شنود.

دلایل پاره شدن پرده گوش

ازجمله دلایل پارگی پرده گوش می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • عفونت گوش میانی (otitis media): عفونت گوش میانی در اغلب موارد باعث می‌شود مایعات در گوش میانی تجمع پیدا کنند. در چنین حالتی این مایعات بر روی گوش فشار وارد می‌کنند. فشار این مایعات می‌تواند منجر به پارگی پرده گوش شود.
  • باروتروما (Barotrauma): زمانی که فشار هوا در گوش میانی و فشار هوا در محیط خارج از حد تعادل باشد درنتیجه فشار بر روی پرده گوش هم افزایش پیدا می‌کند. در صورت بروز باروتروما اگر فشار شدید باشد احتمال دارد منجر به پاره شدن پرده گوش شود. باروتروما معمولاً در اثر تغییرات فشار هوا در زمان سفرهای هوایی به وجود می‌آید. حوادث دیگری که می‌توانند باعث تغییرات ناگهانی فشار هوا و پاره شدن پرده گوش شوند شامل غواصی و ضربه مستقیم به گوش هستند مانند زمانی که کیسه هوای خودرو باز می‌شود و سر فرد ضربه می‌خورد.
  • قرار گرفتن در معرض صداهای بلند یا انفجار (acoustic trauma): صداهای بلندی مانند انفجار
  • وارد شدن اجسام خارجی به گوش: اشیاء کوچکی مانند سنجاق سر
  • ضربه شدید به سر: آسیب‌های شدیدی مانند شکستگی سطحی جمجمه ممکن است باعث جابجایی یا صدمه دیدن ساختارهای گوش میانی و داخلی شوند و پاره شدن پرده گوش شود.



درمان پارگی پرده گوش

همانطور که گفتیم در برخی موارد در صورت پاره شدن پرده گوش بعد از چند هفته گوش به صورت خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کند. اگر علائم عفونت در گوش وجود داشته باشد ممکن است پزشک برای بیمار قطره آنتی‌بیوتیک تجویز کند. در صورتی که پارگی یا سوراخ ایجاد شده در پرده گوش بدون نیاز به درمان بهبود پیدا نکند باید از روش‌های دیگری برای درمان این مشکل استفاده کرد. این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • استفاده از پچ: اگر پرده گوش بیمار خودبه‌خود بسته نشود یک متخصص گوش و حلق بینی می‌تواند با استفاده از یک پچ یا وصله کاغذی (یا پچ هایی که از جنس مواد دیگر ساخته شده باشند) سوراخ ایجاد شده درون پرده گوش را ببندد. در طی این روش ممکن است پزشک یک ماده شیمیایی را روی لبه‌های پارگی بمالد که می‌تواند باعث بهبودی سریع‌تر پرده گوش شود. بعد از این کار پزشک از یک وصله برای بستن سوراخ استفاده می‌کند. قبل از اینکه سوراخ درون پرده گوش بسته شود ممکن است نیاز باشد این فرآیند دوباره تکرار شود.
  • درمان پارگی پرده گوش با جراحی: در صورتی که استفاده از وصله هم منجر به بهبودی نشود یا متخصص گوش و حلق و بینی (ENT) تشخیص دهد که مشکل بیمار با وصله بهبود پیدا نمی‌کند ممکن است نیاز به جراحی باشد. معمول‌ترین روش جراحی تمپانوپلاستی (tympanoplasty) نام دارد جراح از بافت چربی خود بیمار برای بستن سوراخ پرده گوش او استفاده می‌کند. این روش به صورت سرپایی انجام می‌شود.

روش‌های پیشگیری از پاره شدن پرده گوش

حالا که با روش‌های درمان پارگی پرده گوش آشنا شدید بهتر است در ادامه به روش‌های پیشگیری از بروز این مشکل بپردازیم. در زیر می‌توانید برخی از این روش‌ها را مشاهده کنید:

  • عفونت گوش میانی خود را درمان کنید: در صورت مشاهده علائم عفونت گوش میانی مانند درد گوش، تب، گرفتگی بینی و کاهش شنوایی بهتر است به پزشک مراجعه کنید. کودکانی که مبتلا به عفونت گوش میانی هستند اغلب کلافه هستند و ممکن است میلی به خوردن غذا نشان ندهند.
  • هنگام سفرهای هوایی از گوش‌های خود محافظت کنید: در صورت امکان زمانی که سرما خورده‌اید یا مبتلا به آلرژی فعالی هستید که منجر به گرفتگی بینی می‌شود از سفر با هواپیما خودداری کنید. یا مراقب گوش‌های خود باشید.
  • اشیاء خارجی را وارد گوش خود نکنید: هرگز با پنبه یا گیره و وسایلی از این قبیل گوش خود را تمیز نکنید.
  • از فعالیت‌هایی که گوش شما را در معرض صداهای خیلی بلند قرار می‌دهند خودداری کنید.

در صورت داشتن علائم پارگی پرده گوش به کجا مراجعه کنیم؟

برای درمان پارگی پرده گوش می‌توانید به مراکز درمانی معتبری مانند کلینیک گوش تهران مراجعه کنید. وجود چندین متخصص شنوایی و گوش در این کلینیک، بیماران را در انتخاب مناسب‌ترین پزشک یاری می‌دهد. البته توجه داشته باشید در این مرکز فقط پذیرش بیماران مدنظر نیست و در کنار آن توانایی تشخیص به‌موقع بیماری‌های گوش و شنوایی و سپس استفاده از مدرن‌ترین روش‌های درمان هم اهمیت دارد. در این کلینیک باوجود پیشرفته‌ترین تجهیزات پزشک و متخصصان زبده تمامی خدمات تشخیص، درمان و مراقبت ارائه می‌شود.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 512]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن