واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/شیوا نوروزیریشخند به اقتصاد مقاومتی در اردوهای خارجی
جدا از اینکه مدیران به بالا رفتن رقمهای قرارداد بازیکنان بیکیفیت دامن میزنند و به عقد قراردادهایی با رقمهای میلیاردی تن میدهند، در برگزاری اردوهای پیشفصل و نیمفصل هیچ مخالفتی با سفرهای خارجی ندارند.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس «شیوا نوروزی» در صفحه ورزشی روزنامه «جوان» نوشت: اردو زدن در خارج از کشور قانون نانوشتهای است که همه تیمهای لیگ برتری علاقه زیادی به عمل کردن به آن دارند، قانونی که چند سالی است اجرای آن شدت بیشتری پیدا کرده و باشگاههایی که توان مالی اجرای آن را ندارند نسبت به تیمهای سرمایهدار احساس ضعف و عقبماندگی میکنند. همه ساله با شروع تمرینات پیشفصل هر تیمی با توجه به بودجهای که در اختیار دارد اردوی خود را در داخل یا خارج از کشور برگزار میکند. در این بین بیشتر مدیران و مربیان و حتی بازیکنان خواهان این هستند که پیش از شروع فصل جدید مسابقات حتماً در یکی از کشورهای همسایه و حتی اروپایی اردو زده و تمرینات خود را در کمپهای خارجی آغاز کنند. اگرچه امکانات مناسب و استاندارد و همچنین آب و هوای معتدل همواره از جمله دلایل اصلی آنها برای این سفرهای غیرضروری بوده اما با نگاهی دقیقتر میتوان به این واقعیت پی برد که اردوهای خارجی در شرایط فعلی اقتصاد کشور و از همه مهمتر وضعیت فوتبال ایران نه تنها ضرورتی ندارد بلکه میتوان هزینه گزاف آنها را صرف امور مهمتری چون سرمایهگذاری در ردههای پایه یا حتی پرداخت بدهیهای سنگین باشگاهها کرد.
در سالی که مزین به شعار اقتصاد مقاومتی است باشگاههای لیگ برتری نشان دادند توجهی به فرمایشات مقام معظم رهبری ندارند و وضعیت اقتصاد جامعه و کشور اصلاً برایشان اهمیتی ندارد. طبق روال همیشه تیمهای فوتبال به رغم اینکه باز هم از بیپولی و پاس نشدن چکهای قبلی بازیکنان مینالند اما حاضر نشدند قید سفر به فرنگ را بزنند. از آنجا که در فصل تابستان دمای هوا در کشورهای عربی به شکلی طاقتفرسا افزایش مییابد مسئولان ایرانی اروپا و به تازگی کشورهای تازه استقلال یافته همسایه را برای اعزام تیمها انتخاب میکنند. جالبتر اینکه باوجود حملات تروریستی صورت گرفته در ترکیه و اوضاع ناآرام این کشور مسئولان یک تیم لیگ برتری حتی به هشدارهای امنیتی مقامات ایرانی هم توجه نکردند و باز هم در ترکیه اردو زدند! جای تأسف است که مدیرانمان به این راحتی و بدون در نظر گرفتن مسائل مهم ایران ارز را بیحساب و کتاب از کشور خارج میکنند. چند تیم دیگر هم ترجیح دادند به جای ماندن در کشور و تمرین کردن در وطن بار سفر ببندند و به کشورهای همسایه بروند. ریخت و پاشهای اول فصل در حالی صورت میگیرد که در فوتبال ما هیچ تیم خصوصی وجود ندارد و همه به نوعی دستشان در جیب دولت است. با این حال برای خرج کردن بودجهای که از بیتالمال به دستشان میرسد کمترین برنامهریزی منطقی و قابل دفاع را انجام میدهند. جدا از اینکه مدیران به بالا رفتن رقمهای قرارداد بازیکنان بیکیفیت دامن میزنند و به عقد قراردادهایی با رقمهای میلیاردی تن میدهند، در برگزاری اردوهای پیشفصل و نیمفصل هیچ مخالفتی با سفرهای خارجی ندارند. حضور در کمپهایی با امکانات روز دنیا و دوری از حاشیه توجیهات همیشگی آقایان است. در صورتی که پول ریختن به جیب خارجیها راه فرار از حاشیه و استفاده از امکانات نیست. برای توجیه اول باید بگوییم که در همین ایران خودمان هم میتوان از امکانات خوب بهره برد. اگر دقیقتر به کمپهای موجود در کشور نگاه کنیم میتوانیم شهرهایی را پیدا کنیم که هم در تابستان هوای خنکی دارند هم از امکانات قابل قبولی برای تیمهای ایرانی برخوردار هستند. سالهاست که اردبیل و کردان در گرمترین روزهای سال میزبان معدود تیمهای لیگ برتری هستند. جالبتر اینکه مربیان و بازیکنان حاضر در این کمپها از امکانات ابراز رضایت کردهاند. با این تفاسیر علامت سؤال بزرگی در ذهن ایجاد میشود که علت این همه سفر و اردوی خارجی چیست؟ آیا ضرورت دارد که تیمهای مثلاً حرفهای ما که حتی سادهترین اصول فوتبال حرفهای را رعایت نمیکنند قبل از شروع فصل در کشورهای همسایه اردو بزنند؟ چرا به تأکیدات مقام معظم رهبری توجه نمیکنند و در جهت مقاومتی شدن اقتصاد فوتبال گام برنمیدارند؟ سؤالهای زیادی در این رابطه مطرح است که معمولاً بیشتر آنها بیپاسخ باقی میماند. تجربه نشان داده تمرین در کشورهای خارجی هیچ تأثیر مثبتی در روند آمادهسازی تیمهای ایرانی نداشته است. آنچه مشخص است اینکه فشارهای اقتصادی امان مردم را بریده و انتظار میرود مسئولان و مدیران بیش از اینها ارزش بودجه دولتی را بدانند.
انتهای پیام/ز
95/04/23 :: 06:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]