تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835483672
25 تا35سالهها رکوردار معتادان بیخانمان
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
25 تا35سالهها رکوردار معتادان بیخانمان بیشتر افرادی که در مرکز درمانی معتادان دهکده سلامی شیراز نگهداری میشوند ۲۵ تا ۳۵ ساله هستند و این زنگ خطری برای جامعه محسوب میشود.
به گزارش فرهنگ نیوز، «به دهکده سلامی خوش آمدید» این اولین چیزی است که با آن مواجه میشویم و با دیدن این اسم به یاد دوران نوجوانیم میافتم که هرگاه کاری غیرمعمول انجام میدادم پدرم با خنده میگفت: آخرش باید تو را ببریم شهرک سلامی.
در آن زمان «دهکده سلامی» یا همان «شهرک سلامی» فقط برای نگهداری بیماران حاد روانی بود و من با شنیدنش تصور میکردم آنجا مکانی مخوف و تاریک است پر از بیماران روانی خطرناک و حتما یک بخش هم برای خلهایی مانند من دارد، اما با دیدن اینجا تمام تصوراتم پاک شد.
با ورود به محوطه با زمینهای بایر و خانههای پراکنده قدیمی و خالی از سکنه مواجه شدیم، به گفته یکی از همراهان سالها پیش، از کشاورزی به عنوان یک روش درمانی استفاده میشده و این زمینها توسط بیماران ساکن در اینجا آباد میشده است.
این بیماران اکنون در یک ساختمان جدید تجمیع شده و در حال مراقبت هستند و در کنار این ساختمان، ساختمان دیگری نیز توسط شهرداری ساخته شده و محل نگهداری معتادان بیخانمان است که طبق حکم قضایی به این مکان منتقل میشوند.
سرپناهی برای آنان که خیابان داراییشان است
مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیبهای معتادان در دهکده سلامی با ظرفیت 400 نفر ساخته شده است که اکنون 200 نفر در آن ساکن هستند، در این مرکز یک پزشک، 2 روانشناس، 2 روانپزشک و 4مددکار به صورت شبانهروزی به معتادان خدمت میکنند.
سرهنگ اسماعیل زارع، مدیر این مرکز میگوید: این ساختمان آماده پذیرایی از 400 نفر است اما به دلیل کمبود نیروی کادر پزشکی در حال حاضر فقط میتوانیم به 200 نفر خدماترسانی کنیم و بر اساس پیشبینیهای انجام شده با آغاز سال 96 تعداد 200 نفر دیگر در این مرکز خدماتدهی میشوند.
او میگوید: این افراد معتادان بیخانمانی هستند که جمعآوری شدهاند و طبق دستور قضایی، غربالگری، نامه پزشک و نامه دادگستری به این مرکز ارجاع داده و به مدت یک ماه تا 3 ماه در این مرکز نگهداری میشوند.
سرهنگ زارع با بیان اینکه اگر کادر پزشکی تشخیص دهد که فرد به مدت زمان بیشتری احتیاج دارد دوره تمدید میشود، عنوان میکند: ساکنان این مرکز یک ماه ابتدا را ممنوعالملاقات هستند و این به دلیل کمک به روند درمان آنها است.
معتادان بیمه سلامت دریافت میکنند
مدیر مرکز نگهداری معتادان بیخانمان مهمترین مشکل این افراد بعد از بیکاری را عدم داشتن بیمه درمانی میداند و میگوید: با همکاری و تعاملی که با علوم پزشکی شیراز انجام شده افرادی که به این مرکز میآیند تحت حمایت بیمه سلامت قرار میگیرند و این موضوع در مرحله نهایی قرار دارد.
مریم شریفی یکی از مددکارانی است که در این مرکز به معتادان در حال بهبود کمک میکند میگوید: علاوه بر بیمه کارهای حمایتی دیگری نیز برای این افراد انجام میشود، مانند استفاده رایگان از مراکز درمانی دولتی ترک اعتیاد به مدت یک ماه بعد از ترخیص از این مرکز.
شریفی و 3 همکار دیگرش در بخش مددکاری این مرکز، اصلیترین روند طول کشیدن بیمه این افراد را عدم دسترسی به مشخصات فردی آنها میدانند و میگویند: این افراد کارت شناسایی ندارند و کد ملی خود را نمیدانند، به وسیله نام و نامخانوادگی و نام پدر سعی میکنیم از طریق ثبت احوال به مشخصات آنها دست یابیم که به دلیل برخورد با نامهای مشابه گاهی این روند طول میکشد.
بیشترین تعداد معتادان بیخانمان را 25 تا 35 سالهها تشکیل میدهند
هادی جابری کارشناس درمان شورای هماهنگی مواد مخدر استان فارس میگوید: در این مرکز افراد زیر 17سال و بالای 65سال پذیرش نمیشوند.
او با اشاره به اینکه تعداد زیادی از معتادین بیخانمان را جوانها تشکیل میدهند، عنوان میکند: بیشتر افرادی که در این مرکز نگهداری میشوند 25 تا 35ساله هستند و این زنگ خطری برای تمام افراد جامعه است.
