واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: همسرم! مسئوليتپذير باش
توصيهها و سفارشهايي كه معمولاً از سوي روانشناسان در خصوص ازدواج ميشود مربوط به ايام قبل از اين رويداد است، در حالي كه مهارتهاي پس از ازدواج براي حفظ آن اهميت زيادي دارد...
نویسنده : روحالله حاجيدهآبادي*
توصيهها و سفارشهايي كه معمولاً از سوي روانشناسان در خصوص ازدواج ميشود مربوط به ايام قبل از اين رويداد است، در حالي كه مهارتهاي پس از ازدواج براي حفظ آن اهميت زيادي دارد. شكنندگي روابط زوجين در ماهها و حتي سالهاي اول ازدواج ايجاب ميكند كه براي حفظ آن قواعدي رعايت شود و بيشك رعايت اين قواعد نيز نيازمند مهارتآموزي از سوي طرفين و همين طور مساعدت اطرافيان نزديك زوجين است. 12 نكته و قاعده زير، حداقل مواردي است كه زوجين بايد پس از ازدواج مدنظر داشته باشند.
1) شما مسئول هستيد
ازدواج خريد ساده يك پيراهن نيست كه اگر خوشمان نيامد آن را كنار بگذاريم. اين قاعده كلي را هميشه مدنظر داشته باشيد. شما همواره در برابر كسي كه او را از لحاظ عاطفي، احساسي و... درگير با خود ميكنيد مسئوليد. پس مسئوليتپذير باشيد.
2) فرار نكردن از مشكلات
هر ازدواجي ممكن است با چالشها و مسائلي مواجه شود. چالشها فرصتي هستند براي آموختن به ما و رشد ما. پس از مشكلات فرار نكنيد و زبان به گله و شكايت باز نكنيد. بلكه سعي كنيد با چالشها باقي بمانيد و آنها را حل كنيد. رشدي كه يك فرد در يك رابطه (با وجود مشكلاتي كه ممكن است پيش بيايد) پيدا ميكند را هرگز انساني كه در مواجهه با اولين مشكل، صورت مسئله را حذف ميكند، ندارد.
3) گذشت داشته باشيد و انعطافپذير باشيد
هميشه ميگويند ارتباط يك جاده دوطرفه است. در يك رابطه بايد هر دو طرف وقت، محبت و انرژي بگذارند تا يك رابطه زنده و بادوام باقي بماند. شما نميتوانيد تنها به خواستههاي خودتان توجه كنيد و طرف مقابلتان را درنظر نداشته باشيد. در كنار خواستههايتان از همسرتان، در مواقعي نيز نسبت به خواستههاي خود، گذشت و انعطاف داشته باشيد.
4) آشنايي با فرهنگ طرفين
قبل از برگزاري مراسم مختلفي كه پيش رو داريد (عقد، عروسي و...) راجع به نحوه اجراي آن و رسم و رسوم طرفين باهم صحبت كنيد. اين موارد را به صورت پيشفرض و اينكه همه ميدانند؛ پس لزومي به بيان آن نيست، ندانيد. بلكه صحبت كنيد و بدانيد كه براي طرف مقابلتان و خانوادهاش چه چيزهايي مرسوم ميباشد. در يك جمله سعي كنيد از آداب و رسوم خانواده همسرتان آگاه باشيد. پس از ازدواج به آنچه گفتهايد عمل كنيد.
5) فاصله بين عقد تا عروسي
سعي كنيد فاصله بين عقد تا عروسيتان زمان خيلي طولانياي نباشد. بهتر است چند ماهي را با يكديگر بگذرانيد. پس از ازدواج نيز گاهي رفتارهاي زيباي دوران نامزدي مثل هديه خريدن و سورپرايز كردن را تكرار كنيد.
6) پرهيز از اسراف و تجملات زيادي
هنگام برگزاري مراسم مختلفي كه پس از ازدواج پيش رو داريد از اسراف و هزينههاي زيادي بپرهيزيد، مناسب و معقول خرج كنيد. خودتان را به دردسر نيندازيد. متأسفانه بعضي افراد تا ماهها بعد از ازدواجشان درگير پرداخت هزينه مراسم جشن عروسيشان ميباشند. بكوشيد الگو و سرمشق خوبي براي ديگران باشيد و همچنين فرهنگ اسلامي را با رفتار مناسبتان نشر دهيد.
هنگام تجهيز منزلتان سعي كنيد از تجملات زيادي پرهيز نماييد. براي تجهيز منزل در ابتداي زندگي اصراري بر خريدن و داشتن همه وسايل نداشته باشيد. واقعاً ببينيد كه به چه وسايلي نياز داريد و مطابق با نياز و مصرفتان خريد كنيد. امروزه فرهنگ آپارتماننشيني حاكم است و خانهها عموماً از متراژ پاييني برخوردار هستند بعضي از زوجين، متأسفانه آنقدر خانه خود را از وسايل پر ميكنند كه حتي راه رفتن در منزل سخت و طاقتفرسا ميشود. خانه بايد محل آرامش و آسايش شما باشد. تجهيزات مناسب، امكانات خوبي را براي رفاه و آسايش شما و همسرتان فراهم ميآورد اما بايد در خدمت شما باشند نه اينكه شما در خدمت آنان باشيد.
