واضح آرشیو وب فارسی:تابناک:
اوایل خرداد ماه گذشته بود که فضای مجازی، پذیرای عکسهای دلخراشی از کارگران شلاق خورده معدن طلای آق دره شد. این اخبار در حالی در شبکه های اجتماعی دست به دست می شد که مسئولان و دولتمردان ـ که داعیه دار حمایت از کارگر هستند ـ هیچ کاری در این زمینه انجام ندادند.
به گزارش «تابناک»، هرچند هر از گاهی اعتراضاتی از سوی برخی مراجع نظارتی در خصوص این برخورد شده بود، تا کنون نتیجه ای به دست نیامده است. با این حال، گویا مجلس شورای اسلامی می خواهد این موضوع را از راه دیگری پیگیری کند تا شاید به نتیجه ای برسد!
نمایندگان مجلس برای احقاق حق کارگرانی که در این روز شلاق خورده بودند، تقاضای تحقیق و تفحص در مورد نحوه شلاق خوردن کارگران معدن روستای آق دره تکاب را در دستور کار خود قرار داده اند و بنا بر آن، قرار است، اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس پس از تصویب این طرح در مجلس در خصوص کلیه ابعاد این ماجرا تحقیق و بررسی بکنند.
سهیلا جلودار زاده، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص این موضوع اظهار داشت: بعد از این اتفاق که در یکی از شهرهای آذربایجان غربی رخ داد، نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس، از مراجع زیربط درخواست ارائه گزارش در خصوص این رخداد را داده بودند، ولی گزارش هایی که به کمیسیون داده شده، گزارش هایی نبود که قانع کننده باشد.
وی در ادامه افزود: اعضای کمیسیون به دلیل اینکه مراجع در خصوص این موضوع پاسخگو نبودند، برای جلوگیری دوباره از چنین پیشامدی لازم دیدند که تحقیق و تفحص در خصوص این موضوع صورت گیرد تا عبرتی باشد برای کسانی که دیگر بار در مقابل کسانی که حق خواهی می کنند و در فکر مطالبه حقوق خود هستند، برخورد اینچنینی کنند.
وی درباره دامنه این تحقیق و تفحص و مراجعی که باید به نمایندگان پاسخگو باشند، اظهار داشت: تحقیق و تفحص کلا از این ماجرا خواهد بود و هر نهاد و وزارت خانه ای که در این ماجرا دخیل بودند، تحقیق و تفحص خواهد شد، زیرا با این کار مشخص می شود، آیا نهادهای درگیر، توانسته اند به وظیفه خود به خوبی عمل کنند یا نه؟!
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره علل انجام این تحقیق و تفحص نیز گفت: عاملی که باعث شد تا به فکر تحقیق و تفحص بیفتیم، این بود که احساس کردیم، در این ماجرا با مردم بازی شده و حقوق افراد در آن نادیده گرفته شده است؛ بنابراین مجلس پیگیر این ماجرا شد.
وی همچنین ادامه داد: حق اعتراض، حق دریافت حقوق بموقع، حق امنیت شغلی، حق رسیدگی در هیأت های تشخیص و هیأت های حل اختلاف که مراجع قانونی رسیدگی به مسائل کارگری هستند، حق رعایت عدالت در نوع برخورد نیروهای اطلاعاتی و امنیتی با این افراد که همگی جزو حقوق شهروندی هستند، در مورد این افراد در نظر گرفته شده است.
نماینده مردم تهران افزود: انقلاب اسلامی ایران با تلاش و زحمت کارگران در 38 سال گذشته، روی پای خود ایستاده است. انقلاب با تلاشی که این افراد در زمان قبل از انقلاب انجام دادند، قدم های بزرگی در مسیر پیروزی برداشت. این کارگران بودند که در زمان خفگان رژیم گذشته با اعتصابات، و شلاق خوردن های زمان شاه، و با به شهادت رسیدن در بعد از انقلاب خدمات بزرگی به این کشور کرده اند.
بنابراین، روا نیست با کارگران برخورد شهروند درجه سه شود. این ها برده نیستند و شهروندان این کشور هستند. هیچ کس حق ندارد به آنان توهین کند و جایگاه این افراد به شأنی که امام برای آنها قائل شده باید برسد. امام در جایی گفته، خداوند هم کارگر است و پیامبر بر دست کارگر بوسه می زند.
نماینده تهران گفت: متأسفانه به جایی رسیده ایم که هرکس حق خواهی می کند، تمام حیثیت و شخصیتش زیر سؤال می رود و به او اهانت می شود. قطعا مجلس تا آخرین لحظه پای این کار خواهد ایستاد تا در مورد این افراد کامل احقاق حق شود.
۳۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]