واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روحانی اتاق فکر ندارد
در ماههای پایانی دوره اول ریاست جمهوری روحانی بررسی عملکرد رئیس دولت یازدهم هر روز در رسانهها منتشر میشود وکارشناسان از حوزههای مختلف اقدامات دولت را زیر ذرهبین میبرند. محسن میردامادی هم به ارزیابی دولت یازدهم پرداخته و توصیههایی به رئیس جمهور کرده است.
به گزارش نامه نیوز،مثلا عنوان داشته که یکی از اشکالات جدی دولت این است که از فرصتهایش به خوبی استفاده نمیکند. فرصتهایی برایش به وجود میآید که نمیتواند خوب بهره برداری لازم را کند. یکی از این موضوعات بحث کابینه است. او افزود: با توجه به مجلس جدیدی که تشکیل شد و تفاوتهای قابل توجهی با مجلس قبلی داشت، این فرصت را برای آقای روحانی وجود آورد که کابینه اش را ترمیم کند؛ ترمیمی که هم برای کارآمدی بیشتر کابینه مفید بود، هم میتوانست اثر مثبتی در افکار عمومی داشته باشد. ایراد در اینجا این است که این تغییر باید در اوائل کار مجلس جدید انجام میگرفت که نشد، تا به این مرحله رسید که تغییر فعلی عملا به رئیسجمهور تحمیل شد. به نظر میرسد این تغییر، خیلی خود خواسته نبود و دیرهنگام هم بود. نماینده اسبق مجلس گفت: آقای روحانی کمبودی در دولتش دارد که یک اتاق فکری در کنار خودش ندارد. این یک تفاوت بارز بین دولت آقای روحانی و دولت آقای خاتمی است. رئیس دولت اصلاحات تعدادی از صاحبنظران را در مسائل مختلف جمع میکرد و به عنوان اتاق فکر از آنها استفاده میکرد و این افراد به وی مشورت میدادند و همین موضوع باعث میشد دولت جلوتر از تحولات آماده باشد و دچار مشکل نشود.
تیم قوی و کارآمد اطلاع رسانی تشکیل نشده است
میردامادی تصریح کرد: تیم اطلاع رسانی کارآمد جزو ضروریات کار دولت است. از برون داد و نتایجی که دیده میشود به نظر میرسد در این رابطه یک تیم قوی و کارآمد تشکیل نشده است، بعضیها تردید دارند که کسانی که کار اطلاع رسانی دولت را انجام میدهند، بیشتر تمایلشان به آقای روحانی است یا غیر از آقای روحانی. آقای روحانی برای اطلاع رسانی اگر میخواهد تیمی را بگذارد، راس تیم و افرادش باید کسانی باشند که حداقل به خود آقای روحانی وفادار باشند و عملکرد و خط مشی وی را قبول داشته باشند. او تصریح کرد: هرچند در کل وضع اقتصادی بهتر است، یعنی این یک واقعیت است که اگر سیاستهای قبلی ادامه پیدا میکرد، ما امروز شرایطی مثل ونزوئلا داشتیم. در گذشته در بحث هستهای آنقدر بد عمل شد که قدرت مانور دولت در دورانی که میخواست مساله را حل کند، خیلی زیاد نبود و با مجموع محدودیتهایی که دولت در مذاکرات برجام داشت، به نظر من، تقریبا میشود گفت دولت بهترین عملکرد را داشت. این شعار نیست بلکه واقعیت است، ولی مردم اینطور ارزیابی نمیکنند که اگر سیاستهای قبلی بود، حالا چی میشد؟ زندگیشان را نگاه میکنند میبینند تحول جدی در زندگی روزمره شان به وجود نیامده است، وضع معیشتی شان خوب نشده است. علاوه بر این بخش، برخی سیاسیون جامعه هم نگاه کلان به دولت نمیکنند، بلکه نگاه خرد میکنند و ناراضی هستند و نسبت به آقای روحانی برای انتخابات آینده نگاه مثبتی ندارند، به خاطر اینکه ایرادهای دولت را بیشتر میبینند؛ در صورتی که در نگاه کلان عملکرد دولت قابل قبول است.
ولی آن مساله مهمی که آقای روحانی باید به طور جدی در فکرش باشد، احتمال کاهش مشارکت مردم در انتخابات است که این احتمال، احتمالی جدی است. اگر مردم تصور کنند شرایط به نحوی است که آقای روحانی به هر حال رای میآورد و احساس نکنند احتمال رای نیاوردن ایشان هم هست، خیلیها انگیزه شان را از دست میدهند بیایند پای صندوق رای. علاوه بر این همانطور که اشاره شد، انتظارات اقتصادی هم که مردم، به خصوص اقشار متوسط و پایینتر داشتند که گشایشی در وضع اقتصادی شان حاصل شود و نشده، ممکن است انگیزه آنها را برای شرکت در انتخابات تضعیف کند.
۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]