واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
نگاه متفاوت جهانیان به دو رئیس جمهوری سابق ایران
وقتی ایجاد محدودیت احمدی نژاد برای هاشمی از اعتبار او نکاست
در طول هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد اما هاشمی گویی از خاطره و اذهان سیاستمداران خارجی هم حذف شده بود! ماجرا چه بود؟ آیا دوران هاشمی به پایان رسیده بود و سیاستمداران خارجی او را فاقد اثر گذاری بر سپهر سیاست ایرانی می دانستند.
روز نو :
در طول هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد اما هاشمی گویی از خاطره و اذهان سیاستمداران خارجی هم حذف شده بود! ماجرا چه بود؟ آیا دوران هاشمی به پایان رسیده بود و سیاستمداران خارجی او را فاقد اثر گذاری بر سپهر سیاست ایرانی می دانستند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی از سابقون انقلاب و از ارکان نظام بود اما به رغم این عقبه و سابقه و بی توجه به آنکه رئیس جمهوری وقت خود از مدیران میانی آیت الله در دوران ریاست جمهوریش بود، پس از پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات و شکست آیت الله هاشمی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گویی به جزیره ای دور افتاده تبعید شده، نهایت سعی ممکن جامه عمل پوشید تا آیت الله به کنج عزلت رفته و از خاطر و نظرها پاک شود.
به گزارش روز نو؛ تریبون های مختلف بی محابا تر از هر زمان دیگری رئیس جمهوری پیشین را نواخته و منتقدان داخلی هر آنچه در توان داشتند برای حمله و هجمه به وی فروگذاری نکردند اما این یک روی سکه بود.
آیت الله بواسطه عقبه و سابقه گرانسنگش در صحنه سیاسی و مراودات بین المللی به عنوان چهره ای معتدل، عقلانی و سیاستمدار، شناخته شده و مورد توجه شخصیت های سیاسی بین المللی بود.
طرف های خارجی بدور از حب و بغض های سیاسی داخلی، متر و معیارهای مشخصی برای ارزیابی و ارزش گذاری سیاستمداران مد نظر قرار می دهند و از هر منظری به کارنامه و سابقه هاشمی نگریسته می شد او وزنه ای نبود که به راحتی نادیده گرفته شود.
در طول هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد اما هاشمی گویی از خاطره و اذهان سیاستمداران خارجی هم حذف شده بود! ماجرا چه بود؟ آیا دوران هاشمی به پایان رسیده بود و سیاستمداران خارجی او را فاقد اثر گذاری بر سپهر سیاست ایرانی می دانستند که در طول هشت سال، هیچ سراغی از رئیس جمهوری سابق که هم اکنون هم بر یکی از مهم ترین کرسی های نظام تکیه زده بود، نمی گرفتند؟!
ماجرا از زبان مشاور آیت الله شنیدنی است، وقتی سال گذشته در گفت و گو با یکی از روزنامه های کشور پرده از این راز برداشت. او تعریف کرد که رئیس جمهوری تاجیکستان به هنگام سفر به ایران، درخواست دیدار با آیت الله هاشمی را مطرح می کند اما بهانه های مختلفی آورده می شود که این برنامه در دیدار شما از ایران گنجانده نشده، پس از اصرار فراوان، این ملاقات بالاخره انجام می پذیرد اما پس از انجام این دیدار رئیس جمهوری وقت بسیار گلایه مند شده و خطاب به مسئولین می گوید مگر من نگفته بودم که کسی را به ملاقات هاشمی نبرید!
نکته ای که نشان می دهد، منتقدان داخلی هاشمی به زعم خود قصد داشتند با ایجاد محدودیت برای هاشمی او را از دایره اثرگذاری حذف کنند و تحمل مقبولیت و اعتبار هاشمی در نزد سیاستمداران خارجی را هم نداشتند، نکته ای که فارغ از نام هاشمی یک امتیاز و گزاره مثبت برای کشور و نظام بود
وضعیت البته همانگونه نماند، با خداحافظی محمود احمدی نژاد از صندلی ریاست جمهوری و آمدن حسن روحانی که به موازات آن روابط ایران با جهان پیرامونی هم دچار تغییر و تحولات بنیادین گردید و شاهد حضور گسترده مقامات خارجی آنهم از کشورهای معتبر جهان در کشورمان بودیم کمتر سیاستمداری بود که به هنگام سفر به ایران سری هم به کاخ مرمر نزند و به دیدار آیت الله سیاستمدار نرود.
با درگذشت آیت الله نیز سیل پیام های تسلیت از سوی بسیاری از مقامات عالیرتبه جهان به سوی ایران سرازیر شد با آنکه آیت الله دیگر مقام اجرایی نداشت اما او را در سطح یک رئیس جمهوری محترم شمرده و عالی ترین مقامات جهان برای وی پیام تسلیت فرستادند.
نزدیک به 4 سال از خداحافظی محمود احمدی نژاد از مقام ریاست جمهوری گذشته است، او با بسیاری از محدودیت هایی که هاشمی پس از دوران ریاست جمهوری وی با آن روبرو شد، دست به گریبان نیست و آزادانه به این سو و آن سو می رود و تا چندی پیش هم مهیای حضور انتخاباتی می شد اما آیا مقامی معتبر و شخصیتی بین المللی در طی این مدت یادی از وی کرده و درخواست دیدار با این رئیس جمهوری سابق را داشته است؟
آیت الله دارفانی را وداع گفت همانگونه که در برهه ای صندلی ریاست جمهوری را ترک کرد و همانطور که سیاستمداران بسیاری می آیند و می روند اما کارنامه افراد و شان و اعتبار برآمده از آن چیزی نیست که براحتی از اذهان پاک شدنی باشد، یا ایجاد محدودیت و تخریب ها خدشه ای در بلند مدت بر آن ایجاد کند یا تعاریف غلو آمیز هواخواهان بتواند بر سنگینی و اعتبار آن بیافزاید.
ماجرای دو رئیس جمهوری و منزلت و اعتبار جهانی و بین المللی آنان خود گواه خوبی بر آنست که فراتر از حرف و حدیث های روزمره یا رفتارورزی های دفعی و آنی ما نام چه کسانی بر تارک این سرزمین به تجلی خواهد ماند و افکار عمومی در داخل و خارج فراتر از همه هیاهوها آنچه را که باید می دانند.
*خرداد
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]