واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حجتی:توليد ۲ ميليون و ۴۰۰ هزارتن پاسخگو نيست
وزير جهاد كه پيش از اين از فشارهاي وارده بر وزارت جهاد بر سر محدوديت واردات برنج سخن ميگفت، توليد ۲ ميليون و ۴۰۰ هزار تن برنج داخلي را كافي ندانست و گفت: نيازمند واردات هستيم اما با تنظيم تعرفه واردات.
وزير جهاد كه پيش از اين از فشارهاي وارده بر وزارت جهاد بر سر محدوديت واردات برنج سخن ميگفت، توليد ۲ ميليون و ۴۰۰ هزار تن برنج داخلي را كافي ندانست و گفت: نيازمند واردات هستيم اما با تنظيم تعرفه واردات.
پس از گذشت سالها هنوز ميزان مصرف سرانه و واردات برنج مشخص نيست. معاون امور توليدات گياهي وزير جهاد كشاورزي عدد واقعي نياز ما به واردات برنج را حدود يك ميليون تن ميداند اما تشكلها نياز به واردات را بيش از اين رقم عنوان ميكنند. اين وزارتخانه كه همواره محكوم به ضعف در تنظيم بازار محصولات كشاورزي است، هنوز آمار دقيقي از ميزان توليد و مصرف ندارد به طوري که نبود آمار، باعث آشفتگي بازار شكر در ماههاي نخست امسال شد. اكنون وزارت جهاد كشاورزي پس از پنج ماه اعلام ممنوعيت واردات برنج در فصول توليد و برداشت، كشور را نيازمند واردات ميداند و به اين ترتيب براي واردكنندگان برنجهاي نامرغوب هندي و تايلندي چراغ سبز نشان داد.
محمود حجتي در سي و سومين اجلاس عمومي شوراي عالي استانها و شوراهاي اسلامي شهر و روستا با اشاره به ممنوعيت پنج ماهه واردات برنج از تيرماه تا پايان آبان ماه گفت: سالانه 2 ميليون و 400 هزار تن برنج در كشور توليد ميشود اما اين پاسخگوي نياز داخلي نيست. بر همين اساس نيازمند واردات هستيم اما با تنظيم تعرفهها بايد طوري مديريت كنيم كه واردات محدود و بيش از نياز نباشد. وي البته به ميزان موجودي برنج انبارهاي بخش خصوصي و بازرگاني دولتي اشارهاي نكرد.
وي تصريح كرد: امروز قيمت برنج در مزرعه منطقي است اما با فاصله زيادي در بازارها برنج عرضه ميشود كه بايد مراجع ذيربط مديريت دقيقي بر اين عرضه در بازارها داشته باشند. تلاش كردهايم كه توليدكنندگان بتوانند مستقيماً محصولات خود را در بازار عرضه كنند تا از اين طريق مديريت دقيقي بر قيمتها اعمال شود.
وزير جهاد كشاورزي همچنين از خريد 11 ميليون و 522 هزار تن گندم از كشاورزان خبر داد كه نسبت به سال 92 و ابتداي كار دولت يازدهم بيش از 5/2 برابر رشد داشته است.
وي با بيان اينكه تكرار جمله ايران كم آب و خشكسالي، باور ناتواني در سازگاري با اقليم را در اذهان مردم نهادينه و امكان بهرهبرداري مناسب از ظرفيتهاي كشور را سلب ميكند، اظهار داشت: در استانهاي گيلان و مازندران ميزان بارش هم اندازه كشورهاي پرآب اروپا است و سالانه 10 ميليارد مترمكعب آب شيرين اين مناطق بدون بهرهبرداري مناسب به دريا ميريزد.
وزير جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه در خيلي از مناطق كشور، بارشها بالاتر از 500 ميليمتر است، خاطرنشان كرد كه براي بهرهبرداري مطلوب از اين بارشها در مناطق مستعد برنامه داريم.
حجتي با اشاره به اينكه كشاورزي مزاياي فراواني در حفظ و سازگاري با محيطزيست دارد، تصريح كرد: با وجود كاهش سطح زيركشت نسبت به سالهاي قبل، با افزايش بهرهوري و عملكرد و به كارگيري فناوريهاي نوين، بذور گواهي شده و استاندارد، نهادههاي با كيفيت كود و سم، ماشيني كردن فرآيند توليد و حمايتهاي دولت، توليد گندم امسال افزايش يافت.
وي يادآور شد:سال 92، 7/4 ميليون تن گندم به ارزش 4 هزار ميليارد تومان از كشاورزان خريداري شد، در حالي كه امسال 5/11 ميليون تن گندم به ارزش 7/14 هزار ميليارد تومان از كشاورزان خريداري شده كه با احتساب هزينههاي توليد، درآمد كشاورزان از فروش گندم دست كم سه برابر شده است.
وزير جهاد كشاورزي گفت:500 هزار هكتار سطح كشت گندم كاهش و به كشت دانههاي روغني اختصاص مييابد.
وي با اشاره به اينكه امسال 250 هزار هكتار از اراضي به كشت كلزا اختصاص يافته، خاطرنشان كرد كه اين سطح در سال 92 حدود 30 هزار هكتار بود.
حجتي اظهار داشت: در چارچوب برنامههاي اقتصاد مقاومتي، خوداتكايي 6 درصدي كشور در توليد دانههاي روغني طي 10 سال به 70 درصد افزايش مييابد.
وي گفت: با افزايش بهرهوري، عملكرد چغندرقند از 28 تن در هكتار به 54 تن در هكتار افزايش يافته است.
وزير جهاد كشاورزي تأكيد كرد: بهرهوري آب كشاورزي با اجراي برنامههاي وزارت جهاد كشاورزي در استفاده از ارقام زودرس، نشاكاري به جاي بذركاري و بهرهگيري از سامانههاي نوين آبياري افزايش مييابد.
حجتي، استقرار صنايع و فعاليتهاي پيش و پس از توليد در روستاها و نواحي توليد را از عوامل تثيبت جمعيت و جلوگيري از مهاجرت به كلانشهرها عنوان كرد و گفت: اين موضوع در دستور كار وزارت جهاد كشاورزي قرار دارد.
وي اضافه كرد: اگر صنايع فرآوري، بستهبندي و... در مناطق توليد استقرار يابد، از مهاجرت روستاييان به كلانشهرها كه عمدتاً به فعاليتهاي مربوط به خدمات پيش و پس از توليد كشاورزي مشغول ميشوند، جلوگيري ميشود.
توليد بدون وجود مركز نگهداري و سردخانه
حجتي گفت: براي نمونه در اردبيل سالانه 800 هزارتن سيبزميني توليد ميشود ولي سردخانه فني به ميزان مناسب وجود ندارد كه مجوز احداث 120 هزارتن سردخانه در سالهاي اخير صادر شده است.
وزير جهاد كشاورزي تأكيد كرد: براي افزايش مدت نگهداري محصول و جلوگيري از ضايعات و زيان كشاورزان، استقرار صنايع در نواحي توليد ضروري است؛ اين اقدام به اشتغال و تثبيت جمعيت در محيط توليد كمك ميكند.
حجتي گفت: ممنوعيت واردات برنج در فصل برداشت نيز در راستاي حمايت از توليد اعمال شده و با افزايش انگيزه و دلگرمي در شاليكاران، كشت دوم به ميزان 40هزارهكتار و برداشت راتون انجام شده و استمرار توليد و جلوگيري از تغيير كاربري زمينهاي كشاورزي را در پي داشته است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]