تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835686999
اظهارات منتشرنشده «سحر نوروززاده» درباره برجام
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اظهارات منتشرنشده «سحر نوروززاده» درباره برجام
مصاحبهام با «سحر نوروز زاده»، عضو تیم سیاستگذاری وزیر خارجه سابق آمریکا چند ماه قبل از انتخابات ریاستجمهوری این کشور در سال گذشته انجام شد و قرار بود در یکی از روزنامهها منتشر شود اما به دلایلی اجازه انتشار نیافت.
به گزارش ایسنا به نقل از «آبانپرس»، نشریه «پالیتیکو» روز جمعه ۲۱ آوریل / اول اردیبهشت ۱۳۹۶ خبر داد که او به دلیل متهمشدن به «عدم وفاداری» به «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا از سمتش برکنار شده و به دفتر امور ایرانیان وزارت خارجه ایالات متحده بازگشته است.
نشریه «پالیتیکو» پیشتر نوشته بود که رسانههای نومحافظهکار و دست راستی آمریکا برای کنار زدن مقامات بازمانده از دولت سابق این کشور به ترامپ فشار آوردهاند. این نشریه نوشته است «سحر نوروززاده» که از جولای سال گذشته / مرداد ۱۳۹۵ به عنوان عضو تیم سیاستگذاری جان کری، وزیر خارجه پیشین آمریکا منصوب شده بود، از این پست کنار گذاشته شده است.
سحر نوروززاده کیست؟
سحر نوروززاده یک ایرانیآمریکایی متخصص در امور سیاست خارجی است که در سال ۱۹۸۲ میلادی (۱۳۶۱ شمسی) در ایالت «کانکتیکت» در شمال شرقی آمریکا و از پدر و مادری ایرانی متولد شده است. والدین وی اوایل دهه ۵۰ شمسی برای ادامه تحصیل پدرش در تخصص زنان و زایمان از ایران به آمریکا مهاجرت کردند.
هیچ کس در خانواده سحر، سیاست را به صورت حرفهای دنبال نکرده و بسیاری از اعضای خانواده او مشغول به کار در رشتههای پزشکی، مهندسی و … هستند. او نیز علاقه داشته که راه پدرش را در علوم پزشکی ادامه دهد اما حملات گروه تروریستی القاعده به آمریکا در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ (۲۰ شهریور ۱۳۸۰)، باعث شد تا مسیر زندگی سحر تغییر کند و به امور بینالملل و سیاست خارجی علاقهمند شود.
سحر نوروززاده مدرک کارشناسی خود را در امور بینالملل با گرایش اقتصاد بینالمللی و مطالعات خاورمیانه از دانشکده امور بینالملل دانشگاه جورج واشنگتن دریافت کرد. وی سپس تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در مطالعات ایران در دانشگاه مریلند به پایان رساند. سحر از سال ۲۰۰۵ و همزمان با پایان دوره لیسانسش، در مناصب مختلف مشغول به خدمت در دولت آمریکا بوده است.
سحر نوروززاده سال گذشته عضو شورای سیاستگذاری وزیر خارجه آمریکا شد و در عین حال سخنگوی فارسیزبان این وزارتخانه نیز به شمار میرفت. سحر پیشتر «تحلیلگر امور خارجی در وزارت دفاع آمریکا»، «افسر روابط خارجی در وزارت امور خارجه ایالات متحده» و «مدیر بخش ایران در شورای امنیت ملی کاخ سفید» بوده است.
او که با فرهنگ ایرانیان آشناست، ایده برپایی سفره هفتسین را نیز در کاخ سفید عملی کرد.
