واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: فرارو: بعد از استعفای سه وزیر دولت یازدهم اکنون زمزمه ها حاکی از معرفی محمدعلی نجفی برای وزارت آموزش و پرورش، صالحی امیری برای وزارت ارشاد و سلطانی فر برای وزارت ورزش و جوانان دارد.
این سه نفر پیش از این در ابتدای شروع به کار دولت یازدهم نیز به مجلس نهم معرفی شده بودند که با عدم رای اعتماد مجلس نتوانستند به مقام وزارت برسند. در آن زمان نجفی از تصدی وزارت آموزش پرورش باز ماند و صالحی امیری و سلطانی فر نیز به وزارت ورزش و جوانان نرسیدند.
اکنون این سوال مطرح است که علت رجوع دوباره رئیس جمهور به این سه نفر برای تصدی سه وزارت خانه خالی از وزیر چیست؟ و آیا اینبار ممکن است مجلس دهم به این سه نفر رای اعتماد بدهد؟
احتمالا این سه گزینه حداقل 60 درصد از آرای مجلس را بدست می آورند
دکتر احمد شیرزاد استاد دانشگاه، نماینده سابق مجلس و فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: «گزینه های اصلی آقای روحانی در ابتدای تشکیل دولت یازدهم همین سه نفر بودند که به هر دلیل از مجلس نهم رای نیاوردند. معرفی مجدد این سه نفر نشان دهنده این است که آقای روحانی روی انتخاب خود تاکید می کند و معتقد است انتخاب درستی داشته است.»
شیرزاد در پاسخ به این سوال که آیا زمان این تغییرات کمی دیر صورت نگرفت، گفت: «بله، من هم معتقدم شاید حدود شش ماه این تغییر به تاخیر افتاد و شاید اوایل سال 95 زمان مناسب تری برای این تغییر بود.»
این نماینده سابق مجلس درباره علت تاخیر در ترمیم کابینه گفت: «شاید تلقی آقای رئیس جمهور این بود که با همین وزرای کنونی ادامه دهند و ثبات در مدیریت وجود داشته باشد اما بعدا شرایطی ایجاد شده که گریزی از تغییر و بازگشت به گزینه های مطلوب و اولیه وجود نداشته است.»
شیرزاد در پاسخ به این سوال که تغییرات صورت گرفته بیشتر پیام سیاسی دارد یا معطوف به افزایش کارآمدی وزارت خانه های مذکور است؟، گفت: «گزینش آقای دکتر نجفی برای وزارت آموزش و پرورش پیامد بسیار مثبتی دارد. ایشان در میان معلمان محبوبیت بسیار بالایی دارند و دوره وزارت ایشان دوره شکوفایی آموزش و پرورش بود که از یک وزارت خانه درجه دو به وزارت خانه ای که مورد توجه قرار گرفت تبدیل شد.»
وی ادامه داد: «بنابراین تاثیر و موجی که انتخاب آقای نجفی در بدنه معلمان و آموزش و پرورش ایجاد خواهد کرد موجی مثبت خواهد بود و امیدواری ها را بیشتر خواهد کرد. تجربه نیز نشان داده که معلمان جزو تاثیرگذارترین اقشار در انتخابات هستند و بسیاری از ستادهای انتخاباتی توسط معلمان محترم فعال می شود.»
شیرزاد در پاسخ به این سوال که در صورت معرفی این سه گزینه به مجلس، شانس آنها برای رای آوری و تصدی وزارت مربوطه چقدر است؟، گفت: «امیدوارم با چهره های تاثیرگذار مجلس رایزنی صورت بگیرد تا این افراد رای بیاورند. طبیعتا این انتظار از فراکسیون امید وجود دارد که با گزینه های برتر آقای رئیس جمهور همراهی کنند و هیچ یک از اعضای این فراکسیون رای منفی ندهند.»
وی ادامه داد: «در فراکسیون ولایت هم چهره های موثری مانند آقای لاریجانی و جلالی باید در جهت مثبت نقش ایفا کنند. لذا این امیدواری وجود دارد که این سه گزینه حداقل 60 درصد از آرای مجلس را بدست آورند، هرچند باید منتظر نتیجه مذاکرات دولت با سران فراکسیون امید و ولایت ماند و دید به چه نتیجه ای می رسند.»
