واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاه مطبوعات افغانستان به مشکلات داخلی دولت وحدت ملی
مطبوعات افغانستان در مقالات، یادداشتها و گزارشهای امروز خود با نگاهی متفاوت به مسائل و مشکلات داخلی دولت وحدت ملی پرداختهاند.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، مطبوعات افغانستان فساد اداری، نارضایتی مردم و نخبگان، بیاعتمادی به مسئولین، تضاد قومی و سرکوب نهادهای مدنی را مهمترین معضل دولت وحدت ملی افغانستان در بوجود آوردن امنیت و آرامش بین اقوام دانستهاند. این مطبوعات به غیر از مواردی که مرزهای این کشور را تهدید میکند حملههای انتحاری توسط شبهنظامیان در ولایات مختلف و ضعف دولت وحدت ملی در آرام کردن اقوام را علل داخلی تهدیدات این کشور میدانند. در این بین مطبوعات افغانستان از نقطه نظرهای متفاوت به مشکلات دولت وحدت ملی در داخل مرزهای افغانستان پرداختهاند.
روزنامه «عصر نو» طی یادداشتی در صفحه جامعه و سیاست خود نوشت که «ابعاد و پیامدهای حس ناامنی بر جامعه» نوشت که در چهل سال اخیر اتفاقات و حوادث تکان دهنده در افغانستان اتفاق افتاده است که تصاویر دلخراش آن ذهن، ضمیر و روان جامعه را به شدت دگرگون و مصدوم ساخته است. براساس آمارهای رسمی و نیمه رسمی، بیش از شصت درصد شهروندان به گونهای به مشکلات روانی دچار هستند و این جامعه، به شدت دچار روان پریش شده است. به نظر میرسد خیلی وقت است که باید دولت به سیاستها و روشهای خود برای تأمین امنیت و فراهم کردن حس آرامش مردم، تجدید نظر کند. چیزهای شبیه مشخص کردن دوست و دشمن، پاسخگوی به ابهامات، سوالات و برخورد دولت با مخالفان مسلح، بسیج مردم برای ریشه کن کردن ناامنیها، انجام سیستم مجازات و مکافات، تحقق شایسته سالاری و مبارزه با فساد و رعایت و اصل پاسخ گویی و مسئولیت پذیری حکومت در برابر جامعه از دیگر مسائلی است دولت باید در سیاستهای خود تجدید نظر کند.(جزئیات بیشتر)
روزنامه «افغانستان» در طی مقالهای با عنوان «چرا حکومت قادر به حفظ و کنترل خاکش نیست؟» به قلم «رحیم حمیدی» به دلایل ناکامی دولت وحدت ملی در جلوگیری از آشوبهای مرزی و داخلی در ولایات مختلف پرداخت. در این مقاله آمده است: اولویت حکومت ترمیم روابطش با مردم است. نخبگان سیاسی باید به وعدههای خود عمل نماید. نگذارد که تعداد بیشتری از مردم از حکومت ناراضی شود. در عین حال، مبارزه با فساد در صفوف نیروهای امنیتی را جزئی از ولایتهای خود قرار دهد. بدون مبارزه با فساد ما در آینده نیز با کارکرد ضعیف حکومت مواجه خواهد بودیم. در عین حال، شکستهای خود را به حساب تاکتیک جنگی نگذارد و یا عقبنشینی را تاکتیک جنگی نخواند که تأثیر مخرب روحی و روانی بر جای میماند.(جزئیات بیشتر) همچنین در این روزنامه طی مقالهای با عنوان «حصار بلند بیاعتمادی میان مردم و حکومت» «حفیظ الله زکی» به مناسبت روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان نوشت که حکومت متأسفانه از مردم فاصله گرفته و حداکثر وقتش در زد و بندها و رقابتهای داخلی به مصرف میرسد. بیتوجهی حکومت به خواستها و تقاضاهای مشروع شهروندان و تحمیل ناامنی و زندگی مشقتبار بر مردم، صبر و بردباری مردم را به پایان برده و آنها را وادار به گرفتن آخرین تصمیم زندگییشان کرده است؛ ترک وطن و پناه بردن به کشورهای خارج به منظور تأمین مخارج زندگی.(جزئیات بیشتر)
