واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: معاون وزیر به اندازه بودجه کشور بودجه درخواست میکند!
اگر سناریوی اول به اجرا برسد تا 10 سال آینده تعداد تلفات ناشی از تصادفات جادهای به 15 هزار نفر میرسد و اگر با سناریوی دوم موافقت شود پیشبینی میکنیم میزان تلفات به 13 هزار نفر و به شرط اجرای سناریوی سوم تعداد کشتهها به 9هزار نفر میرسد.
پول نیوز-معاون وزیر راه و شهرسازی در تازه ترین اظهارات خود از ارائه 3 سناریو برای کاهش تلفات جادهای به معاون اول رئیس جمهوری خبرداد. به گزارش پول نیوز، انجام اقدامات ایمنسازی جادهها، افزایش سهم حمل و نقل همگانی و واقعیسازی قیمت سوخت سناریوهایی که به گفته مهرداد تقیزاده اجرایش طی 10 سال آینده به 280 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد. این مقام مسئول در نشست خبری صبح امروز خود گفت: اگر میخواهیم تلفات جادهای را به 9 هزار نفر کاهش دهیم باید 280 هزار میلیارد بودجه دریافت کنیم!
البته گفتنی است که رقمی که تقیزاده درخواست میکند تنها 20 هزار میلیارد از بودجه کشور کمتر است!
تقی زاده در نشست خود گفت: اگر سناریوی اول به اجرا برسد تا 10 سال آینده تعداد تلفات ناشی از تصادفات جادهای به 15 هزار نفر میرسد و اگر با سناریوی دوم موافقت شود پیشبینی میکنیم میزان تلفات به 13 هزار نفر و به شرط اجرای سناریوی سوم تعداد کشتهها به 9هزار نفر میرسد. تقی زاده همچنین با اشاره به بودجه مورد نیاز برای تحقق سناریوهای پیشنهادی برای کاهش تلفات جادهای اظهار داشت: برای اجرایی شدن سناریوی اول به بودجه 130هزار میلیارد تومانی، برای اجرای سناریوی دوم به بودجه 150 هزار میلیاردی و سناریوی سوم به بودجه 280 هزار میلیارد تومانی نیاز داریم.
او که یکی از راهکارهای تامین مالی این بودجههای سنگین را فروش سوخت به قیمت بالا به مردم میداند راهکار مناسبی هم برای کنترل تورم ناشی از آن در این نشست خبری ارائه نمیدهد.
به اندازه یک جنگ در جادهها کشته میدهیم
آنگونه که آمارها نشان می دهد تعداد تلفات جادههای کشور در سال، با تلفات یک جنگ تمامعیار برابری میکند. در سال گذشته تعداد کشتههای سوانح جادهای 15هزار و 900 نفر بودند که در مقایسه با سال 94 کاهش چشم گیری را تجربه می کند . آنگونه که معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده هم اکنون شاخص تلفات در ایران به ازای 100 هزار نفر جمعیت در ایران 19.9 نفر است در حالیکه این رقم در سال 84، 40 نفر بود. این در حالی است که میانگین جهانی شاخص تلفات چیزی حدود 10 نفر است که این رقم در کشورهای توسعه یافته بسیار کمتر است. کشور سوئد با شاخص تلفات 2.8 نفر، انگلیس با شاخص 2.9 نفر، سوئیس با شاخص 3.3 نفر، هلند با شاخص 2.4 نفر و دانمارک با شاخص 3.5 نفر از بهترین کشورها در میزان تلفات ناشی از تصادفات جادهای هستند.بدترین کشورها هم تایلند با شاخص 36.2 نفر، مالاوی با شاخص 35 نفر، کنگو با شاخص 33.2 و تانزانیا با شاخص 33.9 نفر هستند. ایران هنوز بسیار با میانگین جهانی فاصله دارد.
افزایش تعداد وسایل نقیله به 53 میلیون
" حال حاضر 30 میلیون وسیله نقلیه با احتساب موتور در کشور وجود دارد که گفته میشود در 10 سال آینده این رقم به 53 میلیون خودرو میرسد."معاون حمل و نقل وزارت راهو شهرسازی با تاکید بر اینکه ایران یک کشور خودرومحور است، گفت: با توجه به یارانههای که در سوخت داده میشود به طور قطع تعداد خودروهای موجود در کشور رو به افزایش خواهد بود و این تلفات جادهایی را افزایش میدهد چرا که فقط با استفاده از حمل و نقل عمومی است که تلفات جادهای کاهش پیدا میکند.
تاریخ انتشار: ۰۶:۴۲ - ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - 05 December 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]