این مصاحبه پاییز سال ۱۳۹۵ انجام شده است:
* خانم نوروززاده! در رسانهها از شما به عنوان عضو گروه سیاستگذاری با تمرکز بر ایران و مسائل مربوط به اجرای توافق هستهای نام برده شده اما رسانههای ایرانی افزون بر این، شما را سخنگوی جدید فارسیزبان وزارت خارجه آمریکا معرفی کردهاند. آیا شما سخنگوی جدید هستید یا خیر؟
من چند ماه پیش دوره فعالیتم را به عنوان مدیر بخش ایران در شورای امنیت ملی کاخ سفید تمام کردم و برگشتم به وزارت امور خارجه. در حال حاضر من عضو تیم سیاستگذاری وزیرخارجه «جان کری» هستم و مسئول امور ایران. من برای مجمع عمومی سازمان ملل با خبرنگارهای فارسیزبان صحبت کردم و وظایف سخنگو را انجام دادم. شاید هم در آینده این کار را انجام بدهم ولی کار اصلی من الان در حال حاضر در تیم سیاستگذاری آقای وزیر است.
* در حاشیه مجمع عمومی امسال (شهریور ۱۳۹۵) سازمان ملل، طرفین برجام در چه خصوص با هم گفتوگو کردند؟
در مجمع عمومی دو جلسه کمسیون مشترک داشتیم؛ یکی در سطح وزرا و یکی در سطح معاونان وزیر. در جلسهای که در سطح وزرا برگزار شد، کری وزیر خارجه و همچنین ارنست مونیز وزیر انرژی شرکت کردند. قبلا هم جلسات کمسیون مشترک در سطوح مختلف برگزار شده بود. کمسیون مشترک بر اساس برجام روی اجرای برجام نظارت میکند و مجمع عمومی وزرای ١+۵، اتحادیه اروپا و ایران یک فرصتی داشتند که با هم مروری داشته باشند بر اجرای برجام و در مورد همکاری برای ادامه اجرای برجام با یکدیگر تبادل نظر کنند.
* زمانی که برجام امضا شد، مردم ایران تصور میکردند که در عرصه اقتصادی شاهد گشایش و بهبودی خواهند بود اما میبینیم که در واقع زندگی و معیشت مردم ایران، تغییری نکرده و مردم همچنان گرفتار مشکلات عمده اقتصادی هستند.
آیا به نظر شما در خصوص تاثیرات برجام بر بهبود وضعیت اقتصادی ایران، بزرگنمایی شده بود یا اینکه واقعا مشکلاتی وجود دارد که اجازه نمیدهد اثرات برجام خود را در زندگی مردم نشان دهد؟ برخی در ایران معتقدند که آمریکا در مسیر اجرای برجام کارشکنی میکند، آیا دولت آمریکا کارشکنی میکند؟ پاسخ شما به این نوع اظهارات چیست؟
همانطور که پرزیدنت اوباما و وزیر امورخارجه کری هم قبلا گفتند، ما به دنبال این هستیم که به مرور زمان مردم ایران بهبود اقتصادی را در زندگی روزمرهشان ببینند و حس کنند. ما درک می کنیم با وجود اینکه آمریکا همه تعهداتش را بر اساس برجام انجام داده است و همچنین یکسری پیشرفتهای مهم اقتصادی نیز اتفاق افتاده شامل افزایش میزان فروش نفت ایران به تقریبا میزان قبل از اعمال تحریمها، کاهش نرخ تورم، ارتباط برقرار کردن با بانکهای بینالمللی، امضای قراردادهای متعدد و غیره ممکن است مردم ایران هنوز آنها را کاملا حس نکرده باشند.
ولی باید یادمان باشد که این فقط شروع است و الان فقط هشت ماه از اجراییشدن برجام میگذرد و این مدت نسبتا کوتاهی است در مقایسه با ۱۰ سالی که جامعه جهانی نگرانیهای عمدهای در مورد برنامه هستهای ایران داشت. ما همچنان به رایزنی با کشورهای ١+ ۵ و اتحادیه اروپا و ایران به تلاشهایمان ادامه میدهیم و همچنین تیمهایی را از وزارت خارجه و خزانهداری به سراسر دنیا فرستادهایم تا روشن کنند که پس از اجراییشدن برجام کدام درها برای تبادل و تجارت با ایران باز شدهاند و این روند هنوز هم ادامه دارد. بنابر این ما از تجارت مجاز با ایران جلوگیری نمیکنیم.
برای نمونه ما اخیرا برای اولین بار در چند دهه، مجوزهایی را برای فروش هواپیماهای مسافربری به ایران برای بوئینگ و ایرباس صادر کردیم البته شاید نهاییشدن این معاملات زمان ببرد.
