واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تهاتر مشکوک«مارینا» در کیش
مديرعامل منطقه آزاد كيش در حالي چندي پيش در رابطه با واگذاري چندين هكتار از اراضي كيش به افراد خاص دست به افشاگري زد كه سكوت وي در رابطه با واگذاري یکی از مجللترين و ارزشمندترين هتلهای جزيره كيش يعني هتل مارينا جاي بسي تعجب و تأمل دارد.
نویسنده : هادي غلامحسيني
مديرعامل منطقه آزاد كيش در حالي چندي پيش در رابطه با واگذاري چندين هكتار از اراضي كيش به افراد خاص دست به افشاگري زد كه سكوت وي در رابطه با واگذاري یکی از مجللترين و ارزشمندترين هتلهای جزيره كيش يعني هتل مارينا جاي بسي تعجب و تأمل دارد.
تقريبا مرداد ماه امسال كه مديرعامل منطقه آزاد كيش با افتخار از بازپسگيري ۳ ميليون مترمربع از اراضي واگذار شده خارج از روال قانوني به افراد خاص در جزيره كيش خبر داد. در اين ميان با وجودي كه واگذاري یکی از مجللترين و ارزشمندترين هتلهای كيش يعني هتل مارينا موضوعي است كه براي افكار عمومي مسئله است اما علياصغر مونسان ترجيح داده در اين رابطه سكوت اختيار كند.
علياصغر مونسان با بيان اينكه بخش عمدهاي از اين اراضي بازپسگيري شده چند دست معامله شده بود، افزود: با بازپسگيري اين اراضي 3300 ميليارد ناشي از اختلاف ميان قيمت زمان واگذاري و قيمت روز اين اراضي را به دولت بازگردانديم . این اراضی از سالها قبل براي اجراي طرحهاي مختلف توليدي، صنعتي و گردشگري به اشخاص مختلف واگذار شده اما طرحي در آنها اجرا نشده بود.
در شرايطي مديرعامل منطقه آزاد كيش مدعي افشاگري، حذف رانت و بازپسگيري اموال بيتالمال در جزيره كيش شده است كه جا دارد وي در رابطه با واگذاري هتل مارينا كه گويا اين هتل نيز سالها قبل به ازاي بدهيهاي سازمان منطقه آزاد كيش به يك پيمانكار بخش خصوصي واگذار شده، شفافسازي صريح كند.
هتل مارينا، در جزيره كيش به عنوان دومين منطقه توريستي ايران در حالي واگذار شده است كه تا كنون براي افكار عمومي ايران مشخص نشده به چه دليل، بر اساس چه ضرورتي، به چه بها و قيمتي و چگونه واگذار شده است.
لازم به توضيح است كه تهاتر بدهيهاي سازمان منطقه آزاد كيش به ساير بخشها آن هم در حجم چند صدميليارد تومان بيشك نياز به مجوز هيئت دولت، شوراي اقتصاد و شوراي عالي مناطق آزاد دارد. حال زمان آن رسيده است كه براي 80 ميليون ايراني مشخص شود كه واگذاري هتل ماريناي كيش كه دارايي بسيار ارزشمند و متعلق به همه ملت ايران بوده است، بر چه اساسي بيسرو صدا به يكباره واگذار شده است.
گفتني است كه هتل مارينا در اواخر دولت دهم به شكل چراغ خاموش به يك پيمانكار كه گويا در جزيره كيش به اسكلهسازي مشغول بوده است، واگذار شده است و تا كنون هيچ شفافسازي پيرامون اين واگذاري كه در قالب تهاتر بدهي سازمان منطقه آزاد كيش به شركت ساختماني به انبر انجام گرفته است، به انجام نرسيده است.