7) استقلال در ابتداي زندگي
اگرچه در ابتداي زندگي نميتوان انتظار داشت كه تمامي زوجين از ابتدا مستقل باشند. اگر با خانوادهتان در يك مكان زندگي ميكنيد حتيالمقدور سعي كنيد استقلالتان را حفظ كنيد. مسئوليت خريد، غذا پختن و ساير موارد مربوط به خودتان را به عهده بگيريد. آرام آرام ياد بگيريد كه روي پاي خودتان بايستيد.
همچنين در مسائل مختلفي كه خواه ناخواه در زندگي با آنها روبهرو ميشويد متكي به نظر ديگران در زندگي خود نباشيد. سعي كنيد با توجه به شرايطي كه بين شما و همسرتان وجود دارد و آنچه كه درست است تصميم مناسبي بگيريد. معقولانه رفتار كنيد و از هيجانات نامناسب دوري كنيد.
8) احترام به بزرگترها
همواره در فرهنگ اسلامي، رعايت حرمت پدر و مادر تأكيد شده است. اين احترام به معني پيروي كوركورانه و بدون فكر نيست. سعي كنيد در زندگي مشتركتان، احترام تمامي خويشاوندان خود و همسرتان را حفظ كنيد. شما آغازگر فصلي مشترك با همسرتان هستيد كه قرار است سالها ادامه پيدا كند و ازدواج مايه آرامش شما باشد نه رنجش خاطر. پس با رفتار مناسبتان سعي كنيد با خويشاوندان ارتباط خوبي داشته باشيد. خويشاوندان تكيهگاه و ياور انسان ميباشند پس عزيزشان بداريد.
9) گفتوگويي صميمانه
حتماً زمانهايي را در روز مشخص كنيد و با يكديگر گپ و گفتوگوي صميمانه داشته باشيد. شايد يكي از لذتبخشترين زمانها براي يك زن، وقتي است كه با همسر خويش راجع به فيلم، كتاب يا حتي خاطرهاي، گپ و گفتوگو دارد. اين زمان را براي يكديگر ايجاد كنيد.
10) آشنايي با مهمترين ارزشها و اصول
از همسرتان بخواهيد راجع به مهمترين ارزشها و اولويتهايش در زندگي صحبت كند. مهمترين خواستههايش در زندگي مشترك از شما چيست؟ چه مواردي در زندگي، وي را مضطرب و آشفته ميسازد؟ خط قرمزهاي وي كدامند؟ آنها را يادداشت كنيد و سعي در رعايت آنها نماييد تا تنش كمتري را تجربه كنيد و ماحصل ازدواج يعني آرامش را براي خود به ارمغان آوريد.
11) فرصت خوب شناخت از خود را غنيمت شمريد
اگرچه قبل از ازدواج، بايد هريك از زوجين خود را خوب بشناسند و سپس اقدام به ازدواج نمايند، اما بخشي از اين شناخت، در كنارِ بودن با فردي ديگر در ساعاتي طولاني حاصل ميشود. همسر شما به دليل همزيستي طولاني با شما ميتواند كمك مناسبي به شما جهت شناخت هرچه بيشتر از خويش، نقاط قوت و ضعف و تواناييهايتان باشد. ماحصل اين شناخت، حركت و تغيير و رشد رو به جلو خواهد بود. همواره در ياد داشته باشيد كه اولين گام در مسير تغيير، آگاهي است.
12) زمان مناسب براي بچهدار شدن
بعضي افراد و خانوادهها تا زماني كه فرد مجرد است مدام از او ميپرسند: كي ازدواج ميكني؟ بعد از اينكه وي ازدواج كرد سؤال مداومشان اين است كه كي بچهدار ميشوي؟
به اين نكته توجه نماييد: زن جهت نگهداري و داشتن فرزند در وجود خود، نيازمند آرامش و امنيت مالي، رواني و عاطفي است و بايد از لحاظ روحي، آمادگي لازم را داشته باشد. اگر چنين آمادگياي وجود ندارد قدري صبر كنيد تا اوضاع و شرايط زندگي بهتر شود.
وضعيت مالي ضعيف را دليلي براي بچهدار نشدن درنظر نگيريد. همانطور كه بر خدا توكل نموده و ازدواج كرده و به خانه خود رفتهايد هماكنون نيز بر خداوند توكل كنيد و مطمئن باشيد كه او، بندگانش را رها نخواهد كرد. همانطور كه ما نگران فرزندانمان هستيم خداوند نيز هيچگاه بندگانش را فراموش نميكند. انديشه كن، توكل كن آن وقت دستهاي توانمند خداوند را ميبيني.
*روانشناس و مربي رشد شخصي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]