در ضمن باید به عوامل دیگر هم توجه کرد که جدا از موضوع تحریمها هستند که برمیگردند به شفافیت اقتصادی و سیاستهای خود ایران که در تصمیمگیریهای شرکتها و بانکهای بینالمللی خیلی موثر هستند. خیلی از این مسائل حتی قبل از تحریمها هم وجود داشتند و در طول سالها و پس از بحران مالی بینالمللی، بانکها بیشتر بر چنین مسائلی تمرکز کردهاند.
امیدواریم که مسئولان ایران برای ساختن آینده روشنتری برای مردم ایران، روی این مسائل کار کنند، خصوصا شفافیت اقتصادی که شاید برخی مخالف آن باشند.
* اما با این وجود، به تازگی مجلس نمایندگان آمریکا، طرحی را تصویب کرده که پرداخت پول به ایران را ممنوع کرده است. ظاهرا این طرح واکنشی به پرداخت ۱.۷ میلیارد دلار از سوی دولت اوباما در ماه ژانویه گذشته برای حل اختلافی بر سر معاملهای تسلیحاتی است که ایران و آمریکا در زمان حکومت پهلوی امضا کرده بودند.
در ایران از تصمیم تازه مجلس نمایندگان آمریکا برای ممنوعکردن پول به تهران به عنوان «کارشکنی در راه اجرای برجام» و «بدعهدی آمریکا» نام برده میشود. دولت آمریکا در خصوص این نوع مصوبات چه اقدامی خواهد کرد؟
پرزیدنت اوباما روشن کردند که هر مصوبه ای را که سعی کند از اجراییشدن برجام و یا از اجرای هر نوع تعهدات آمریکا جلوگیری بکند، وتو خواهد کرد. کاخ سفید هم یک بیانیه در این مورد صادر کرد.
* تحلیل شما از نتیجه برجام چیست؟
برجام یک توافق برد - برد و تاریخی است. برای ایران تحریمهای هستهای لغو شد و فرصت شکوفایی مجدد اقتصاد ایران به وجود آمد و برای جامعه بینالمللی هم تضمین شده است که برنامه هستهای ایران صلحآمیز است و خواهد ماند. نهتنها کل ١+۵، اتحادیه اروپا و ایران بلکه شورای امنیت سازمان ملل و کشورهای بسیاری، برجام را تایید و از آن استقبال رسمی کردهاند.
همانطوری که هم پرزیدنت اوباما و هم آقای روحانی در سخنرانیهایشان در مجمع عمومی اشاره کردند، برجام یک نمونه مهمی برای استفاده دیپلماسی سازنده چندجانبه و بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل برای حل کردن مشکلات بسیار پیچیده و طولانی بین کشورهاست. شاید بعضیها در هر دو کشور ترجیح میدادند که دیپلماسی در مورد برنامه هستهای ایران پیروز نشود ولی ما مانند اکثر جامعه بینالمللی اعتقاد داریم که برجام به نفع کل جامعه بینالملل و همه ملتهاست.
* به نظر شما آیا توافق هستهای پس از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میتواند با خطر مواجه شود؟
در فصل انتخابات در اکثر کشورها نظرات گوناگونی بیان میشود و در آمریکا هم همینطور است. برجام یک توافق بینالمللی است بین گروه ١+۵، اتحادیه اروپا، ایران و شورای امنیت سازمان ملل متحد و اکثر جامعه بینالملل آن را تایید کرده و از آن حمایت کردهاند. برجام به نفع همه طرفین است و تا زمانی که ایران به همه تعهداتش پایبند بماند، ما هم به همه تعهدات خود پایبند خواهیم ماند.
