واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هيچ شركتي شایسته تنديس نقره و زرين كيفيت نیست
رئيس سازمان ملي استاندارد با بيان اينكه يكي از بزرگترين مشكلات ما اين است كه به دليل تحريمها نتوانستيم تجهيزات آزمايشگاه جديدي خريداري كرده يا قديميها را به روز كنيم، گفت: تاكنون هيچ شركتي تنديس نقره و زرين كيفيت را دريافت نكرده است.
رئيس سازمان ملي استاندارد با بيان اينكه يكي از بزرگترين مشكلات ما اين است كه به دليل تحريمها نتوانستيم تجهيزات آزمايشگاه جديدي خريداري كرده يا قديميها را به روز كنيم، گفت: تاكنون هيچ شركتي تنديس نقره و زرين كيفيت را دريافت نكرده است.
نيره پيروزبخت در نشستي خبري در خصوص صدور نشان استاندارد حلال براي پنج واحد توليدي، گفت: پيگيري موضوع حلال از سال ۱۳۸۸ در كشور آغاز شد و در وهله اول عضو مؤسسه استاندارد و اندازهشناسي كشورهاي اسلامي شديم و خوشبختانه توانستيم عضو هيئت مديره اين مؤسسه و جزو ۱۳ كشور اول در اين بخش باشيم.
وي با بيان اينكه نكته دوم اين است كه در كشور ما همه فعاليتهاي توليدي و خدماتي به صورت حلال انجام شود، افزود: با توجه به اينكه چرخه اقتصادي برند حلال حدود ۲۵۰۰ ميليارد دلار است و ايران در اين بخش سهم قابل توجهي ندارد، بنابراين تصميم گرفته شد كه موضوع استاندارد حلال را در كشور پيگيري كنيم.
رئيس سازمان ملي استاندارد با اشاره به اينكه شوراي سياستگذاري و راهبردي حلال از چهار ماه پيش به تصويب دولت رسيد و اين سازمان دبير شورا است، اظهار داشت: رئيس شورا وزارت صنعت، معدن و تجارت است و دستورالعمل آن هم تدوين شده است.
پيروزبخت با بيان اينكه اين دستورالعمل به صورت مشترك با نماينده ولي فقيه تدوين شده و به امضا رسيده است، گفت: پس از تدوين استاندارد، علامت استاندارد حلال به عنوان علامت رسمي ايران به كشورهاي اسلامي ارائه ميشود.
وي با اشاره به اينكه هر كشوري علامت استاندارد حلال را براي خود تدوين كرده است، افزود: شركتهاي زيادي براي دريافت استاندارد حلال درخواست دادهاند كه به زودي شركت ديگري هم اين استاندارد را دريافت ميكند.
مؤلفههاي مؤثر در نشان كيفيت
رئيس سازمان ملي استاندارد با اشاره به برگزاري روز ملي كيفيت در ۱۸ آبان، اظهار داشت: كيفيت فراتر از استاندارد است و چهار مؤلفه براي دريافت نشان كيفيت تعيين شده كه يكي از اين مؤلفهها استاندارد است و مابقي شامل قيمت، سرعت و نوآوري ميشود.
پيروزبخت با بيان اينكه در روز ۱۸ آبان به واحدهايي كه شرايط لازم را داشتهاند، تنديس اهدا ميشود، گفت: مدل بومي ارزيابي ملي كيفيت را از ۱۳ سال پيش طراحي كرديم و جايگزين مدل اروپايي شده است.
پيروزبخت با اعلام اينكه تاكنون شركتي تنديس زرين و نقره را دريافت نكرده است، افزود: تاكنون پنج شركت تنديس برنز را دريافت كردهاند و اميدواريم در سالهاي آينده، سازمانها به سمت دريافت تنديسهاي نقره و زرين بروند.
رئيس سازمان ملي استاندارد ادامه داد: مدلي كه ما در ارزيابي مدل كيفيت داريم در بسياري از موارد سختتر از مدل اروپايي است و شاهد بوديم كه سازمانهايي توانستند از اروپا به تنديس نقره برسند اما موفق به دريافت اين تنديس از ايران نشدند.
وي در خصوص جعل علامت استاندارد در برخي محصولات، گفت: ۱۱۰ مورد جعل استاندارد داشتيم اما ساير موارد تخلفاتي در حوزه استاندارد بوده است كه آنها را پيگيري ميكنيم.
پيروزبخت با بيان اينكه يكي از بزرگترين مشكلات ما اين است كه به دليل تحريمها نتوانستيم تجهيزات آزمايشگاه جديدي خريداري كرده يا قديميها را به روز كنيم، گفت: درخواست خود را براي خريد اين تجهيزات به سازمان برنامه ارسال كرديم و منتظريم تا با درخواست ما موافقت شود.
همچنين در اين نشست، فرزين انتصاريان با بيان اينكه سالها است كه ايران گواهينامههاي ايزو را براي تأييد محصولات صادر ميكند، اظهار داشت: بهتر است بدانيم كه اين گواهينامهها تنها در داخل ايران معتبر بودند و اغلب سازمانها و شركتها به اجبار اعتبار خود را از كشورهاي ديگر ميگرفتند.
وي با بيان اينكه از اين پس ايران به عنوان مرجع تأييد صلاحيت شركتهاي بازرسي، گواهيدهندهها و آزمايشگاهها فعاليت ميكند، ادامه داد: روز ملي كيفيت همواره در ۱۸ آبانماه برگزار ميشود و ما از شركتهايي كه توانسته باشند كيفيت را در حد مطلوبي مديريت كنند تقدير به عمل ميآوريم.
وي با اشاره به تنديس فروشي و برگزاري مراسمي با ديدگاههاي اقتصادي و مالاندوزي، گفت: برگزاري اين مراسمها سبب ميشود تا فرآيند علمي و تخصصي سازمان ملي استاندارد و انجمن مديريت كيفيت در اين همه هياهو گم شود كه ما از مسئولان انتظار داريم جلوي برگزاري اين همايشها را بگيرند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]