البته چندي پيش مديرعامل منطقه آزاد كيش كه از نزديكان رئيسجمهور است با افتخار عنوان داشت 3 هزار هكتار از اراضي جزيره كيش كه خارج از روال قانوني در دولت نهم و دهم به افراد خاص و نورچشمي واگذار شده بود، بازپسگيري شده است اما وي در مورد واگذاري هتل مارينا هيچ توضيحي نداده و سكوت اختيار كرده است كه از وي انتظار ميرود سكوت خود در مورد واگذاري این هتل را شكسته و اسناد اين واگذاري را كه در قالب تهاتر انجام گرفته است براي تنوير افكار عمومي منتشر كند.
طبق اطلاعات دريافتي روزنامه جوان از فعالان اقتصادي موجود در جزيره كيش، هتل مارينا دارايي بسيار ارزنده و مولدي به شمار ميرود به طوري كه اين هتل ارزنده روزانه به دليل بهرهبرداري توريست ايراني و خارجي درآمد قابل توجهی دارد. به عنوان مثال اين هتل كه براي برگزاري نمايشگاه اينوكس 2016 در آبان 95 حداقل به مدت يك هفته در قرق دستاندركاران، برگزاركنندگان، مشاركتكنندههاي دولتي، وابسته به دولت و نهادهاي عمومي و سازمانها بود، ميلياردها تومان درآمد به همراه داشت، حال تصور كنيد درآمد اين هتل با اين حجم از توريست داخلي و خارجي به جزيره كيش در سال چقدر ميباشد.
واگذاری مرغ تخم طلا
بيپرده بايد عنوان داشت هتل مارينا در بين اهالي و فعالان اقتصادي هتلدار با عنوان «مرغ تخم طلا» به شمار ميرود كه واگذاري اين دارايي ارزنده دولتي در اواخر دولت دهم تعجب، تأمل، حيرت و ناباوري بسياري از فعالان اين حوزه را برانگيخته است، زيرا اينطور تصور ميشد كه هتل مارينا نيز مانند داراييهايي چون باشگاه ورزشي پرسپوليس و استقلال كه با رأي ديوان عدالت اداري از شمول واگذاري خارج و دارايي ملي و مردمي به شمار آمد، مشمول همين رويه قانوني و عرفي ميشود و واگذارياش غيرممكن است.
حال جا دارد سازمان بازرسي كل كشور، ديوان محاسبات مجلس شوراي اسلامي و نمايندگان مجلس موضوع واگذاري ابهامانگيز هتل ماريناي كيش را به دقت مورد بررسي قرار دهند و اسناد و مدارك اين واگذاري را رصد كنند و ببينند بر اساس كدام ضرورت و دستور چه اشخاص حقيقي و حقوقي در دولت نهم و دهم اين واگذاري ابهامبرانگيز انجام گرفته است.
طبق اطلاعات به دست آمده روزنامه جوان ، واگذاري هتل ارزشمند ماريناي كيش گويا بابت رد ديون يك پيمانكار اسكلهساز انجام گرفته است. حال اين پرسش مطرح ميشود كه مگر طلب اين پيمانكار از مناطق آزاد كيش چقدر بوده است كه يك هتل ارزشمند كه همانطور كه گفته شد فعالان حوزه هتلداري آن را مرغ تخم طلا معرفي ميكنند، به يك پيمانكار واگذار شود. طبق اطلاعات كسب شده از افراد خبره در زمينه قيمتگذاري، هتل ماريناي كيش هم اكنون بيش از 6هزار ميليارد ريال ارزش دارد كه اگر فرض كنيم در زمان واگذاري اين هتل فقط 2 تا 3هزار ميليارد ريال ارزش داشت، بايد ديد اين چه پيمانكاري بوده است كه طلب 3هزار ميليارد ريالي از سازمان مناطق آزاد كيش داشته است و اين چه پيمانكار توانمندي بوده است كه به رغم طلب 3هزار ميليارد ريالي باز مشغول اسكلهسازي براي مناطق آزاد بوده است.
از اين رو لازم است مناطق آزاد كيش كه تحت مديريت يكي از نزديكان رئيس جمهور است، ميزان طلب اين پيمانكار را به همراه پروژههايي كه اين پيمانكار در منطقه كيش به انجام رسانده است با ذكر سال آغاز و پايان پروژه و نحوه برگزاري مناقصه پروژه و همچنين مشخصات مالي و فني پروژه را منتشر كند و در عين حال عنوان دارد كه به دستور چه افرادي در مناطق آزاد كيش رويه تهاتر جهت تسويه با اين پيمانکار برگزيده شده است.