* شما در مصاحبهای از کانالهای جدید برای گفتوگوهای ایران و آمریکا سخن گفتهاید. حتما میدانید که آمریکا در ایران مخالفان سرسخت و قدرتمندی دارد. آیا تاکنون توانستهاید با وجود این مخالفان قدرتمند، همان کانالهای پیشین را حفظ کنید؟ چقدر امیدوار هستید که کانالهای تازهای بین دو کشور گشوده شود؟
پس از چندین دهه نبود ارتباط، باز شدن کانالهای دیپلماتیک بین آمریکا و ایران به نفع هر دو کشور است و این به نظر من یکی از بزرگترین دستاوردهای گفتوگوهای هستهای بود. قبل از اینکه چنین کانالهایی باز شوند، تنشها و سوءتفاهمات تنها بیشتر میشدند. وجود چنین کانالهایی به معنای این نیست که هیچ اختلافی بین آمریکا و ایران نیست و شاید بتوان گفت که وقتی که دو کشور اختلافات جدی دارند اینگونه کانالها اهمیت بیشتری دارند برای جلوگیری از سوءتفاهم و یا امکان تشدید تنش.
ما در گذشته شاهد بودیم که اینگونه اتفاقات به نفع هیچ کداممان نبوده است. اینگونه کانالها نشان میدهد که دو طرف حاضر هستند تبادل نظر داشته باشند و ببینند آیا میتوانند سوءتفاهمها را رفع کنند و از طریق دیپلماسی راهحلهایی برای مشکلات مختلف پیدا کنند که به نفع هر دو طرف باشند یا خیر.
همینطور بود که توانستیم به برجام برسیم و در ضمن توانستیم توافق کنیم روی مسائل دیگر مثل یک پرونده خیلی مهم در دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا در لاهه بعد از بیشتر از سه دهه و تبادل زندانیها که یک کار انسانی مهم بود بین دو کشور. پرزیدنت اوباما همیشه آمادگی خود را اعلام کرده و هنوز آمادگی دارد که بر اساس احترام متقابل با ایران درمورد موضوعات مختلف گفتوگو کند. اما به جز گفتوگو درباره برجام تاکنون چنین آمادگی را از طرف ایران ندیدهایم. امیدواریم که در آینده شاهد این آمادگی از سوی ایران باشیم.
* به عنوان آخرین پرسش میخواستم بپرسم که به نظر شما آیا دیوار بیاعتمادی بین ایران و آمریکا در حال فروریختن است یا نه؟
آمریکا و ایران یک تاریخ مشترک بسیار سخت و پیچیدهای دارند. ما درک میکنیم که چرا این بیاعتمادی در طرف ایرانی وجود دارد و فکر میکنیم که طرف ایرانی هم درک میکند که چرا در طرف آمریکایی هم بیاعتمادی وجود دارد. فکر میکنم که با طول زمان شاید بتوان بیاعتمادی را کم کرد مخصوصا اگر دو طرف به تعهدات خودشان بر اساس برجام پایبند بمانند که تا کنون اینطور بوده و در ضمن کانالهای دیپلماتیک برای گفتوگوی سازنده باز بمانند و اراده سیاسی وجود داشته باشد برای اینکه باهم بتوانیم بر روی آینده سازندهتر تمرکز کنیم. حذف کامل بیاعتمادی برای اینکه تفاهم بین دو کشور بهبود یابد، ضروری نیست. ما این را در روابط دیپلماتیکمان با کشورهای مختلف از جمله چین، ویتنام، ژاپن، کوبا و غیره ثابت کردهایم.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 22 April 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
نشست خبری مشترک ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید/ از حمله های تند دوطرف به برجام و واکنش به آزمایش موشکی ایران تا
نشست خبری مشترک ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید از حمله های تند دوطرف به برجام و واکنش به آزمایش موشکی ایران تا اظهارات درباره روند صلح میان اسرائیل و فلسطینبخش خبری الف ۲۷ بهمن ۹۵تاریخ انتشار چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۲۱ ۱۴ رئیسجمهور آمریکا در نشست خبری با بنیامین نتانیاواکنش ها به اظهارات مقامات ترامپ درباره برجام/ سفر موگرینی به واشنگتن/ عراقچی: روسیه حمایت قاطع خود از برجام ر
