محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840381686
اینجا عشق را بار دیگر پیدا کنید
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: در فصل پاییز قرار است پس از گذشت 15 سال، نمایشی دوباره اجرا شود که کارگردانش نوید میدهد که تماشاگرانش با یک اثر شگفتانگیز روبرو میشوند.
این نوید را کیومرث مرادی میدهد که این روزها به همراه پانتهآ بهرام، حمیدرضا آذرنگ و مهدی پاکدل در طبقهی دوم یک ساختمان نسبتا قدیمی مشغول تمرین نمایش «افسون معبد سوخته» است؛ نمایشی که وقتی مدتی قبل خبر اجرای دوبارهی آن منتشر شد بسیاری از کسانی که اجرای اول را دیده و نیز حتی آنها که ندیده بودند به واسطهی اظهارنظرهای مثبتی که شنیدهاند از تکرار نمایش به خرسند بودند، هرچند کارگردان این اثر تاکید دارد که اصلا قرار نیست خاطرهای را زنده یا "همان نمایش" را دوباره اجرا کند، چون کیومرث مرادی 45 سالهی امروز با 16 سال قبل خیلی تفاوت دارد.
«افسون معبد سوخته» که یک بار حدود 16سال قبل در تئاترشهر اجرا شد، داستانی افسانهای درباره یک زن است که در تنهایی خود در معبدی به زندگی و عبادت مشغول است. در شبی طوفانی یک زن پوش به همراه نوآموز خود به معبد میرسد و تقاضای ورود به معبد را دارد. زن که یک شَمَن است آنها را در ابتدا راه نمیدهد چرا که نو آموز او یک مرد است اما ناگهان نوآموز شعری میخواند و شمن که ناباورانه سحر شده است، آنها را به درون معبد راه میدهد. چند روزی می گذرد تا "زن پوش" میآید و از "شمن" خداحافظی میکند، اما "شمن" از او میخواهد که نوآموز را برای او بگذارد و خود به تنهایی معبد را ترک کند و ...»
پانتهآ بهرام و حمیدرضا آذرنگ دو تن از بازیگران این نمایش هستند که وقتی چند روز قبل به پلاتو تمرین این نمایش رفتیم در حالی که لباسهایی یکدست سفید پوشیده بودند، نشسته بر کف زمین و در جایی که حد و حدود آن با خطهایی سفید مشخص شده است، مشغول تمرین دیالوگهایی بودند که البته بهرام به واسطه حضور در اولین اجرا به طرز جالبی تمام نقشها را از بَر بود.
یکی دیگر از بازیگران این نمایش مهدی پاکدل است که در شب این تمرین به دلیل بازی در آخرین شب اجرای نمایش «همسایه آقا» که در دو نوبت به صحنه رفت، همراه این گروه نبود و بهرام و آذرنگ در کنار کیومرث مرادی متنی را تمرین میکردند که شنیدن آن در عین شاعرانگی، پیچیدگی عجیبی هم در خود داشت.
در گوشهای از صحنهی این پلاتو ماکت کوچکی به طراحی پیام فروتن دیده میشد که نشان میدهد در صحنهی اصلی نمایش، معبدی را خواهیم دید که در میانهی آن حوضی وجود دارد. در گوشهای دیگر پلاتو هم پانتهآ بهرام و آذرنگ صحنههایی را دور حوضی خیالی تمرین میکردند که در این تمرینها بهرام خیلی جدیتر کار را دنبال میکرد و آذرنگ هر از گاهی با شوخیها و ژستهای خاص خودش فضا را متفاوت میکرد، با این حال تمرین با صدای فلوت پریا قاسمخانی و با تمرکز و دقت تمام گروه انجام میشد.
