واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كنفرانس «روسيه و جهان اسلام» در مسكو برگزار شد
خبرگزاري فارس: كنفرانس بينالمللي «روسيه و جهان اسلام» با حضور اسلامشناساني از ايران، روسيه، عربستان، هند، پاكستان، بنگلادش، فلسطين، تاجيكستان و فرانسه در انستيتوي اقتصاد مسكو برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، شركتكنندگان در اين كنفرانس به موضوعاتي نظير همكاريهاي استراتژيك روسيه و جهان اسلام، تهديدها و چالشهاي اقتصادي، سياسي، نظامي و فرهنگي در روابط روسيه و كشورهاي اسلامي، جهاني شدن و دنياي اسلام، تساهل و تسامح مذهبي پرداختند.
در افتتاحيه اين كنفرانس، آيتالله تسخيري و قمي و هادوي از ايران، يوگني پريماكوف رييس اتاق بازرگاني و صنايع روسيه، ويتالي نائومكين، رييس مركز مطالعات اسلامي روسيه، تويجري، دبير كل ايسسكو، مفتي شيخ عمر ادريس اف از مفتيان روسيه و تني چند از اسلام شناسان برجسته ايراد سخنراني كردند.
اين كنفرانس با همكاري مركز پژوهشهاي عربي و اسلامي فدراسيون روسيه، بنياد حمايت از علوم و فرهنگ اسلامي در روسيه فدراتيو، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي جمهوري اسلامي ايران، مركز بين المللي تقريب مذاهب در جمهوري اسلامي ايران، مركز گفتگو و تعامل تمدنها در انستيتوي روابط بين الملل وزارت امور خارجه روسيه، سازمان ايسسكو، بنياد پژوهشهاي فرهنگ اسلامي، جمهوري اسلامي ايران و دانشكده سياست جهاني دانشگاه دولتي مسكو برگزار شد.
در اين كنفرانس «تسخيري» رييس مجمع بين المللي تقريب مذاهب اسلامي حفظ تعادل براي حفظ منافع كشورها ضروري دانست و اظهارداشت: بايد تهديدات را دفع و آنها را تبديل به فرصت كرد.
وي تلاش ملتها را براي رسيدن به ايده آل هاي خود ستود و نفرت مسلمانان از امريكا را تجاوزها و آزارهاي مكرر غرب دانست و افزود: همكاري روسيه و كشورهاي مسلمان راهي خواهد بود براي مقابله با تك قطبي شدن جهان.
«محسن قمي» معاون امور بين الملل دفتر مقام معظم رهبري، برگزاري اين كنفرانس را نشانه علاقمندي انديشمندان مسلمان به برقراري روابط فرهنگي، اقتصادي، سياسي و اجتماعي با روسيه دانست و حضور روسيه در سازمان كنفرانس اسلامي را به عنوان عضو ناظر نيز حاكي از علاقه متقابل روسيه به برقراري اين ارتباطبيان كرد.
وي بر تقريب مذاهب و همگرايي ملت هاي جهان اسلام تاكيد ورزيد و افزود: امكانات گسترده جهان اسلام از نظر منابع طبيعي، انساني و ... تاثير مثبت و بسزايي در تعامل دو جانبه خواهد داشت.
"هادوي" نيز در اين نشست ضمن بيان اين مطلب كه ترس از اسلام در جهان تنها با شناخت درست اسلام از بين مي رود،اظهارداشت: بايد ريشه ها و مباني اسلام را مورد بررسي همه جانبه قرار داد تا از سوء تفاهم ها جلوگيري كرد.
وي در بررسي دلايل ديدگاههاي نادرست نسبت به اسلام گفت: در فقه اسلامي افراط گرايي وجود ندارد و از اين نظر با ديگر دين ها مطابقت دارد. ريشه افراط گرايي در مسائل حاشيهاي است، و نه در اسلام. دين مبين تمام ابعاد زندگي بشري را مورد توجه قرار مي دهد.
"تبرائيان" راهبردهاي تقريب مذاهب را مورد بررسي قرار دارد و اظهار داشت: ابرقدرت هاي غرب به اسلام حمله كرده و سعي در ايجاد شكاف بين امت اسلامي دارند. مشكلات عراق، افغانستان و پاكستان شاهد اين موضوع است. بايد شكاف ميان مسلمانان را از بين برد.
وي تاكيد كرد: تقرب ضرورت انكار ناپذير در جهان اسلام است و براي تحقق نزديكي مذاهب بايد گفتگوي بين مذاهب اسلامي و نيز گفتگو با اديان ديگر را در دستور كار قرار داد.
