واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سازمانهاي حقوق بشري به كشورهاي قدرتمند وابسته هستند
30 شهريور ماه هر سال از سوي سازمان ملل به عنوان روز جهاني صلح نامگذاري شده و امسال شعار اين روز «توسعه پايدار زيربناي صلح جهاني» تعيين شده است.
30 شهريور ماه هر سال از سوي سازمان ملل به عنوان روز جهاني صلح نامگذاري شده و امسال شعار اين روز «توسعه پايدار زيربناي صلح جهاني» تعيين شده است. مجمع جهاني صلح اسلامي به عنوان يك نهاد غيردولتي فعال در اين عرصه، با توجه به حوادث مختلف منطقهاي و جهاني كه صلح و امنيت جهاني را به مخاطره انداخته با دكتر سيدفضل الله موسوي، عضو شوراي نگهبان قانون اساسي و استاد دانشكده حقوق دانشگاه تهران گفتوگو كرده است.
دكتر موسوي در اين گفتوگو در پاسخ به سؤالي پيرامون الزامات ايجاد جهاني مملو از صلح و امنيت در سطح بينالمللي چيست، گفت: براي ايجاد جهاني مملو از صلح در مرحله اول قدرتهاي بزرگ بايد دست از جنگهاي نيابتي بردارند و از گروههاي تروريستي در همه مناطق دنيا به ويژه در سوريه، عراق و لبنان حمايت نكنند و از دولتهاي متجاوز در دنيا همچون رژيم صهيونيستي و متجاوزان به كشور و مردم مظلوم يمن حمايتهاي مالي و نظامي نكنند. سكوت سازمانهاي بينالمللي در برابر اين جنايتها، متجاوزان را در ادامه كارشان جريتر كرده و از سوي ديگر از ارزش و ابهت چنين سازمانها و نهادهايي ميكاهد.
وي در ادامه در خصوص علت عدمتوانايي سازمانها و نهادهاي بينالمللي و مدافع حقوق بشر براي انجام مسئوليت حقيقي خود در تأمين و برقراري صلح در جهان، اظهار كرد: علت آن است كه برخي از اين سازمانهاي بينالمللي از لحاظ سياسي و مالي به برخي از كشورهاي قدرتمند و ثروتمند وابستهاند.
موسوي سپس افزود: اين مسئله باعث ميشود برخي از اين نهادها جنبه جانبدارانه داشته باشند و آن طور كه بايد به وظيفه انساني و حقوق بشري خود درست عمل نكنند. معمولاً در رأس برخي از اين سازمانها و نهادها افرادي با حمايت همان قدرتها قرار ميگيرند كه به دلايل مختلف يا وابستهاند يا طوري عمل ميكنند كه همچنان پست خود را حفظ كنند.
آنها در خوشبينانهترين وضع به گونهاي عمل ميكنند و طوري حرف ميزنند كه اگر حمايت از ظالمان و متجاوزان نباشد حالت بيطرفي باشد كه از مظلوم حمايت نكنند و در حالاتي به جاي اين حمايت سكوت اختيار ميكنند. اين حقوقدان برجسته كشورمان همچنين در خصوص ارزيابي خود از نقش شبكه نخبگان جهاني براي آينده گفتمان صلح عادلانه در جهان تصريح كرد: نخبگان متعهد جهان به ويژه كشورهاي اسلامي بايد به وظيفه خود عمل كنند و به طور فردي و جمعي در آگاهسازي مردم در سطح داخلي و بينالمللي بكوشند و جنايتها و اعمال خلاف مقررات حقوق بشري و بينالمللي كه از سوي قدرتهاي مذكور انجام ميپذيرد از طريق نشر كتب، مجلات، اعلاميهها و فضاي مجازي افشا كنند و در مراحل بعدي با تشكيل كنفرانسهاي داخلي و بينالمللي و ايجاد جمعيتهاي اعتراضي در جهت حمايت از مظلومان و نقض حقوق بشر به ويژه در كشورهاي غرب آسيا كه امروزه مركز بحرانها و فجايع انساني است از يك سو و محكوم و افشا كردن قدرتها و دولتهاي متجاوز و حامي تروريسم و عوامل آنها از سوي ديگر بكوشند. ايجاد و برقراري صلح و عدالت بدون مبارزه با متجاوزان و ناقضان حقوق بشر، از طريق ملتها و نهادهاي راستين حقوق بشري دولتي و غيردولتي امكانپذير نخواهد بود.
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]