یکی از نکات جالب توجه دربارهی این نمایش این است که با وجود اظهارنظرهای مثبتی که شنیده میشود، اما اطلاعات مکتوب و مشخصی در جستجوهای اینترنتی به دست نمیآید و وقتی از کیومرث مرادی میپرسیم که چه چیز را عامل موفقیت «افسون معبد سوخته» در زمان اجرای خود میداند، گفت: «واقعیت این است که نمایش «افسون معبد سوخته» که حدود 17 سال قبل اجرا کردم دومین کار حرفهای من به عنوان کارگردان و اولین همکاری مشترکم با نغمه ثمینی بود. او نمایشنامهای نوشته بود، الهام گرفته از فرهنگی دیگر و از آنجا که تازه از یک ورکشاپ بزرگ در ژاپن برگشته بود تاثیرات آن را هم میشد احساس کرد. «افسون معبد سوخته» برای من تجربهی یک فرهنگ و زبان دیگر مثل فرهنگ و زبان کشور ژاپن بود و فکر میکنم شکل کار، نمایشی بودن، انرژی فوقالعاده متن و اجرا از ویژگیهای بارزی بود که باعث شد منتقدان و اهالی هنر از آن استقبال خوبی کنند.»
او زبان شاعرانه و دراماتیک نمایشنامهی «افسون معبد سوخته» را یکی دیگر از نکاتی دانست که برای منتقدان و هنرمندان مثالزدنی و جالب بود و در این بین کنجکاوی خود برای سرک کشیدن به یک فرهنگ دیگر و بازیگرانی که کاراکترها را زندگی کردند از دیگر عوامل برای رقم خوردن یک اثر متفاوت دانست.
کاراکتر امروزم عشق را بزرگترین معضل جهان میداند
کارگردان نمایش «شکلک» که تاکید دارد اجرای جدید این نمایش بازتولید نیست، ادامه داد: «کاراکتر من در 45 سالگی کاراکتری است که عشق را بزرگترین معضل امروزهی جهان میداند و این داستان عاشقانه یادآوری یک عشق دیگر و یک انسان بودن دیگر است. این اثر پیدا کردن یک عشق واقعی را پیشنهاد میکند و بسیار تأثیرگذار است چون تو را با خود به فضایی دیگر میبرد و این چیزی است که ما در تمرین و اجرا آن را تجربه میکنیم و از طریق جادوی زبان نمایش به آن میرسیم.»
جادوی زبانیای که مرادی به آن اشاره میکند، اتفاقا از اولین جاذبههای این نمایش است که ذهن شنونده را با کلماتی عاشقانه آرام میکند و فضای خاص و عطر عودی که قرار است در سالن نمایش میزبان تماشاگران باشد هم بر تاثیر آن میافزاید.
با این حال شاید تجربهی نمایشهای قدیمی که در چند وقت اخیر روی صحنه رفته و انتظارات تماشاگرانی که در گذشته هم آنها را دیده بودند برآورده نکرد، این باور را ایجاد کند که کیومرث مرادی هم به نوعی ریسک میکند و ممکن است تمام آن خاطرات خوب خراب شود. البته او نظر دیگری دراینباره داشت، «دوباره کار کردن این نمایش برای کارگردانی با تجربهی من یک ریسک محسوب نمیشود، چون حتی وقتی نمایش «شکلک» را حدود سه سال قبل اجرا کردم تغییرات عمدهای در آن بوجود آوردم تا نمایش از شکل و شمایلی که مربوط به دههی 70 بود به اواخر دههی 80 برسد، اما نکتهی مهم این است که معتقدم موفقیت در هر دوره به همان زمان ربط دارد و تو هرگز نمیتوانی موفقیت مربوط به یک کار گذشته را دوباره تکرار کنی که اگر بخواهی این کار را بکنی آن وقت ریسک است و شکست میخوری. هر کاری دورهی خود را دارد و این موضوع را سِنم به من میگوید. من آن آدم 25 ساله نیستم چه به لحاظ اخلاقی، فرهنگی، اجتماعی و چه به لحاظ فلسفه و شناختم نسبت به جهان. میدانم که الان آدم دیگری هستم، بنابراین فکر میکنم اگر بخواهم آن تجربهی قبل را تکرار کنم قطعا به نتیجه نمیرسم و اتفاقا آن خاطرهی خوب خدشهدار میشود؛ به همین دلیل به تماشاگرانم نوید میدهم که قرار نیست یک خاطره را ببینند چون به لحاظ دکور، ساختار، جنس طراحی و کارگردانی کار کاملا متفاوت است.»
زبان شاعرانهی «افسون معبد سوخته» اگر چه ویژگی ممتاز این اثر محسوب میشود و برای تماشاگر 16 سال قبل جذاب بوده، اما باید دید دربرخورد با مخاطبان تئاتری که در عصر اینترنت و تکنولوژی سرگرم میشوند هم میتواند همانقدر جذاب باشد یا خیر.
کیومرث مرادی که تا حدودی با این مسئله موافق است در عین حال نظر دیگری هم دارد، «زمانی که «افسون معبد سوخته» را اجرا کردیم با توجه به زبان شاعرانه و مینیمالی که نمایشنامه داشت و نیز نوع اجرا، بسیاری از منتقدان معتقد بودند کار ما 10 سال از زمان خود جلوتر است، اما فکر میکنید الان باید چه کرد؟»
او سوال خود را این طور پاسخ داد: «تکنولوژی امروز یک اتفاق را برای ما بوجود آورده و آن هم مواجهه و شگفتزدگی است. مثلا همین که در اینستاگرام میتوانید زندگی شخصی آدمها را دنبال کنید و ببینید در طول روز یا یک مدت مشخص کجا رفته و چه کردهاند یک نوع مواجهه است یا مثلا میتوانیم تمام علایق دوست خود را در اینستاگرام پیدا کنیم و ببینیم او چه چیزهایی را دوست دارد. این یک نوع مواجهه است. من تمام اینها را در کار خود آوردهام، یعنی در حالی که مخاطب قصهای میشنود، در تصویر و میزانسن با یک مواجهه روبرو و از آن شگفتزده میشود. این چیزی است که ممکن است در اجراهای دیگر کمتر وجود داشته باشد.»
وی یادآور شد: «این هنر مواجهه که امروز یک هنر به روز شناخته میشود در بسیاری از پرفورمنسهای دنیا اتفاق میافتد و مثل این است که برای دیدن یکسری تابلو نقاشی وارد یک گالری شوید و طبیعتا انتظار دارید دیوارها را تزیین شده به تابلوها ببینید، اما ناگهان میبینید دیوارها خالی است و تابلوها از سقف آویزان شدهاند، این یک نوع مواجهه جدید است. بنابراین فکر میکنم من و گروهم به جد دنبال این مواجهه هستیم. البته تلاش میکنم تحقیق را در کارم فراموش نکنم چون ما باید طی طریق کنیم تا به نتیجه برسیم و همین الان برای تمرین لباسهایی را مخصوص تمرین بازیگران طراحی کردهایم؛ لباسهای یکدست، سفید و عودی که عطر فضا را متفاوت میکند یا موسیقی متفاوتی که به گوش میرسد. این اتفاق برای تماشاگران هم رخ خواهد داد و آنها وقتی وارد سالنی مثل سالن استاد سمندریان میشوند احساس میکنند با همیشه تفاوت دارد و اینها همه یک مواجهه و اتفاق است.»
نسل امروز تلگرامی است، اما ...
این کارگردان که اطمینان دارد تمام آنچه طراحی کرده برای مخاطب شگفتانگیز است، این را هم اضافه کرد:« با این وجود اعتقاد دارم نسل جوان و باسواد امروز نسل باهوش و زیرکی است. هر چند تلگرامی و اینستاگرامی است، اما به معنی عمیق نبودن او نیست. من به مخاطبان خودم اعتماد دارم و فکر میکنم همان قدر که خیلیها باور نمیکردند، سریالی مثل «شهرزاد» موفق باشد، این نمایش هم بار دیگر با قلم نغمه ثمینی معرفی و موفق میشود.»
شاید بگویند خرافاتی هستم
مرادی در ادامهی تمرین گروه و زمانی که بهرام و آذرنگ پس از کمی استراحت میخواهند کار را از سر بگیرند، به تغییر بازیگرانش اشاره کرد و آن را قسمتی دانست که ممکن است عدهای آن را خرافه و او را خرافاتی بدانند؛«تنها بازیگران ثابت این نمایش نسبت به گروه قبل پانتهآ بهرام است که به نظرم برای خود صاحب سبک شده است و تواناییهای بالایی دارد. یک کارگردان خیلی مواقع دوست دارد نوستالژیهای خود را تکرار کند و من هم وقتی خواستم «افسون معبد سوخته» را اجرا کنم سراغ بازیگران قدیمی رفتم، اما یکی از آنها خیلی دور بود و ترجیح داده به جهانی دیگر مهاجرت کند و فکر کردم خوب نیست او را در این شرایط درگیر کنم. یکی دیگر هم مشغول کار بود و این شد که با خود فکر کردم فرصتی است تا با کسانی که همیشه آرزو داشتم با آنها کار کنم همکاری داشته باشم. یکی از این نازنینها حمیدرضا آذرنگ بود که مدتهای مدیدی است که میخواستم این همکاری اتفاق بیفتد و معتقدم که او هم تواناییهای زیادی دارد. مهدی پاکدل هم اگرچه اختلاف سن داریم، اما با هم بزرگ شدهایم و در نهایت تمام اینها باعث شد آنچه قسمت بود برایمان پیش بیاید.»
او در پایان با بیان اینکه کاری که میکند برای خودش هم به نوعی آزمون و خطاست تا ببیند میتواند اثری خلق کند که همان قدر جذاب و تاثیرگذار باشد، در توضیح انتخاب دوبارهی «افسون معبد سوخته» گفت: «من اصولا نمایشهایم را براساس جامعه انتخاب میکنم، یعنی به جامعه نگاه میکنم و او به من میگوید که چه اثری را اجرا کنم اما سوال مهمی که میتوانم اینجا مطرح کنم این است که در دنیا «هملت» سالی چند بار اجرا میشود؟ چرا نباید یک نمایشنامهنویس ما مثل نغمه ثمینی در ایران همانند شکسپیر باشد؟ آیا بهتر نیست نمایشی که اینقدر بازخورد خوب داشته دوباره اجرا شود؟ دلیل اینها هم البته مشخص است و به نظر میرسد هر چیزی که از خارج بیاید قشنگ است، اما آنچه ایرانی باشد خیر. به همین دلیل میخواهم به نسل جوان بگویم که خیلی دور و اطراف خود را نگاه نکنید. آنچه میخواهید همین جا است.»
۳۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]
صفحات پیشنهادی
ابوالفضل پورعرب: کار باید به اینجا برسد که یکی بگوید من معتادم و دیگری بگوید ایدز گرفته!؟
خبرگزاری ایسنا با سلطان قلبها عاشق سینما شدم برای فیلم عروس ۳۰ هزار تومان قرارداد بستیم مرگ ما را هم در اخبار سراسری تلویزیون اعلام کردند به همین راحتی باید به اینجا برسد که یکی بگوید معتاد است و دیگری بگوید ایدز گرفته بخشی از حافظهی بلندمدتم پاک شده بود جوانی«برده رقصان» بار دیگر خواندنی شد
برده رقصان بار دیگر خواندنی شد رمان برده رقصان نوشتهی پائولافاکس و ترجمه مصطفی رهبر بار دیگر در دستهای نوجوانان جای گرفت به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون برده رقصان داستان زندگی نوواکنش کوروش تهامی درباره سالگرد انهدام پرواز شماره 655 انهدام هواپیمای ایرانی جز یک اقدام تروریستی چیز دیگری ن
واکنش کوروش تهامی درباره سالگرد انهدام پرواز شماره 655انهدام هواپیمای ایرانی جز یک اقدام تروریستی چیز دیگری نیست در این میان قرار نیست کسی مدال شجاعت بگیرد کوروش تهامی گفت سوء استفاده از مردم غیرنظامی برای رسیدن به اهداف نظامی یک رفتار بسیار منزجر کننده است و به غیر از اینکه نابازگشت یک کتاب خاطرهانگیز/ «برده رقصان» بار دیگر خواندنی شد
فرهنگ > کتاب - رمان برده رقصان نوشته پائولافاکس و ترجمه مصطفی رهبر بار دیگر در دستهای نوجوانان جای گرفت به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین «برده رقصان» که پخش تله تئاتر آن در دهه 60 خورشیدی هنوز در خاطره بسیاری از نوجوانان آن دوره و میانسالان امروز زلکلکها بار دیگر بر بام خانهها نشستند
لکلکها بار دیگر بر بام خانهها نشستند لکلکها بر بام اثر میندرت دویونگ از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ جدید رسید بهگزارش ادارهکل روابطعمومی و امور بینالملل کانون اثر لکلکها بر بام برنده جایزه مدال نیوبری سال 1955 با قیمت 8هزار تومان در اختیارمبارزه عشق با جنگ/ حرف دال دوست داشتن، صرف شد
فرهنگ > کتاب - نوشتن از عشق مهمترین ابزار برای مبارزه با سر تیتر خبرهای دنیا یعنی جنگ است این جانمایه کتاب دال دوست داشتن به نویسندگی حسین وحدانی است بهگزارش خبرگزاری خبرآنلاین مراسم رونمایی از کتاب «دال دوست داشتن» نوشته حسین وحدانی عصر روزگرد و غبار بار دیگر خوزستان را فرا می گیرد
گرد و غبار بار دیگر خوزستان را فرا می گیرد بر اساس اطلاعیه اداره کل هواشناسی خوزستان گرد و غبار و کاهش دید از فردا تا اواسط هفته جاری برای استان پیش بینی می شود به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل هواشناسی خوزستان در اطلاعیه این اداره کل آمده است بررسی خروجی مدکیف قاپ معروف تهران بار دیگر دستگیر شد
کیف قاپ معروف تهران که تاکنون بارها دستگیر شده و آخرین بار نیز 10 سال محکومیت را در زندان سپری کرده است بار دیگر دستگیر شد به گزارش جام جم آنلاین از پلیس اگاهی تهران بزرگ 9 خرداد امسال و از طریق مرکز فوریت های پلیسی 110 وقوع یک فقره موبایل قاپی در خیابان قلعه مرغی به کلانتری 1آرزو دارم بار دیگر روی صحنه بروم/ یک انتقاد از ارکسترهای دولتی
شاهین فرهت در گفتگو با مهر آرزو دارم بار دیگر روی صحنه بروم یک انتقاد از ارکسترهای دولتی شناسهٔ خبر 3762759 - چهارشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۰ ۲۳ هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی jwplayer display inline-block; آهنگساز و مدرس پیشکسوت موسیقی با اشاره به پایان نگارش سمفونی شماره ۱دیگران خراب کردند،روحانی بازسازی/چند نکته درباره بازگشت روابط ایران و انگلیس به سال 90
دیگران خراب کردند روحانی بازسازی چند نکته درباره بازگشت روابط ایران و انگلیس به سال 90 ایران و انگلیس در شرایطی کاملا متفاوت از 5 سال گذشته قرار دارند بریتانیا تدارک جدایی می بیند و تهران خود را رها از تحریم و انزوای سیاسی خدیجه غبیشاوی روز گذشته دوشنبه نقطعه عطفی در روابط ت-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها