واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حل معظل ريزگردهاي ايران به قطعنامه سازمان ملل گره خورد
حالا ريزگردها براي ايران به معظلي حل نشدني تبديل شده اند و ديگر در تمام طول سال بايد شاهد حضور اين ميهمانان ناخوانده در شهرها و استانهاي مختلف باشيم. با اينكه بيش از دو ماه از شروع فصل بارش ها مي گذرد هنوز هم استانهاي جنوبي كشور انقدر درگير اين پديده ا هستند كه مدارس و فرودگاه ها و بسياري از مراكز عمومي ديگرشان به تعطيلي كشيده شود. البته بازي به تعطيلي چند روزه شهر ختم نمي شود و چند ساليست كه با اولين بارش ها در اين شهرها ، بيماري هاي تنفسي گريبان شهروندان را چسبيده و صدها نفر را راهي بيمارستانها مي كند.
نویسنده : محمد رضا هاديلو
با اين حال طي روزهاي اخير قطعنامه جمهوری اسلامی ایران با عنوان «مقابله با ریزگردها» پس از دو ماه و نیم مذاکره از سوی نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نیویورک با اجماع کلیه کشورها در کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.
قطعنامه اي كه از هم اكنون مي توان آن را نوشته اي بي اثر دانست و در اين آشفته بازار مسائل سياسي و جنگ هاي منطقه اي بخصوص در خاورميانه، هيچ انتظاري براي عملي شدن مفاد و تاثيراتش براي استانهاي ايران نداشت. شنيده ها حاكيست این قطعنامه مساله ریزگردها را به عنوان یک معضل جدی مورد تاکید قرار داده و تصریح کرده است که در سالهای اخیر مساله ریزگردها آسیبهای جدی اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و زیستمحیطی بر ساکنان کشورهای متاثر از آن وارد کرده است. در همین راستا این قطعنامه بر ضرورت اقدامات فوری برای مواجهه با این معضل تاکید میکند و اشعار میدارد که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷ اولین نشست عالیرتبه خود را به منظور بررسی ابعاد مختلف معضلات ریزگردها در کشورهای متاثر از آن و همچنین با هدف بررسی راههای لازم برای انجام هماهنگیهای سیاسی جهانی برگزار خواهد نمود. با اينكه بايد تصويب اين قطعنامه را به فال نيك گرفت اما وقتي به عملكرد كشورها و بخصوص ابرقدرت ها در سياسي كردن هر مسئله اي دقت مي كنيم به راحتي مي توان متوجه شد كه نبايد چنين قطعنامه هايي را چاره اي براي حل معضلات داخلي ايران قلمداد كنيم. در اين قطعنامه ضمن تاکید بر نقش نظام توسعه سازمان ملل متحد در پیشبرد همکاریهای بینالمللی برای مقابله با ریزگردها، از کلیه آژانسهای ذیربط سازمان ملل متحد دعوت میکند تا در برنامههای عملیاتی و اقدامات آتی خود به مساله ارتقای افزایش توانمندی کشورها بهویژه از طریق همکاریهای فنی، سیستمهای هشداردهنده سریع و تبادل تجربه و اطلاعات بپردازد و با اقدامات خود عوامل اصلی ریزگردها را رفع و کنترل کند. براساس مفاد این قطعنامه، یک اجلاس بینالمللی برای مقابله با ریزگردها با همکاری جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل متحد در سال ۱۳۹۶ در کشورمان برگزار خواهد شد. ضمن تاکید بر افزایش همکاریها در سطح جهانی، قطعنامه ریزگردها در بخشهای دیگر خود سازمانهای منطقهای و زیرمنطقهای را تشویق به افزایش همکاری برای مقابله با ریزگردها بهویژه از طریق ارتقای همکاریهای منطقهای و تبادل تجربه و دانش فنی میکند و از کلیه کشورها، سیستم سازمان ملل متحد و سازمانهای منطقهای و زیرمنطقهای دعوت میکند که مفاد این قطعنامه را اجرا کنند. البته لازم به توضيح است قطعنامه ریزگردهای جمهوری اسلامی ایران طی روزهای آتی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز ارائه و تصویب خواهد شد و از این پس قطعنامه سالانه مجمع عمومی خواهد بود. با اين تفاسير از اين پس مي توانيم هر وقت استاني درگير پديده ريزگردها شد و عوارضش گريبان پير و جوان و زن و مرد و كودك را گرفت به سراغ سازمان ملل بريم و از اجرايي نشدن قطعنامه ريزگردها گله كنيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]