واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اردبیل:19 طرح ملی و استانی در حوزه آب در حال اجراست
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای استان اردبیل گفت: در حال حاضر 19 طرح ملی و ملی استانی در حوزه آب در مناطق مختلف استان اردبیل در حال اجراست.
کاظم عزیز مقدم امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اردبیل، اظهار کرد: آب منطقهای به عنوان وظیفه حاکمیتی در تأمین و انتقال آب وظیفه و رسالتی حقیقی دارد به طوریکه ما الان 19 طرح ملی و ملی استانی را در حوزه آب در استان اردبیل در حال اجرا داریم. وی تصریح کرد: از این تعداد 14 طرح استانی است که به شکل مرتب روند اجرایی آنها مورد دقت و رصد قرار میگیرد. معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای استان به وضعیت طرحهای ملی و ملی استانی اشاره کرد و گفت: تا سال 92 براساس عملکرد مالی و اعتباری برای این 19 طرح 514 میلیارد تومان هزینه شده بود که در سال 92، 48 میلیارد تومان به این پروژهها اختصاص یافت به طوریکه در سال 93، 114 میلیارد تومان و در سال 94، 330 میلیارد تومان و امسال نیز 743 میلیارد تومان اعتبار برای این پروژهها مصوب و تاکنون 99 میلیارد تومان تخصیص یافته است. عزیز مقدم افزود: از این 19 طرح ملی و ملی استانی پنج طرح به شکل ملی اجرایی میشود که شامل سد عمارت، شبکه آبیاری و زهکشی عمارت، طرح توسعه بالهارود، شبکه زهکشی و آبیاری خداآفرین، ساختمان سد و شبکه آبیاری و زهکشی احمدبیگلوست. وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: مابقی 14 طرح ملی استانی است که شامل شبکه آبیاری و زهکشی سد گیوی، ساختمان سد گیوی، آبرسانی به شهرستان مشگینشهر، آبرسانی به شهر اردبیل از سد یامچی، مرمت و بازسازی اساسی شبکه آبیاری و زهکشی مغان، مطالعه طرح تغذیه مصنوعی و سد بفراجرد به همراه شبکه آبیاری و زهکشی سد سبلان، مرمت و بازسازی تأسیسات آبی در دست بهرهبرداری، ساماندهی رودخانه ارس، ساختمان سد عنبران و سد تازهکند، آبرسانی خلخال، تکمیل و تجهیز شبکههای اندازهگیری آبهای سطحی و زیرزمینی است که در حال اجرا هستند. عزیز مقدم به آخرین وضعیت 6 طرح مرزی نیز اشاره کرد و ادامه داد: سد عمارت با 45 درصد پیشرفت قرار است سال 96 تکمیل و آبگیری شود که ظرفیت آن 132 میلیون متر مکعب به عنوان حجم مخزن و 12 هزار هکتار اراضی تحت پوشش شبکه آبیاری مدرن و نیمه مدرن است. وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: این سد با هدف تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعت در حال اجراست که اعتبار این پروژه در سال 93، 17 میلیارد تومان، سال گذشته 57 میلیارد تومان و اعتبار مصوب سالجاری نیز 140 میلیارد تومان است که تاکنون 10 میلیارد تومان آن از طریق صندوق توسعه ملی تأمین شده است. عزیز مقدم گفت: هیچگونه محدودیت اعتبار برای این پروژه به عنوان یک پروژه مرزی وجود ندارد و ما در جلسات مستمر هفتگی و بازدیدهایی که انجام میدهیم روند احداث این پروژه را به جد دنبال میکنیم. وی دومین طرح مرزی را شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین با پوشش 37 هزار هکتار اراضی در فاز اول مورد هدف و در قالب چهار ناحیه و شبکه اصلی بیان کرد و افزود: ساختمان سد و شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین در مجموع 62 هزار هکتار اراضی را تحت پوشش آبیاری مدرن میبرد که این پروژه با پیشرفت 44 درصد در حال اجراست به طوریکه سال گذشته از 320 میلیارد تومان اعتبار مصوب 170 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافت.
عزیز مقدم تصریح کرد: در سال 95 نیز اعتبار مصوب این طرح 400 میلیارد تومان است که بیش از 65 میلیارد تومان این رقم تأمین شده است. وی بخشهای مختلف اجرایی این پروژه را یادآور شد و بیان کرد: این پروژه شامل کانال اصلی، ایستگاه پمپاژ، خط انتقال و همچنین مخزن ذخیره، نیرورسانی و تدارک مزرعه نمونه است که در این پروژه سعی کردیم برای کاهش هزینهها، مهندسی ارزش مورد توجه قرار گیرد تا با تکمیل این پروژه مغان دومی متولد شود. معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای استان اردبیل به پروژه ساختمان سد و پروژه زهکشی و آبیاری سد احمدبیگلو در مشگینشهر اشاره کرد و ادامه داد: ساختمان این سد 58 درصد پیشرفت دارد و شبکه آن نیز با پیشرفت 31 درصد در حال اجراست که امیدواریم سال 96 پروژه تکمیل و به بهرهبرداری برسد. عزیز مقدم سد تازهکند انگوت را با پیشرفت 20 درصد یادآور شد و اضافه کرد: طرح توسعه بالهارود شامل سد کلهسر، سینه سر، آزادلو، توسانلو و ساری قمیش است که اجرای سد کله سر به خاطر عدم توجیه اقتصادی متوقف شده و به دنبال طرح جایگزینی هستیم تا مراحل اجرایی آن آغاز شود. وی در ادامه اظهار کرد: اکثر این پروژهها در دست مطالعه است که انتظار میرود در فازهای تعریف شده اکثر این پروژهها در نیمه اول سال آینده مراحل اجرایی خودشان را آغاز کنند. معاون شرکت آب منطقهای اردبیل در مورد سد عنبران به عنوان ششمین پروژه مرزی تصریح کرد: ما عملیات اجرایی این سد را آغاز کردیم که امیدواریم سد عنبران که حجم مخزنی آن 3.5 میلیون متر مکعب است و با حجم تنظیمی یک میلیون و 400 هزار متر مکعب تعریف شده با هدف تأمین آب شرب و حوزه صنعت نمین و عنبران اجرایی شود. عزیز مقدم گفت: برای این سد تا سال گذشته 5.6 میلیارد تومان هزینه شده و امسال نیز قرار است 2 میلیارد تومان هزینه شود که برای تکمیل آن 35 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است تا این پروژه با جاده جایگزینی که برای آن احداث میشود به مراحل اجرای کامل برسد. انتهای پیام/62001/آ ۴۰/
95/04/23 :: 19:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]