این انتخاب ها جلوه خوشایندی ندارد
اما ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا گفت: «درست است که مجلس دهم با مجلس نهم تفاوت دارد، اما اصرار رئیس جمهور بر افرادی که قبلا از سوی مجلس نهم رای اعتماد نگرفتند جالب نیست و دو معنا بیشتر نمی تواند داشته باشد: یا ناشی از لجاجت و سماجت است یا نشان می دهد رئیس جمهور افراد دیگری در اطراف خود ندارد.»
وی ادامه داد: «آیا آقای رئیس جمهور بعد از سه سال و نیم نتوانستند گزینه دیگری غیر از آقای نجفی برای وزارت آموزش و پرورش پیدا کنند و آیا اینقدر انبان ایشان از گزینه مطلوب خالی است؟»
ایمانی در پاسخ به این سوال که گزینه مطلوب رئیس جمهور از ابتدا آقای نجفی بودند که به هر دلیل از مجلس رای اعتماد نگرفتند، گفت: «درست است، اما اینکه بعد از سه سال و نیم دوباره ایشان را معرفی می کنند این معنا را دارد که آقای رئیس جمهور نتوانستند در این مدت فرد دیگری را پیدا کنند و این چهره خوشایندی برای رئیس جمهور ندارد.»
وی ادامه داد: «از سوی دیگر با معرفی آقای نجفی، «رفتن» آقای فانی معنادار می شود. آقای فانی استعفا نداد و حتی برای حضور در جلسه استیضاح اعلام آمادگی کرد اما ناگهان رئیس جمهور ایشان را به تعبیری برکنار کرد. به نظر من دولت دنبال این فرصت بود که آقای نجفی را روی کار بیاورد که استیضاح مجلس و نامه آقای فانی این فرصت را به رئیس جمهور داد که کار را یکسره کند.»
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه معرفی آقای نجفی در آستانه انتخابات تغییری سیاسی است اظهار کرد: «اگرچه آقای نجفی بعد از انقلاب پرسابقه ترین وزیر در آموزش و پرورش هستند اما اگر دلیل این انتخاب توانایی های ایشان در مدیریت این وزارت خانه است آنگاه این سوال شکل می گیرد که آیا فقط برای شش ماه قصد دارند از آقای نجفی استفاده کنند، چون معلوم نیست آقای روحانی سال 96 هم رئیس جمهور بماند.»
وی ادامه داد: «اگر آقای روحانی دور بعد نیز رای می آورد و سپس آقای نجفی را معرفی می کرد کار درستی بود، اما اکنون آقای نجفی نمی تواند برنامه ریزی بلندمدت داشته باشد چون نمی داند شش ماه یا چهار سال و شش ماه وزیر است. لذا معرفی آقای نجفی سیاسی و در راستای انتخابات است چراکه انتخاب ایشان در انتخابات آینده تاثیرگذار خواهد بود.»
وی افزود: «در مورد آقای صالحی امیری و سلطانی فر نیز همان نکته آقای نجفی مبنی بر معرفی گزینه هایی که قبلا رای اعتماد نگرفتند صدق می کند که یا ناشی از لجاجت است یا نشان دهنده فقدان افراد مناسب در اطراف رئیس جمهور است. این موضوع ربطی به جناح های سیاسی هم ندارد و در نزد مردم جلوه خوشایندی ندارد.»
ایمانی در پاسخ به این سوال که در صورت معرفی این سه گزینه به مجلس، شانس آنها برای رای آوری و تصدی وزارت مربوطه چقدر است؟، گفت: «من تصور می کنم احتمال اینکه هر سه گزینه موردنظر رای بیاورند کم است و احتمال دارد که آقای نجفی رای اعتماد مجلس را کسب نکند چنانکه به گفته خودشان توانایی جسمی ایشان هم برای کار اجرایی بالا نیست.»
۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]