هم اكنون اين سؤال جدي مطرح است كه ميزان طلب شركت بهمبر از مناطق آزاد در زمان واگذاري هتل مارينا به اين شركت ساختماني چقدر بوده كه بابت طلب اين پيمانكار از سازمان مناطق آزاد يك هتل كه در زمان واگذاري 2 تا 3هزار ميليارد ریال بها داشته واگذار شده است.
براي درك بهتر موضوع، بايد عنوان داشت كه هم اكنون پيمانكاران توانمند بخش خصوصي وقتي طلبشان از يكي از مجموعههاي دولتي يا سازمانها يا نهادها به 20تا 30 ميليارد تومان ميرسد به واقع ديگر توانايي مالي پيشبرد پروژه خود را ندارند و تا از كارفرماي خود پول دريافت نكنند توان ادامه پروژه را نخواهند داشت. حال جاي بسي تعجب است كه يك پيمانكار اسكلهساز در جزيره كيش مگر چه توان مالي داشته و از طرف ديگر مگر چه پروژهاي در جزيره كيش انجام داده است كه به يكباره بابت طلبش هتل مارينا را از سازمان مناطق آزاد كيش تهاتر كند.
در اين بين همانطور كه عنوان شد تهاتر هتل ماريناي كيش بابت طلب يك پيمانكار بخش خصوصي از آنجايي كه ارزشي بالغ بر چندصد ميلياردتومان داشته است بيشك نياز به مصوبه هيئت وزيران دارد.
هتلداري به دليل كمبود هتل در ايران يكي از مشاغل پردرآمد است. اين در حالي است كه بعد از توافق هستهاي و به گواه و ادعاي مسئولان امر بر ميزان توريست خارجي در كشور افزوده شده است، بدين ترتيب هتلهاي كيش درآمد سرشاري دارند، ضمن آن كه به دليل كمبود هتل در جزيره كيش و ميزان توريست بالا، درآمد سرشار و معاف از مالياتي نصيب هتلداران ميشود.
ارزش کنونی هتل
ارزش كنوني هتل مارينا با احتساب زمين مستحدثات، داراييها و برند و ساير داراييها حداقل بيش از 6هزار ميليارد ريال است. بدين ترتيب بايد ديد آيا سازمان منطقه آزاد كيش براي واگذاري اين هتل عظيم ملي مناقصه عمومي برگزار كرده كه خريداران به طور جدي رقابت كنند يا خير؟!
حواشي شكل گرفته پيرامون اين واگذاري ابهامبرانگيز آنقدر صاحب اهميت ميباشد كه جا دارد سازمان بازرسي كل كشور، ديوان محاسبات و ساير نهادهاي نظارتي بالفور كار بررسي اين واگذاري را آغاز كرده و نتايج را به سمع و نظر ملت ايران برسانند. اگر در زماني كه هتل مارينا بابت تهاتر به شركت ساختماني بهمبر واگذار شده بر اساس ارزش ذاتي داراييها طلب به انبر از مناطق آزاد با بدهيهاي منطقه آزاد کیش برابري ميكرده كه اين واگذاري خالي از اشكال است و تنها اشكال اين است كه بايد براي اين واگذاري مناقصه عمومي برگزار ميشده است و جا دارد رئيس كنوني مناطق آزاد در اين رابطه به شفافسازي اتفاقي كه در دولت نهم و دهم در باب واگذاري هتل مارينا روي داده است، بپردازد. ميزان طلب خريدار با ارزش ذاتي هتل شامل زمين مستحدثات، برند و ساير داراييهاي هتل بعيد به نظر ميرسد كه برابري كند، چراكه هتل در زمان واگذاري حداقل صاحب ارزش 2 تا 3 هزار ميليارد ريالي بوده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]