واکنش ها به اظهارات مقامات ترامپ درباره برجام سفر موگرینی به واشنگتن عراقچی روسیه حمایت قاطع خود از برجام را اعلام کرده هشدار لاریجانیبخش سیاسی الف ۲۳ بهمن ۹۵تاریخ انتشار شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۲۰ ۰۶ سفر موگرینی به آمریکا و مذاکرات برجامی اش با وزیر خارجه جدید این کشور هشاظهارات منتشرنشده آیتالله هاشمی درباره احمدینژاد درسال 87؛ شیرازه کشور را به هم ریختند/بعداً خواهید دید که
اظهارات منتشرنشده آیتالله هاشمی درباره احمدینژاد درسال 87 شیرازه کشور را به هم ریختند بعداً خواهید دید که چه اتفاقاتی میافتد آیتالله هاشمی رفسنجانی در دوم مهرماه 1387 در دیدار اعضای ستاد نماز جمعه کشور ضمن بیان دلایل خود برای دفاع نکردن از عملکرد احمدینژاد از تریبون نماز جعباس عبدي: بیصداقتی اصولگرایانه درباره برجام
عباس عبدي بیصداقتی اصولگرایانه درباره برجام چرا جبهه مردمی نیروهای انقلاب موضع خود را در برابر مهمترین موضوع کشور یعنی برجام اعلام نمیکند آیا با برجام موافق هستند یا مخالف اگر موافق هستند چرا تاکنون شدیدترین حملات را علیه آن طراحی و اجرا کردهاند و اگر مخالف هستند چه اقدااظهارات نتانیاهو درباره دیدار با نماینده ترامپ | پایگاه خبری تراز
تراز نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دیدار اخیرش با فرستاده ویژه رئیسجمهوری آمریکا مثبت بوده است به گزارش تراز بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دیدار دوشنبه شب وی با جیسون گرین بلات فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا مثبت بواظهارات مهم حسن روحانی درباره بازداشت مدیران کانالهای تلگرامی
اظهارات مهم حسن روحانی درباره بازداشت مدیران کانالهای تلگرامیتاریخ انتشار دوشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۲ ۰۸ یکی از قول های این دولت این بود که مردم آزادی را بهتر لمس کنند و همه بدانند ایران یک کشور مردم سالار دینی است و اگر کسی از یک جناح حمایت کرد معنا ندارد که به زندان برود ممتن کامل گزارش آمانو درباره اجرای برجام
متن کامل گزارش آمانو درباره اجرای برجام مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی عصر روز جمعه اولین گزارش خود درباره اجرای برجام در ایران را در اختیار 35 عضو شورای حکام قرار داد به گزارش ایسنا متن کامل این گزارش به شرح زیر است شورای حکام آژانس بینالمللی انرژیاکونومیست: ایران پس از برجام عرض اندام کرد / هشدار به آمریکا درباره جنگ علیه ایران / جنگ با ایران یعنی درگیری
اکونومیست ایران پس از برجام عرض اندام کرد هشدار به آمریکا درباره جنگ علیه ایران جنگ با ایران یعنی درگیری در کل خاورمیانه احتمالا آمریکا روسیه را از ایران جدا خواهد کرد مجله اکونومیست بریتانیا نسبت به هرگونه جنگ علیه ایران هشدار داد و مدعی شد ایران به دنبال ایجاد هلال شیعیاظهارات کدخدایی درباره رای آوردن روحانی، تبلیغات زودهنگام انتخاباتی و محدود شدن نظارت شورای نگهبان
اظهارات کدخدایی درباره رای آوردن روحانی تبلیغات زودهنگام انتخاباتی و محدود شدن نظارت شورای نگهبانتاریخ انتشار شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۳۸ سخنگوی شورای نگهبان گفت نتیجه پژوهش های صورت گرفته در پژوهشکده شورای نگهبان درباره مفهوم «رجل سیاسی و مدیر و مدبر» این هفته داظهارات اردوغان درباره ایران درفضای هیجانی صورت پذیرفته / ثبات و امنیت اولویت ما در منطقه است
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهارات اردوغان درباره ایران درفضای هیجانی صورت پذیرفته ثبات و امنیت اولویت ما در منطقه است سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات رییس جمهور ترکیه در بحرین گفت ثبات و امنیت اولویت اصلی جمهوری اسلامی ایران در منطقه است به گزارش ایلنا بهرام قاسمی-
سیاسی
پربازدیدترینها