واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دفتر حسابرسي دولت آمريكا: آمارها درمورد پيشرفت در عراق نادرست و طرحهاي دولت بوش مبهم است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
دفتر حسابرسي دولت آمريكا در گزارشي اعلام كرد: به غير از كاهش نسبي خشونتها در عراق، بسياري از اقدامات ضروري كه دولت بوش در تلاش است از آنها به عنوان پيشرفتهاي اقتصادي، سياسي و امنيتي در اين كشور ياد كند، نادرست يا بسيار پيچيده هستند كه حتي خود دولت نيز به آن اذعان دارد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نوشته روزنامه نيويورك تايمز، در گزارش دفتر حسابرسي دولت آمريكا آمده است: طرح آمريكا براي ايجاد ثبات در عراق، فاقد يك چارچوب استراتژيك همسو با اهداف دولت ميباشد و هم چنين فراتر از واقعيتهاي موجود بوده و شامل اشتباهات بسيار جدي در خطوط راهنماي عملياتي است.
در اين گزارش به تازهترين دادههاي سري در خصوص حملات در حومه شهرهاي بزرگ عراق اشاره شده و آمده است: همه اين دادهها حاكي از افزايش خشونت طي ماههاي مارس و آوريل ميباشد.
تعداد حملات روزانه با حملات رخ داده در اوايل سال جاري قابل مقايسه بوده اما حاكي از كاهش 70 درصدي از ژوئن 2007 ميباشد.
براساس اين گزارش، اگر چه بسياري از اين آمار با ارزيابيهاي فرماندهان ارتش آمريكا كه بسياري از آنها دال بر بهبود اوضاع امنيتي در عراق دارد يكسان است، اما بسياري از آمارها كه براي تاييد پيشرفتهاي گسترده در عراق ارايه شده گمراه كننده و نادرست ارزيابي شدند.
در گزارش دفتر حسابرسي دولت آمريكا آمده است: آمارهاي دولتي در بسياري از موارد بسيار اغراق آميز بوده است كه در اين ميان ميتوان به آمادگي ارتش عراق، ميزان توليد برق و ميزان هزينههاي بازسازي در عراق اشاره كرد.
هم چنين اهداف امنيتي ياد شده در برخي گزارشهاي دولتي نشانگر پيشرفتهاي وسيع در زمينههاي آشتي سياسي و اجتماعي و عملكرد دولت عراق درست نبوده است.
ناتان فرير افسر بازنشسته ارتش آمريكا كه طي سالهاي 2005 و 2007 در عراق خدمت كرده و اكنون از اعضاي برجسته برنامه امنيت بينالمللي در مركز مطالعات استراتژيك و بينالمللي واشنگتن است، ميگويد: مشخصا تغييراتي اساسي در اوضاع امنيتي بوجود آمده است، اما عراق هم چنان يك بسته بسيار پيچيده است و در اين مورد بايد صادق بود.
به گفته پنتاگون، طرح سري آمريكا كه توسط جورج بوش در ژانويه 2007 با عنوان "راه جديد پيشرو در عراق" ارايه شد، هم چنان راهنماي اقدامات در عراق شمرده ميشود.
جوزف كريستوف مدير امور بينالملل و بازرگاني دفتر حسابرسي، ميگويد: طرح استراتژيك بايد طرحي باشد كه فقط يك دوره كوتاه مدت را در بر نگيرد. طرح "راه پيشرو در عراق" فقط تا ژوييه 2008 اعتبار دارد و پس از آن هيچ راهنمايي براي رسيدن به اهداف اعلام شده در عراق وجود ندارد. همه چيز به حال خود رها خواهد شد از جمله مقابله با تهديد تروريسم و دفاع از مرزهاي اين كشور.
شايد مهمترين بخش در اين گزارش، عدم توافق بسيار جدي ميان دفتر حسابرسي و دولت بر سر ميزان پيشرفتهاي ايجاد شده در عراق باشد. براي مثال در اين گزارش با استناد به مطالعات سري بخش ارتش عراق آمده است كه 10 درصد از نيروهاي كنوني عراقي قادر به عمليات مستقل ميباشند و در تمامي موارد به كمكها و پشتيباني آمريكاييها وابسته هستند؛ اما پنتاگون مدعي است كه 70 درصد از واحدهاي عراقي در عملياتهاي ضد شورش نقش رهبري دارند.
مساله دوم در مورد بازسازي است كه آمريكاييها مدعي هستند عراق 60 درصد از بودجه بازسازي در سال 2007 متقبل شده اما به گفته دفتر حسابرسي اين ميزان تنها 28 درصد بوده است.
انتهاي پيام
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]