واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه از راهبرد آمریکا در قبال جنگ در سوریه دفاع کرد و گفت: من تمایل به تلاش جهت پایان دادن به درگیریها را حس کردم اما مداخله ما با "هزینه اندک" بدون مداخله نظامی کامل آمریکا غیرممکن بود.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در آخرین کنفرانس خبری خود پیش از پایان سال میلادی درباره سوریه و اوضاع حلب گفت: یکی از سختترین مسائل مربوط به اوضاع بشری همین مساله حلب و سوریه است که من در دوران ریاست جمهوری خودم با آن دست و پنجه نرم کردم. من به دنبال یک نیروی نظارتی بینالمللی بیطرف هستم که بتواند به کمک رسانی در منطقه بپردازد و یک توافق آتش بس گسترده برقرار شود. من ایران، روسیه و دولت سوریه را مسئول تداوم وضعیت اسفبار در سوریه میدانم. دولت بشار اسد نمیتواند برای مشروعیت خود به این روند ادامه دهد. جهان این وضعیت را هرگز فراموش نمیکند.
اوباما در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا خودش به شخصه مسئولیتی در قبال اوضاع در سوریه دارد یا خیر گفت: من همواره در قبال این مساله احساس مسئولیت میکنم. من همیشه از خودم این سوال را میپرسم که آیا میتوانستم کاری کنم که جان مردم را نجات دهم و اوضاع را تغییر دهم؟
او این سوال را مطرح کرد که گاهی مطمئن نیست آمریکا به اندازه کافی برای متوقف کردن جنگ داخلی سوریه تلاش کرده است یا نه با این حال گفت: هرگز راه حلی واقع بینانه برای جلوگیری از خشونتها در سوریه پیدا نشد.
اوباما افزود: ما همه آماده نبودیم و تمایل نداشتیم در بحران سوریه مشارکت کنیم اما با مشکلاتی روبهرو شدیم که میطلبید نیروهای بیشتری از آمریکا در خاک سوریه حضور یابند آن هم بدون اینکه درخواستی از آنها بشود یا بر اساس قانون بینالمللی آنها مامور این کار شوند.
رئیسجمهوری آمریکا ادامه داد، به این نتیجه رسیدم که سربازان را به سوریه بفرستم بدون اینکه سازمان ملل وظیفهای را واگذار کند اما بدون حمایت کافی کنگره تصمیم درستی نبود. ما همچنان در افغانستان و عراق نیرو داریم و پول بسیاری را برای آنها صرف میکنیم.
وی خاطرنشان کرد، همچنین نیروی نظامی بزرگی مثل روسیه در آنجاست و آماده است همه کار در این جنگ در کنار ایران بکند. اگر دخالت میکردیم ما در مشکلات واقع میشدیم غیرممکن بود بدون پرداخت بهای زیاد مداخله کنیم از این رو مداخله نکردن مسالهای درست و واقعبینانهتر بود.
وی افزود: من مدعی نیستم که پیروز شدیم اما همچنان معتقدم که کار درستی انجام دادیم چون ما تعهدات و مسئولیتهای دیگری داریم و جنگهایی که آغاز کردهایم هنوز به اتمام نرساندهایم.
اوباما که ریاست جمهوری او ماه آینده پایان مییابد خواستار استقرار ناظران بیطرف برای زیر نظر گرفتن تلاشهای تخلیه حلب از غیرنظامیان شد.
رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی آخر خود در جمع خبرنگاران به نکات بسیار مهمی اشاره کرد و درباره اقدامات هکری روسیه، دونالد ترامپ، و بحران در سوریه به سخنرانی پرداخت.
رئیس جمهوری آمریکا گفت که به ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه در جریان دیدار رو در رو در چین در اوایل سپتامبر گفته بود که باید دست از اقدامات هکری بردارد و اگر این روند ادامه پیدا کند، با پیامدهای جدی روبرو خواهد شد.
وی ادامه داد: ما در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شاهد اقدامات هکری نبودیم اما وبسایت افشاگر ویکی لیکس اسنادی را که از قبل داشته، منتشر کرده بود.
رئیس جمهوری آمریکا تایید نکرد که به افشای شواهد درباره اثبات دخالت روسیه در اقدامات پیش از انتخابات آمریکا بپردازند.
رییس جمهوری آمریکا در پاسخ به سوالی از سوی خبرنگار شبکه خبری ای.بی.سی برای نخستین بار به صورت علنی تایید کرد که بر این باور است پوتین شخصا در این اقدامات هکری دست داشته است.
وی گفت: هیچ چیز بدون نظر پوتین در روسیه اتفاق نمیافتد. منظورم این است که این اتفاقات در سطح بسیار بالایی رخ داده است. این عادت روسها نیست که بدون اطلاع پوتین دست به چنین کاری بزنند و در روند انتخابات آمریکا مداخله کنند.
اوباما به ظرفیتها و تواناییهای دفاعی آمریکا نیز اشاره کرد، اما به این مساله نیز اشاره کرد که رویکردش جلوگیری از برخی از رقابتهای تسلحات سایبری است.
وی ادامه داد: هدف من ایجاد گاردریل بر گرد عادتهای کشورهای جهان و دشمنان ما است تا بفهمند در قبال هر آنچه انجام میدهند میتوانیم به خوبی واکنش نشان دهیم.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین تنش میان کاخ سفید و تیم ترامپ را کم اهمیت شمرده و گفت: هنوز هم این مساله مطرح است که تنش میان کاخ سفید و تیم رئیس جمهوری منتخب آمریکا وجود دارد. من مطئنم که زمانی که ترامپ سوگند یاد کند، رفتارش را تغییر میدهد. وارد شدن به کاخ سفید رفتار را تغییر میدهد.
۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]