تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829463158




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۷ گزاره‌ای که نشان می‌دهد در تجارت آزاد با ترکیه ضرر کردیم | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: طبق آمار گمرک در سال ۱۳۹۵ ارزش دلاری صادرات ترکیه بیشتر از ایران است. ارزش کل صادرات ایران به ترکیه در سال ۱۳۹۵ حدود ۲ / ۳ میلیارد دلار بوده در حالی که ترکیه ۹ / ۴ میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده است. یعنی ارزش صادرات ترکیه به ایران ۵۳ درصد بیشتر از صادرات ایران به ترکیه است.

به گزارش تراز ، بعد از انعقاد قرارداد ترجیحی بین ایران و ترکیه در سال ۱۳۹۳، جدیدا محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه! در دیدار با نیهات زیپکچی وزیر اقتصاد کشور ترکیه اعلام کرده است که باید از تجارت ترجیحی به تجارت آزاد میان دو کشور دست یابیم. بر اساس تجارت ترجیحی، تعرفه واردات برخی محصولات مشخص بین دو کشور کاهش یافته است.  
سوال این است که اساسا تجارت ترجیحی چه نفعی برای کشور داشته که حالا بخواهیم به سمت تجارت آزاد با ترکیه برویم؟ به بررسی اجمالی این موضوع می‌پردازیم:

۱- طبق قرارداد ترجیحی بین ایران و ترکیه، محصولات صادراتی ما عمدتا مواد خام و اولیه و یا مواد با ارزش افزوده پایین هستند مثل لبنیات، میوه و سبزی و.... در حالی که محصولاتی که از ترکیه به ایران صادر می‌شوند عمدتا محصولات صنعتی مثل پوشاک، ماشین آلات صنعتی، لاستیک، مبل، لوازم خانگی و ... می‌باشند که ارزش افزوده بیشتری دارند.

۲- بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ گمرک ایران، صادرات ایران به ترکیه حدود ۱۱ میلیون تن و صادرات ترکیه به ایران حدود ۶/ ۱ میلون تن بوده است. یعنی صادرات ایران به ترکیه از نظر وزنی ۷ برابر واردات از ترکیه است. اما با این یک آمار نمی‌توان قضاوت درستی در مورد تجارت دوجانبه داشت.
 

تجارت آزاد با ترکیه


۳- داستان وقتی جالب می‌شود که طبق آمار گمرک در سال ۱۳۹۵ ارزش دلاری صادرات ترکیه بیشتر از ایران است. ارزش کل صادرات ایران به ترکیه در سال ۱۳۹۵ حدود ۲ / ۳ میلیارد دلار بوده در حالی که ترکیه ۹ / ۴ میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده است. یعنی ارزش صادرات ترکیه به ایران ۵۳ درصد بیشتر از صادرات ایران به ترکیه است.
 

از تجارت ترجیحی تا تجارت آزاد با ترکیه، چه کسی نفع می‌برد؟


۴- حالا با استفاده از اطلاعات بندهای ۲ و ۳ می‌توان ارزش متوسط هر تن صادرات دو کشور را محاسبه کرد. بر این اساس ارزش متوسط هر تن کالای ترکیه‌ای که به ایران صادر می‌شود برابر ۳۱۰۰ دلار است در حالی که ارزش متوسط هر تن کالای صادراتی ایران به ترکیه فقط ۳۰۰ دلار است.
 

از تجارت ترجیحی تا تجارت آزاد با ترکیه، چه کسی نفع می‌برد؟



۵- با این اطلاعات مشخص است که ایران مواد اولیه و خام کم ارزش را به ترکیه صادر می‌کند در حالی که ترکیه مواد با ارزش بالاتر را به ایران صادر می‌کند. این یعنی اینکه ترکیه برای دریافت حدود ۳۰۰۰ دلار فقط یک تن کالا به ایران صادر می‌کند، اما ایران برای دریافت همین مبلغ باید ۱۰ تن کالا به ترکیه صادر کند.

۶- حمایت هدفمند ترکیه از تولیدات داخلی خود که باعث ارتقای کیفی و کاهش قیمت محصولات آن کشور شده از یک طرف، و رکود و بی توجهی به حل مشکلات تولیدکنندگان مثل سود بالای تسهیلات، قاچاق و واردات بی رویه، قوانین و مقررات مزاحم، فرهنگ مصرف کالای خارجی و ... از طرف دیگر باعث می‌شود که تجارت آزاد با ترکیه نتیجه‌ای جز از بین بردن اندک توان باقی مانده برای صنایع داخلی مثل پوشاک و لوازم خانگی نداشته باشد.

۷- ترکیه چهارمین شریک تجاری ایران است. اما اینکه وزیر ارتباطات به جای وزیر صنعت، رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه است و مسائل تجاری را که در حیطه تخصصی وزارت صنعت است پیگیری می‌کند جای سوال و تعجب فراوان دارد؟

*اکبر ابدالی محمدی، عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی



منبع: فردا

اخبار اقتصادی


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf






زمانبندی انتشار: 31 تير 1396 - 14:36





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن