واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: گزارش ایلنا از اثر ملی به ثبت رسیده در کهگیلویه و بویراحمد: بلادشاپور دهدشت پاتوق معتادان و کارتن خواب ها/ مجوزهای لازم برای نگهبانی از بافت را نداریم
بلاد شاپور اثر تاریخی کهگیلویه وبویراحمد در گذشته دور با ۴۰ هکتار وسعت از بزرگترین بافتهای تاریخی کشور است که به دلایل گوناگون تخریب شده و هم اینک تنها ۲۵ هکتار از این شهر قدیمی باقی ماندهاست. به گزارش ایلنا از یاسوج، بلاد شاپور که قدمتش به دوره ساسانیان برمی گردد، سال هاست تبدیل به مخروبه ای شده که نیازمند توجه جدی مسئولان برای خروج از این وضعیت اسفبار فعلی است.
بلاد شاپور دهدشت از اماکن کم نظیر تاریخی کهگیلویه وبویراحمد به مکان امنی برای معتادان و کارتن خواب ها تبدیل شده است.تبدیل شدن این مکان تاریخی به جایگاهی امن برای معتاد ها، سودجویان ، اراذل اوباش و احشام از مهم ترین تاثیرات بی توجهی به چنین منطقه تاریخی است.
بلاشاپور شهری مذهبی و تجاری بوده که در آمیختگی هنر و مذهب سبب خلق شاهکارهای شگفتانگیزی در آن شده است.
وجود آثاری ارزشمند از جمله هفت امامزاده، ۲ مدرسه، یک کاروانسرا، چهار مسجد، حمام تاریخی کهیار، بازاری بزرگ و منازل مسکونی به جای مانده از آن تاریخ گواهی بر این مطلب است.این بافت تاریخی به شماره 3/1689 در سال ۱۳۶۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت تاریخی رسیده است.
همسایگان این بافت تاریخی به ایلنا گفتند که حضور شبانه معتادان و کارتن خوابها در بافت تاریخی بلادشاپور بیشتر از ساعات روزانه است.
آنان می گویند که تزریق سرنگ و مصرف انواع مواد مخدر در بافت قدیمی شهر دهدشت به این امر عادی تبدیل شده و البته در چندساله اخیر، حضور معتادان و کارتن خواب ها در این بافت بیشتر از همیشه شده است.
همسایگان بلادشاپور از پیگیری های خود برای نجات بافت به ثبت رسیده سخن می گویند و البته از بی توجهی مسوولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در بی توجهی به صیانت از این بافت دوران ساسانی نیز بشدت گله مندند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد خبر تبدیل شدن بافت قدیمی دهدشت در این استان به پاتوق معتادان و کارتن خواب ها را تایید می کند اما تاکید دارد که تعداد کارتن خواب ها و معتادانی که در این بافت حضور دارند زیاد نیست.
مسعود شفیعی گفت: مجوزهای لازم برای استفاده از نیروی انسانی به انداره کافی به ما داده نشده و واقعا نمی شود در یک بافت ۲۵ هکتاری نیروی انسانی زیادی بکار گرفت.
وی افزود: درحال دیوارکشی بافت قدیمی بلادشاپور دهدشت هستیم و امیدواریم اعتبارات لازم بنحو شایسته ای تخصیص داده شود.
گزارش عینی ایلنا حکایت از وضعیت بسیار نگران کننده بافت بلادشاپور دهدشت دارد و البته مردم منطقه از بی توجهی مسوولان استانی مرتبط نسبت به این بافت بشدت گله مندند.
۱۳۹۶/۰۶/۳۱ ۱۴:۴۵:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]