"علم الهدي" در سخنراني خود خاطر نشان كرد: مسلمانان همچون اعضاي پيكري هستند كه از هم جدا افتاده اند و تلاش ابرقدرتها بر اين است كه اين اعضا به هم نپيوندند. تفرقه و جدايي ملت هاي اسلامي به سود برخي دولت هاي ابرقدرت است. جهان اسلام نيازمند وحدت و پرهيز از تفرقه و افراط گرايي است.
وي تاكيد كرد: زبان اسلام همان زبان قرآن است و قانون اساسي همه مسلمانان است. نياز به تقريب فكري پيروان مذاهب اسلامي از آنروست كه تنها با گفتگو مي توان انديشه ها را به هم نزديك نمود.
"الكسي گريشين"نماينده دفتر رياست جمهوري اظهار داشت: قوانين روسيه در زمينه آزادي مذهب و وجدان بسيار دموكراتيك است و بازگشت اموال سازمانهاي مذهبي كه در زمان كمونيستي توقيف شده بودند، گواهي است بر اين امر. تدوين و اجراي برنامه مساعدت در آموزش اسلامي در دانشگاه ها و موسسات آموزشي دولتي روسيه نيز گام ديگري است كه روسيه در اين راستا برداشته است.
"عبدالعزيز تويجري" دبير كل ايسسكو، ضمن سپاس از برگزار كنندگان كنفرانس بر لزوم گفتگوي متمدنانه بين روسيه و جهان اسلام تاكيد كرد و افزود: روابط روسيه با دنياي اسلام بايد بسيار فعالانه باشد تا بتوان به اين ترتيب با جهان تك قطبي مبارزه كرد". وي همچنين جامعه جهاني را به هم انديشي براي رفع بحران هاي عراق، فلسطين و افغانستان فراخواند.
"گريگوري كوساچ" استاد دانشگاه علوم انساني روسيه ، عصر حاضر را بهار روابط روسيه و اسلام ناميد و اين نامگذاري را با از سر گيري سفر رسمي حجاج روس به عتبات عاليات مرتبط دانست.
وي در ادامه سخنان خود به بررسي نقش عامل مذهب در روابط روسيه و دنياي اسلام پرداخت.
نشست دوم اين كنفرانس به رياست ابوذر ابراهيمي، رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در مسكو آغاز به كار كرد.
در اين نشست سخنراناني از كشورهاي ايران، بنگلادش، فرانسه و تاجيكستان به موضوع اسلام و جهاني سازي و يافتن راهكارهاي گفتمان بين اسلام و ديگر اديان سخنراني كردند و انديشمندان اسلام شناس و جامعه شناس و متخصصان علوم سياسي بر نقش منحصر به فرد روسيه در گسترش اسلام تاكيد كردند.
پروفسور" ايرينا دونونا زويگلسكايا"قائم مقام "مركز پژوهشهاي استراتژيك و سياسي" اظهار داشت: تمامي عناصر مثبت موجود در دنيا كه به جهاني شدن مربوط مي شود، ماهيت چندان روشني ندارند. جهاني شدن مي تواند باعث برخورد مذاهب و فرهنگ هاي ناآشنا با هم نيز بشود.
"عزيز شوكتوويچ نيازي" كارشناس ارشد مركز پژوهشهاي عربي و اسلامي گفت: جهاني شدن نمي تواند خوب يا بد باشد. جهاني شدن در واقع تعامل و ارتباط متقابل است. جهاني شدن ساخته و پرداخته ذهن نيست، بلكه واقعاُ وجود دارد و مبارزاتي كه وجود دارد، مبارزه با جهاني شدن نيست، بلكه مبارزه با جهاني كنندگان است.
"محي الدين كبيروف"رييس حزب احياي اسلام تاجيكستان، نقش روسيه و ايران را در ايجاد صلح در تاجيكستان ستود و اظهار داشت : روسيه و ايران در صورت تمايل و اشتراك رويكردها مي توانند به حل بسياري مشكلات در منطقه و جهان كمك شايان بكنند.
"يوگني پريماكوف" در سخنانش گفت: ارزش هاي مادي و معنوي هر جامعه باعث توسعه جامعه جهاني است. پايه هاي اصلي تمدن بشري، آن دسته از تمدنها هستند كه به فرهنگ و مذهب توجه ويژه دارند.
رييس مركز مطالعات اسلامي روسيه، ويتالي نائومكين و يوگني پريماكوف، نخست وزير سابق و رييس فعلي اتاق بازرگاني و صنايع روسيه ضمن تاكيد بر لزوم گفتگوي متقابل اظهار داشتند كه عدم اعتماد و خصومت نسبت به اسلام بايد متوقف شود.
اكثريت شركت كنندگان دراين كنفرانس بينالمللي، گفتوگوي متقابل با اسلام ميانهرو را عاملي براي مقابله با تندرويها و ديدگاههاي نادرست درباره اسلام دانستند و در در آن اتفاق نظر داشتند.
انتهاي پيام/ش
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]