واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مساحت جنگلهاي كشور از ۱۸ ميليون به ۱۴ ميليون هكتار كاهش پيدا كرده است
رئيس كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس با بيان اينكه تنها ۷ درصد مساحت كشور را جنگل تشكيل ميدهد از كاهش مساحت جنگلهاي كشور از ۱۸ ميليون به ۱۴ ميليون هكتار خبر داد.
عليمحمد شاعري از تخريب و بهرهبرداري بيرويه از جنگلها و منابع طبيعي كشور انتقاد كرد و افزود: اين موضوع باعث شده سرانه جنگل در كشور نسبت به دنيا بسيار پايينتر باشد، به طوري كه مساحت جنگلهاي كشور از 18 ميليون به 14 ميليون هكتار كاهش پيدا كرده است. نماينده مردم بهشهر، گلوگاه و نكا در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه 14 ميليون هكتار باقي مانده از جنگلهاي كشور وضعيت مناسب و مطلوبي ندارند، تصريح كرد: از اين رو براي ادامه حيات طبيعي، حفاظت و احياي مجدد جنگلها به ويژه جنگلهاي شمال كشور ضروري است در يك مدت زمان مشخص به جنگلهاي كشور تنفس داده شود تا بهرهبرداري از جنگلها قطع و فرصت احيا و تجديد حيات دوباره پيدا كنند.
اين نماينده مردم در مجلس دهم افزود: هرچند در بسياري از نقاط دنيا مانند چين و ژاپن بهرهبرداري از جنگلهاي شيبدار ممنوع شده اما در ايران بهرغم آنكه اكثر جنگلها در مناطق شيبدار قرار داشته و عمق خاك در اين مناطق بسيار اندك است و در صورت بهرهبرداري با كوچكترين بارندگي دچار فرسايش و رانش خاك و بروز سيلابهاي خطرناك ميشود اما به اين موضوع توجه چنداني نشده است.
وي با تأكيد بر اينكه جنگلهاي كشور نقش مهمي در آبخيزداري، حفاظت از منابع آب، خاك و توليد آب و اكسيژن ايفا ميكنند، يادآور شد: علاوه بر اين در رونق صنعت گردشگري، پايداري اقتصاد، توليد محصولات كشاورزي و همچنين توسعه پايدار كشور نقش عمدهاي دارند. شاعري با بيان اينكه تنها 7 درصد مساحت كشور را جنگل تشكيل ميدهد، گفت: متأسفانه سرانه جنگل در كشور به دلايلي مانند تخريب و بهرهبرداري بيرويه بسيار پايين است، از اين رو نبايد به گونهاي پيش رويم كه با اقدامات غيركارشناسي جنگلها مورد بهرهبرداري بيرويه قرار گيرد و اين 7 درصد باقيمانده هم در آيندهاي نزديك از دست برود و ايران به كشور بدون جنگل تبديل شود.
وي يادآور شد: با اين روند حداقل سالانه 20 درصد از بهرهبرداري از جنگلهاي شمال در يك دوره پنج ساله كاهش مييابد يعني تا پايان برنامه ششم توسعه بهرهبرداري از جنگلهاي شمال به صفر ميرسد.
وي با تأكيد بر اينكه براي تنفس جنگلها ميتوان نياز چوبي كشور را از طريق واردات با تعرفه گمركي صفر تأمين كرد، گفت: همچنين از طريق توسعه زراعت چوب، كشت درختان زودبازده و سريعالرشد در اراضي شيبدار و اقليمهاي با آب و هوايي مناسب، تغيير سبك زندگي و همين طور مديريت و تغيير الگوي مصرف، نياز چوبي كشور را مرتفع و بهرهبرداري چوب از جنگلهاي شمال را ممنوع كنيم.
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]