جابری یکی از مشکلات این مرکز را عدم مهندسیسازی مکان میداند و میگوید: طرح پیشنهادی ما توسط شورای شهر پذیرفته نشد، چون بودجه ابتدایی را 2 میلیارد در نظر گفته بودند اما تاکنون این مرکز 5.5 میلیارد تومان هزینه برده است و همچنان نواقصی دارد.
قدیمیترها حواسشان به افراد تازه وارد است، هم به آنها روحیه میدهند و هم به مسئولان اینجا کمک میکنند تا افرادی که تازه به این مرکز آمدهاند مشکلی به وجود نیاورند.
یکی از روانشناسان این مرکز میگوید: افرادی که تازه به این مرکز میآیند شرایط جسمی و روحی مناسبی ندارند و این برای آنها ترس ایجاد کرده و ممکن است اقدام به فرار کنند، اما قدیمیترها حواسشان است و این موضوع را اطلاع میدهند.
این روانشناس افسردگی را مشکل مشترک تمام این افراد عنوان کرده و میگوید: برخی از اینها تنها با یک شغل کوچک میتوانند زندگیشان را از این منجلاب بیرون بکشند، راه درمان افسردگی این مددجویان اشتغال است.
دریافت مدرک فنی و حرفهای با یادگیری یک حرفه
«چند تا از خیاطیهای شهر را از بچههای سابق اینجا اداره میکنند» این را مدیر مرکز سرهنگ زارع میگوید و ما را به دیدن کارگاهها میبرد.
خیاطی، برق، جوشکاری و صنایع دستی از جمله حرفههایی است که با همکاری فنی و حرفهای استان فارس در این مرکز آموزش داده و به آنها مدرک داده میشود، تا بعد از ترخیص بتوانند وارد بازار کار شوند.
این آموزشها به صورت رایگان بوده و اگر یکی از افراد در مدت حضور خود در این مرکز حرفه موردنظر را یاد نگیرد میتواند آن را در بیرون از مرکز و در کلاسهای فنی و حرفهای به صورت رایگان ادامه دهد و از تسهیلات آن برخوردار شود.
آشتی با تفریحات سالم
از مدیر مرکز خواسته بودند که برای ما سرود اجرا کنند، سرودی که شعرش در مورد مواد مخدر بود و سعی کردیم بغضهایمان را پشت کف زدنمان و لبخند پنهان کنیم. کتابخانه بسیار کامل مرکز مورد توجه آنها قرار گرفته بود و حتی آنها که سواد کمی داشتند در کتابخانه حضور داشتند و مشکلشان با داستانخوانی دوستانشان حل شده بود.
دیدن فیلم و برگزاری مسابقات ورزشی از دیگر تفریحاتشان بود که برای آن امتیاز هم دریافت میکردند و جوایزی مانند سفر مشهد، زیارت شاهچراغ، و گردشهای شهری دریافت میکردند.
استحمام روزانه از کارهای اجباری این مرکز است چرا که به گفته پزشک و روانشناس مرکز این کار در بهبود آنها تاثیر داشته و سبب میشود تا روند درمان تندتر شود و همچنین با داشتن برنامه روزانه از ساعت 6:30 صبح تا 10 شب که ساعت خاموشی است به نظم عادت میکنند.
سرهنگ زارع میگوید: تنها تنبیه اینجا قطع سهمیه سیگار است که البته سیگار جنبه تشویقی نیز دارد، روزی 3 نخ سیگار به آنها داده میشود که بر اساس تشویق و تنبیه این تعداد کم و زیاد میشود.
سید رحمتالله موسوی، روحانی مرکز از علاقه این افراد برای نماز میگوید: تعدادی زیادی از این افراد به دلایل شرایط نامناسب خانوادگی و تحصیلی حتی نماز و وضو را بلد نیستند و در اینجا یاد میگیرند که البته هیچ اجباری نیست. حضور خوب آنها در نماز جماعت نشاندهند علاقه آنها به احکام دین است.
وجود یک درمانگاه کوچک اما کاملا مجهز در مرکز
دیدن اتاق CPR (احیا قلبی) در مرکز برایمان جالب بود آن هم وقتی خیلی از مراکز درمانی چنین امکاناتی ندارند، دستگاههایی مانند دیسی شوک و غیره در این مرکز نشان از مراقبت پزشکی کامل از مددجویان این مرکز است.
مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان دهکده سلامی با یک آمبولانس خصوصی قرارداد بسته و در صورت نیاز این بیماران را به بیمارستان منتقل میکند و در صورت نیاز حادتر از اورژانس 115 تقاضای کمک میکنند.
«این مرکز در حال حاضر فقط به معتادان بیخانمان مرد خدمات ارائه میدهد و برای زنان خیابانی نیز مکانی در نظر گرفته شده که طبق ماده 15 بهزیستی در حال پیگیری هستیم» این صحبتهای سرهنگ زارع مدیر مرکز درمان معتادان است.