روزنامه «اطلاعات روز» در صفحه گزارش خود با عنوان «تضاد قومی، تهدید در حال ظهور در افغانستان» نوشت که در «میان چالشهای متنوع» افغانستان، سیاست قومی، در کنار مسائل معمول و شناخته شده، به یک بحث پر جدل تبدیل میشود. حمله تروریستی روز شنبه هفته گذشته که گروه عمدتا هزاره را هدف قرار داد، تنش سیاسی را برجسته کرده است. روند طرح پیشنویس یک قانون اساسی جدید و برآیند نهایی آن، یک بار دیگر به کشمکش میان دیدگاهها و حوزههای رقیب، از جمله ناسیونالیسم قبیلهایی که یک قرن سابقه دارد در برابر ناسیونالیسم مدنی، انجامید. باوجودی که افغانستانیها در گذشته هماهنگی قومی را ثابت ساختهاند، تضاد فزاینده قومی در میان نخبگان و دستگاه دولتی میتواند بهراحتی به دیگر بخشهای جامعه سرایت کند. نمونههای روشن و تازهایی وجود دارند که نشان میدهند هیچ کشوری از سیاست زهرآگین نفرت و تفرقه در امان نیست.(جزئیات بیشتر) روزنامه «اطلاعات روز» گزارش تحلیلی خود با عنوان «اجتنابناپذیری اعتراضات مدنی» هر تلاش و تقلایی از سوی حکومت برای سرکوب این خواستها و مطالبات، شرایط را دشوارتر خواهد ساخت و حکومت را در برابر علایق متنوع در جامعه قرار خواهد داد. این گزارش میافزاید که در شرایط حاضر مهمترین اقدام حکومت در برابر این مطالبات این است که با بردباری و مسئولیتپذیری با تمامی گروههای معترض و مطالبات آنان برخورد کند. هرگونه حرکت غیرمسئولانه از جانب حکومت ممکن است موج اعتراضات مدنی را به یک نافرمانی وسیع و گسترده در سطح جامعه، تغییردهد. همچنین این روزنامه در صفحه یادداشت روز خود با عنوان «حاکمیت 65 درصدی حکومت» به گزارش اخیر سیگار اشاره دارد که 35 درصد خاک افغانستان در دستان طالبان قرار دارد. در این گزارش آمده است که در شرایطی که شهرهای افغانستان یکی پی دیگری بهدست طالبان سقوط میکرد حکومت مسیر کابل و اسلامآباد را طی کرده و پشت یافتن صلح سرگردان بود. اولویت قرار دادن گفتوگوهای صلح، به طالبان مجال داد تا آنها با استفاده از فرصت به حملاتشان شدت ببخشند و از سوی دیگر، نفس «گفتوگوها» صادقانه و بهمنظور تأمین امنیت نبود. نتیجهی آن از دست دادن 35 درصد اراضی کشور است.
روزنامه «ماندگار» نیز فساد اداری را از جمله مشکلات بزرگ دولت وحدت ملی دانسته و در گزارشی با عنوان «مبـارزه با فسـاد اداری بازهم در حـدِ شعار» نوشته است که مردم افغانستان هنوز باور ندارند که غنی در مبارزه با فساد جدیت دارد؛ زیرا عمل و گفتارِ غنی در امرِ مبارزه با فساد، یکی نیست. وی درحالیکه خواهان از بین بردنِ علایق و سلیقهها در مبارزه با فساد است، اما خود عملاً در این مورد با سلیقه و دیدی خاص عمل میکند. چنانکه وی برخی از شخصیتهای سیاسی و مقاماتِ پیشینِ دولتی را که متهم به فساد اداریاند، حمایت کرده و میکند.(جزئیات بیشتر) انتهای پیام/ح
95/05/10 :: 14:22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]