واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس اتحاديه تعاوني باغداران مازندران: *اميدواريم خشكسالي مانع پرداخت خسارت سرمازدگي نشود *پرداخت يارانه براي واردات ميوه ضربه بزرگي به توليدكننده ميزند
خبرگزاري دانشجويان ايران - ساري
سرويس: كشاورزي و دامپروري
رييس اتحاديه تعاوني باغداران مازندران گفت: وزير جهاد كشاورزي براي جبران خسارت سرمازدگي سال 86 و خشكسالي كه امسال به وجود آمده قول همكاري داده است و اميدواريم خشكسالي مانع پرداخت خسارت سرمازدگي نشود.
انوشيروان شعباني در گفتوگوي با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه مازندران حداقل سالانه يك ميليون و 700 هزار تن توليد مركبات دارد، افزود: توليد هلو و شليل با ميانگين 200 هزار تن بيشترين تناژ محصولات باغي در نيمه نخست سال جاري است.
وي ضعف بازار، بستهبندي، حمل و نقل و عدم الگوي كشت مناسب را از عوامل زيان باغدار و كشاورز عنوان كرد و گفت: متأسفانه كشاورزان به هر ستمي كه بازار در سال كشش دارد اقدام به كشت همان محصول ميكنند كه به دليل عرضه زياد و تقاضاي كم در سال بعد خود به خود قيمت محصولات مورد نظر پايين ميآيد و اين قضيه درخصوص هلو و شليل كاملا مشهود است.
شعباني بازاريابي خارج از ايران به همراه مجموعههاي بستهبندي، سردخانه و حمل و نقل مناسب را از تمهيدات مقابله با ضرر و زيان باغدار دانست و افزود: وجود و رونق صنايع تبديلي در استان ميتواند فرصتي براي استفاده و فرآوري از ميوههاي غيرقابل عرضه باشد.
وي درباره راهكار جبران خسارت سرماي سال گذشته به ايسنا گفت: بهترين راه حل تأمين بودجه است كه خوشبختانه مجلس هشتم گام اول را در اين زمينه برداشته و اميدواريم به طور كامل عملي شود.
شعباني با اشاره به اينكه سرما و يخزدگي سال گذشته حدود 25 درصد از درختان را به طور كامل از بين برده و 25 درصد از محصولات باغي را نيز با افت مواجه كرده است، افزود: پنج سال طول ميكشد تا درختان نابود شده احياء شوند و پنج سال ديگر نيز براي بهرهوري بايد مورد مراقبت قرار گيرد تا كشاورز بتواند بهرهاي از آن ببرد.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا باغداران نكات علمي را در زمان برداشت مركبات رعايت نميكنند تا دچار خسارتي مانند سرمازدگي نشوند؟ خاطرنشان كرد: زمان برداشت به دليل تفاوت آب و هوايي در شرق و غرب استان متفاوت است به طوريكه شروع برداشت مركبات در شرق 15 آذر و در غرب استان 15 دي ماه است.
وي علت اين كار را خراب شدن بازار محصولات و نبود انبار مناسب براي جمعآوري و بستهبندي دانست و گفت: براي يك باغدار صرف نميكند براي 50 تن بار خود يك انبار فني احداث كند زيرا احداث يك انبار سردخانه و مجهز براي باغدار به صرفه نيست.
شعباني تصريح كرد: از نظر بانكها بسياري از سردخانهها توجيه اقتصادي ندارند و به همين دليل به باغداران وامي جهت احداث نميدهند.
وي پشتيباني دولت از كشاورز را تنها راه حمايت از آنان براي مواقع بحراني ذكر كرد و گفت: امروزه تمام كشورها به كشاورز جهت توليد يارانه اختصاص ميدهند و چنانچه بازار محصولات هم ضعيف شد دولت تصميماتي ميگيرد كه كشاورز متضرر نشود.
شعباني افزايش قيمت پرتقال در زمستان سال جاري را فقط يك شايعه دانست و گفت: با اينكه سرماي سال 86 ضرر و زيان زيادي را به باغداران وارد كرد ولي وسعت و سطح زير كشت اين محصول بسيار بالا بوده و افزايش قيمت پرتقال به دليل سرماي شديد سال گذشته تفكر اشتباهي است.
وي با اشاره به اينكه يارانه دادن براي واردات ميوه ضربه بزرگي به توليدكننده ميزند، افزود: حرف دل ما اين است كه اين يارانه در بخش توليد و صادرات اختصاص يابد.
رييس اتحاديه باغداران مازندران در پايان با تأكيد بر اينكه امروزه كشاورزان شيوه علمي را در توليد محصولات باور كرده و به آن عمل ميكنند، گفت: با وجود تمام مشكلات ميزان توليد محصولات باغي در سال 87 ، دو ميليون و 500 هزار تن پيشبيني شود.
انتهاي پيام
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 316]