او با تاکید بر اینکه این قبیل فعالیتها ادامهدار خواهد بود، عنوان میکند: در مورد نوجوانان دستورالعملی نداریم، اما دانشآموزانی که از طریق آموزش و پرورش معرفی شوند از طریق علوم پزشکی تحت درمان قرار میگیرند.
مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان از آغاز سال 92 با همکاری دادگستری و شهرداری شیراز فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون موفقیتهای زیادی را به دست آورده که امید است این قبیل فعالیتها ادامه یابد.
منبع: تسنیم
95/10/11 - 07:07 - 2016-12-31 07:07:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
چرا درِ مساجد به روی بیخانمانها باز نمیشود؟
چرا درِ مساجد به روی بیخانمانها باز نمیشود تاریخ انتشار چهارشنبه ۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۰۴ تسنیم نوشت استفاده از ظرفیت مساجد برای پناه دادن به بیخانمانها حداقل در این شبهای سرد از یک سو میتواند این افراد را از سرما و حتی مرگ نجات دهد و از سوی دیگر با توجورود دادستانی به ماجرای گورستان نصیرآباد/ اعزام معتادان به کمپ اخوان
ورود دادستانی به ماجرای گورستان نصیرآباد اعزام معتادان به کمپ اخوان یک مقام مسئول در بهزیستی استان تهران از صدور فراخوان جمعآوری معتادان از سطح خیابانهای شهرستان شهریار خبر داد و گفت دادستان به صورت یک به یک معتادان گورستان نصیرآباد را مورد بازجویی قرار داده است حمیدرضا شمسی دبازجویی نفر به نفر از معتادان گور خواب
یک مقام مسئول در بهزیستی استان تهران از صدور فراخوان جمعآوری معتادان از سطح خیابانهای شهرستان شهریار خبر داد و گفت دادستان به صورت یک به یک معتادان گورستان نصیرآباد را مورد بازجویی قرار داده است به گزارش فارس حمیدرضا شمسی در رابطه با ماجرای جمع آوری معتادان از گورستان نصیرآباداغلب افراد بیخانمان از مشکل بیخوابی رنج میبرند
کارشناسان فرانسوی در یک بررسی جدید دریافتند افراد بیخانمان بیشتر در معرض بیخوابی خستگی و کمبود خواب هستند به گزارش ایسنا دکتر دامین لگر محقق ارشد این مطالعه گفت نتایج این بررسی نشان میدهد توجه بیشتر به بهبود کیفیت خواب در این افراد آسیب پذیر ضروری است در این مطالعه محققان۵۸ درصد معتادان زیر ۳۴ سال سن دارند
۵۸ درصد معتادان زیر ۳۴ سال سن دارندتاریخ انتشار سه شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۸ ۳۶ مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت تحقیقات ما نشان میدهد ۵۸ درصد از معتادان زیر ۳۴ سال سن دارند و نشانهروی سیستم هوشمند اعتیاد به سمتوسوی نوجوانان و جوانان کشور برای ایجاد یترس از بازداشت، عامل گورخوابی معتادان متجاهر
وزیر کشور گفت گورخوابی مربوط به معتادانی است که از ترس بازداشت یا برخورد به گورستانها پناه میبرند تا دیده نشوند به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه هشتاد و ششمین جلسه شورای اجتماعی کشور که امروز در وزارت کشور برگزار شد اظهار کرد ظرفیت نگهداردعوت فرماندار شهریار از رسانه ها برای بازدید از آرامستان نصیرآباد/ جمع آوری معتادان از محل
دعوت فرماندار شهریار از رسانه ها برای بازدید از آرامستان نصیرآباد جمع آوری معتادان از محل تهران - ایرنا - فرماندار شهرستان شهریار با اشاره به جمع آوری معتادان و کارتن خواب ها و اسکان آنها در محل های مناسب توسط دستگاه های ذیربط از اصحاب رسانه سمن ها و علاقه مندان دعوت کرد تا فرگزارشی از وضعیت دستفروشی معتادان
صبح نو نوشت اعتیاد پدیدهای پیچیده است که هم عوامل ایجاد آن چندگانه هستند و هم آثار و عواقب آن در حوزههای مختلف تا مدتهای طولانی و گاه تا پایان عمر گریبان فرد معتاد را میگیرند و هم جامعه را درگیر میکنند گروهی از معتادان به دلیل طرد از سوی خانواده و جامعه اگر که شغلی داشتهمعتادان خانه به خانه شناسایی میشوند
خبرگزاری ایسنا رییس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت از سال آینده طرح پیشگیری خانه به خانه برای شناسایی معتادان اجرا میشود مجید رضازاده اظهار کرد در زمینه پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی سه مرحله پیشگیری درمان و حمایتهای پس از درمان را اجرا میکنداستاندار تهران: گورخواب ها معتادان متجاهر بودند
استاندار تهران گورخواب ها معتادان متجاهر بودند متاسفانه نیمی از معتادان متجاهر استان تهران از سایر استانها به تهران میآیند که یکی از معضلات اصلی تهران محسوب میشود استاندار تهران درخصوص ماجرای نصیرآباد گفت افرادی که در این گورستان بودند همگی از معتادان متجاهر بودند به گزارش-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها