واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فشار خون بالا سالانه 83 هزار نفر را به كام مرگ ميكشاند
رئيس انجمن آترواسكلروز از مرگ و مير سالانه 83 هزار نفر به علت فشار خون بالا در ايران خبر داد.
مسعود قاسمي با اشاره به موضوع بيماريهاي غيرواگير اظهار داشت: تنگي عروق قلب يا بيماري ايسكميك قلب، سكته مغزي، افسردگي شديد، سوانح رانندگي، مشكلات ديداري، شنوايي، بيماريهاي قلب و عروق و بيماري مزمن ريه از جمله بيماريهاي غيرواگير است كه سبب بروز مشكلات براي افراد جامعه ميشود. البته بخش زيادي از اين مسائل قابل پيشگيري است و ميتوان آنها را كاهش داد.
وي افزود: بيماريهاي غيرواگير عامل بيش از 50 درصد مرگ و مير در جهان است كه تا سال 2020 حدود 60 درصد مرگ و مير در جهان را در برميگيرد. همچنين 20 درصد از اين عامل سهم كشورهاي توسعهيافته و 80 درصد سهم كشورهاي در حال توسعه است. در ايران نيز بيماريهاي غيرواگير 75 درصد از بيماريها را در برگرفته كه البته با آمار مرگ و مير متفاوت است. رئيس انجمن آترواسكلروز اضافه كرد: جنسيت، عوامل رواني و اجتماعي، تغذيه، چاقي، فشار خون، چربي خون، بيماريهاي وراثتي و عدم آگاهي اجتماعي از بيماريهاي قلب و عروق از عواملي است كه در رشد بيماريهاي غيرواگير تأثيرگذار است.
رئيس هجدهمين كنگره بينالمللي تازههاي قلب و عروق ادامه داد: بيماريهاي ايسكميك قلب يا تنگي عروق قلبي، كمردرد، سوانح جادهاي، افسردگي شديد و سكته مغزي بيشترين آمار مرگ و مير را تا سال 2010 به خود اختصاص دادهاند. قاسمي گفت: انفاكتوس حاد قلبي، رماتيسم قلبي، نارسايي قلب و بيماريهاي مادرزادي قلب از جمله بيماريهاي قلبي عروقي در ايران به شمار ميرود كه بخشي از آن در كشور قابل پيشگيري است. وي با بيان اينكه بيش از 17 ميليون نفر هر ساله در جهان به دليل بيماريهاي قلبي عروقي فوت ميكنند، گفت: اين آمار 30 درصد از كل مرگ و ميرهاي جهان را به خود اختصاص ميدهد. همچنين در اين آمار 8 ميليون فوت به دليل انفاكتوس حاد قلبي به وقوع ميپيوندد. رئيس انجمن آترواسكلروز اضافه كرد: شيوع ديابت در سال 2014 حدود 10 درصد گزارش شده و پيشبيني ميشود تا سال 2030 ديابت دليل هفتم مرگ و مير در جهان باشد.
قاسمي با اشاره به اينكه ديابت تيپ 2 حدود 50 درصد آمار ديابت را به خود اختصاص ميدهد، گفت: ميزان مرگ و مير و ناتواني در جهان به دليل بيماريهاي قلبي و ديابت سير صعودي داشته است ولي در ايران اين ميزان تا حدودي سير نزولي پيدا كرده است.
رئيس هجدهمين كنگره بينالمللي تازههاي قلب و عروق گفت: روي 135 هزار نفر مبتلا به كلسترول بالا و 45 هزار نفر داراي تريگليسريد بالا مطالعات علمي صورت گرفته كه ميزان شيوع كلسترول بالا در ايران 41 درصد و تريگليسريد بالا 46 درصد گزارش شده است.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]