واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: صادرات ماكاروني دو ميليون دلارافزايش يافت
طي سه ماه گذشته؛تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: مديرعامل زرماكارون گفت: صادرات ماكاروني در سال 84، 100 هزار دلار، سال 85 سه ميليون دلار و سال 86 به شش ميليون دلار افزايش يافته كه طي سه ماهه گذشته اين ميزان به بيش از دو ميليون دلار رسيده است.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران،"محمدعلي ناطقي"اظهارداشت: يكي از مهمترين علل كاهش كيفيت آرد در ايران تبديل سريع گندم به آرد پس از برداشت از مزرعه است.
وي افزود: در حال حاضر كارخانه آرد زر ماكارون با ظرفيت 150 هزار تن سيلوي گندم سالانه 600 هزار تن آرد نرم و 500 هزار تن آرد سمولينا را توليد مي كند.
وي گفت: آرد سمولينا تهيه شده از گندم دروم مناسب ترين آرد جهت توليد ماكاروني است كه اين كارخانه اولين توليد كننده ماكاروني با استفاده از سمولينا در كشور است.
ناطقي گفت: كشورهاي آسياي ميانه طي ساليان گذشته از مصرف كنندگان ماكاروني ايراني بودند كه با پي بردن به توليد اين ماكاروني از آرد نرم در ايران واردات اين محصول را قطع كرده و كشورهايي نظير تركيه و ايتاليا به سرعت جايگزين ايران شدند.
وي افزود: صادرات ماكاروني به كشورهاي همسايه، آسياي ميانه، اروپا و حتي آمريكا سال 84 با توليد ماكاروني با آرد سمولينا در زر ماكارون از سر گرفته شد.
مديرعامل اين شركت گفت: با هدف گزاري هاي اين شركت و با توجه به مرغوبيت گندم ايران و طعم مناسب آن كه ذائقه كشورهاي همسايه را به خود جلب كرده، پيش بيني مي شود طي ساليان آينده ايران يكي از بزرگترين صادركنندگان ماكاروني و جايگزين تركيه شود
وي يادآور شد: در حال حاضر كشور تركيه كه طي 30 سال گذشته توليد ماكاروني با آرد سمولينا را انجام داده ساليانه 150 هزار تن صادرات دارد.
ناطقي با اشاره به افزايش دو برابري قيمت آرد گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون محصولات زر ماكارون با قيمت سابق و بدون افزايش قيمت عرضه مي شد اما با شرايط فعلي قيمت اين محصولات در آينده نزديك افزايش نسبي خواهد يافت.
وي آزاد سازي قيمت آرد را مشكل بزرگي در راه توليد كنندگان شيريني، بيسكويت و ماكاروني دانست و گفت: توليد كنندگان شيريني و بيسكويت كه از سرمايه هاي كمتري برخوردارند به زودي از پا درآمد و تعطيل خواهند شد.
ناطقي مهمترين ويژگي هاي استفاده از آرد سمولينا و توليد ماكاروني سبوس دار را جلوگيري از به هم چسبيدن ماكاروني، حفظ ويتامين هاي موجود و در آن و طعم خوب نسبت به ماكاروني با آرد نرم دانست.
وي طرح هاي توسعه اي اين كارخانه را توليد ماكاروني با كيفيت مرغوب براي قشر متوسط و ضعيف جامعه، افتتاح يك واحد نان صنعتي با ظرفيت 125 هزار تن در روز در فاز اول آن تا چهار ماه آينده و توليد نان لواش با ماندگاري دو ماه اعلام كرد.
انتهاي پيام//
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]