واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: گامي ديگر در تدوين «خاطرات مستند»
آنچه در اين كتاب به عنوان خاطرات مستند ميآيد در واقع خاطرات و يادداشتهاي كوتاه و پراكندهاي درباره...
نویسنده : آيتالله سيدهادي خسروشاهي
*برگ اول/ خاطراتي از مبارزين ملي مذهبي
آنچه در اين كتاب به عنوان خاطرات مستند ميآيد در واقع خاطرات و يادداشتهاي كوتاه و پراكندهاي درباره چند نفر از شخصيتهاي علمي، سياسي و متدين معاصر است كه در طول بيش از نيم قرن يعني از سال 1332 با آنها حشر و نشر، گفتوگو و بحث داشتم و با بعضي از آنها در سفرهاي متعدد همراه بودم.
هر بخشي از اين مجموعه خاطرات مستند را در زمانهاي مختلف و نوعاً پس از درگذشت آنها در طول 30 سال نوشتهام و تا امروز از نشرشان پرهيز داشتم، به اميد آنكه آنها را تكميل كنم و خاطرات و يادداشتهاي ديگري را با اسناد و عكسهاي بيشتر بر آنها بيفزايم و بعد به دست چاپ بسپارم... اما متأسفانه مرور سريع زمان كه «ناگهان خيلي زود دير ميشود» و اشتغالات گوناگون و مسائل روزگار مانع از تحقق آرزو و رسيدن به هدف در اين زمينه شد و سرانجام با توجه به فرا رسيدن بزرگسالي همراه با عوارض اجتنابناپذير آن روشن شد تكميل آنها مقدور نخواهد بود و به همين دليل تصميم بر آن شد كه آنچه قبلاً و در طول زمانهاي متفاوت نوشته شده است به دست چاپ سپرده شود كه بعضيها گفتهاند وجود ناقص بهتر از عدم كامل است. به اميد آنكه اگر معجزهاي رخ داد و امدادي از غيب رسيد، به تكميل آنها بپردازم!آنچه اكنون در اختيار دوستان قرار ميگيرد بهرغم حجم كم و دوري از اطناب و پرهيز از جعل حديث و خاطرهسازي ميتواند آگاهيهاي خاصي درباره شخصيتها و عزيزان مورد نظر در اختيار قرار دهد... با اين يادآوري كه آنچه در اين كتاب ميآيد، متن اصلي نوشتههاي پيشين است و فقط ويرايش كوتاهي به عمل آمده است تا به اصطلاح دوستان آنلاين شود. تعدادي عكس و سند نيز كه از حوادث دهر مصون ماندهاند در آخر كتاب خواهد آمد كه بعضي از آنها از لحاظ تاريخي مانند نامههاي مراجع وقت به آيتالله طالقاني انحصاري و در نتيجه بسيار ارزشمندند.
در استمرار اين سلسله از خاطرات بعضي ديگر از شخصيتهاي علمي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي مانند سيدغلامرضا سعيدي، دكتر باستاني پاريزي، دكتر سيد جعفر شهيدي، عباس زرياب خويي، شمس و جلال آلاحمد، سيد صادق طباطبايي و... مطرح خواهند بود كه پرداختن به آنها باز از لحاظ تاريخي ميتواند ارزشمند باشد.
* برگ دوم/خاطراتي از دكتر حسن عبدالله الترابي
درگذشت استاد شيخ حسن عبدالله الترابي، رهبر فكري و معنوي حركت اسلامي سودان در اسفندماه سال 1394 موجب شد يادداشتهاي پراكنده خود درباره زندگي و مبارزه او را مرور كنم و به خاطراتم و مكاتباتي كه با او داشتم مراجعه كنم كه نتيجه آن دو مقاله با عنوان «حديث روزگار» بود كه در دو شماره از روزنامه وزين اطلاعات بهطور تلخيص شده منتشر شده است و همين امر موجب شد تا به نشر مستقل و كامل يادداشتها راجع به حركت اسلامي سودان و انديشههاي رهبري آن، شيخ حسن عبدالله الترابي اقدام كنم كه البته به نظرم داراي نكات تاريخي برجستهاي، بهويژه درباره هماهنگي و همفكري سودان مسلمان با ايران اسلامي است و در واقع چگونگي پشتيباني و همراهي رهبري آن را با رهبري انقلاب اسلامي ايران نشان ميدهد.
البته اينجانب چند سال قبل هم كتاب مستقلي تحت عنوان «حركت اسلامي سودان» تاريخ و اهداف از آغاز تا امروز آماده كردم كه مجمع جهاني تقريب بين مذاهب اسلامي در سال 1390 آن را چاپ و منتشر كرد. در آن كتاب ضمن بررسي تاريخ جنبشهاي اسلامي در سودان، از جمله حركت مهديه، اخوانالمسلمين، حزب الامه و الميثاق الاسلامي و... به انديشههاي رهبري آن، بهخصوص شيخ حسن عبدالله الترابي هم پرداختهام كه ميتواند براي اهل فرهنگ، تاريخ و علاقه مندان به مسائل جنبشهاي اسلامي در جهان معاصر و رهبري آنها مفيد باشد.
هرگونه نقد، توضيح، تذكار و يادآوري براي اصلاح و تكميل اين كتاب و بقيه خاطرات مستند چاپ شده موجب امتنان خواهد بود. به اميد آنكه آگاهان از مسائل كشورهاي اسلامي آفريقا، بهويژه سودان يا مسائل تاريخي ديگر ما را از ابراز و اظهار نظرات سازنده خود محروم نسازند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]