واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مشاغلی که چهره شهر را مخدوش میکنند
لزوم انتقال صنوف مزاحم وآلاینده شهریار/صداهایی که روی اعصاب است
شناسهٔ خبر: 3747016 - یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۴
استانها > تهران
.jwplayer{ display: inline-block; } شهریار-اصناف آلاینده یا مزاحم در شهریار از معضلاتی به شمار میرود که لزوم مدیریت صحیح آن برای انتقال و جابجایی چنین مشاغل و حِرَفی اجتنابناپذیر به نظر میرسد. خبرگزاری مهر، گروه استان ها-ناصر رمضانی:مشاغل و صنوف مزاحم یا آلاینده از معضلاتی به شمار میرود که در بسیاری از شهرهای کشور به دغدغهای جدی در عرصه مدیریت شهری تبدیلشده است. این نارسایی در شهر شهریار و در مرکزیت غرب استان تهران نیز وجود دارد و در برخی از نقاط پرتردد این خطه، مشاغل و صنوفی فعال هستند که هرکدام به نحوی باعث بروز مشکلات برای مردم ساکن در چنین مناطقی میشوند. مکانیکیها یا همان مراکز تعمیراتی خودرو، صافکاری، نقاشی ومرغ فروشیها از نمونه مشاغلی به شمار میروند که موجبات نارضایتی برخی از مردم را فراهم آوردهاند. بوی نامطبوع پروتئین فروشیها در بلوار قائم یکی از محدودههایی که استقرار غیراصولی اصناف باعث آزار مردم میشود به بلوار قائم در مجاورت زیرگذر قائم و ورودی خیابان ولیعصر(عج) بهعنوان یکی از اصلیترین و پرترددترین معابر این منطقه معطوف میشود. حسین خانزاده یکی از ساکنان منطقه کهنز شهریار در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به استقرار نامتعارف مرغ و ماهیفروشیها در معبر پیادهروی محدوده بلوار قائم عنوان کرد:منطقه مورداشاره یکی از نقاط پرتردد شهر شهریار محسوب میشود که در طول روز، محل گذر هزاران نفر از مردم ساکن در شهریار است.
وی افزود: از سوی دیگر استقرار تاکسیهای متعدد، ناحیه اشارهشده را به مرکزی برای بارانداز مسافران به شهرهای مستقر در غرب استان تهران تبدیل کرده که از مناطق متعددی همچون ملارد، صفادشت، رباطکریم، اندیشه، تهران، کرج و...بهصورت دائمی یا موردی در این محل حضور پیدا میکنند. خانزاده گفت:میطلبد چنین محدودهای با مختصات ویژهای که به آن اشاره شد، ازلحاظ سیمای شهری و نظم و انتظام از وضعیت مطلوبی برخوردار باشد، اما این منطقه یکی از بینظمترین نقاط غرب استان تهران به شمار میرود که علاوه بر دشواری تردد و ضعفهای جدی در انتظام شهری، با بوی نامطبوع ناشی از فعالیت مرغ و ماهیفروشیهای مستقر در این محدوده مواجه بوده که زیبنده شهری که عنوان نگین سبز استان تهران را یدک میکشد، نیست. مسئولان ارشد شهرستانی با فوریت ورود کنند هدیه فخار دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زمینشناسی ساکن در شهر شهریار در گفتوگو با خبرنگار مهر بابیان نابسامانی و سیمای مخدوش شهری در محدوده زیرگذر قائم گفت:وضعیت نامطلوب فعلی این منطقه، معضلی نوظهور نیست و بنده از سالهای دورِ گذشته شاهد این وضعیت هستم. وی با اشاره به لزوم رسیدگی مسئولان به مشکلات این منطقه گفت:تعجببرانگیز است که چرا در طول سالیان گذشته، هیچکدام از مسئولان نتوانستهاند معضل و مشکلات مبرهن و بارز این محدوده را مرتفع کنند. فخار افزود:مشکلات تردد در این ناحیه از یکسو و وضعیت ناهنجاری که برخی از اصناف در این محدوده ایجاد کردهاند، شرایطی را فراهم کرده که یکی از پرترددترین واصلیترین محورهای مواصلاتی و پرجمعیت شهرستان شهریار به محلی آکنده از معضلات ریزودرشت شهری تبدیلشده و باید مسئولان با همیاری و همگرایی و بنا بر اختیاراتی که ازلحاظ قانونی برای آنها تعریفشده، ورود جدی برای رفع معضلات موجود را در اولویت قرار دهند.
محدودیتهای مکانی رسیدگی توأم با تسریع زمانی را دشوار ساخته است علیرضا رضایت عضو شورای اسلامی شهر شهریار در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به رشد و گسترش شهرنشینی و ایجاد ضرورتهای جدید با افزایش جمعیت و تشدید ترددهای روزانه اظهار داشت:برخی از اصناف از سالهای دور گذشته در محدوده فعلی مستقر هستند که در آن سالها شاهد چنین حجمی از جمعیت در این مناطق نبودیم. وی افزود:از سوی دیگر افزایش ساختوسازها و املاک مسکونی، برخی از مناطق شهر را از حاشیه شهر به مرکزیت سوق داده است. رضایت عنوان کرد:برخی از اصناف نیز به دلیل جانمایی غلط، باعث بروز مشکلات و نارساییهایی شدهاند که ضرورت جابجایی آنها به منطقهای مشخص و معین ضروری است. عضو شورای اسلامی شهر شهریار گفت:مجموعه مدیریت شهری به نارساییهای چنین مناطقی اشراف دارد اما محدودیتهای موجود مکانی، رسیدگی توأم با تسریع زمانی برای حل این مشکلات را با موانعی جدی روبرو کرده است. وی افزود:بهعنوان نمونه در خصوص جابجایی ایستگاههای تاکسی تا آنجا که قوانین، ضوابط و امکانات اجازه میداد، رسیدگیهایی لحاظ شد که این امر مؤید دغدغه شورای شهر برای پاسخ به مطالبات مردم بوده، اما در برخی از موارد با پیچیدگیها و موانعی اساسی همراه است که تحقق اهداف موردنظر را زمانبر میکند. انتقال صنوف مزاحم مستلزم تأمین اعتبارات است بهزاد درخشان رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورای اسلامی شهر شهریار در گفتوگو با خبرنگار مهر در خصوص جابجایی اصناف مزاحم(مرغ و ماهیفروشیهای این محدوده) عنوان کرد:یکی از اصلیترین چالشهای پیش روی مدیریت شهری در این منطقه به ارزش ملک و قیمت بسیار بالای واحدهای تجاری این محدوده معطوف میشود.
وی افزود: واحدهای تجاری این محدوده، مالکانی دارد که جابجایی این اصناف با تملک شهرداری و خریداری این واحدهای تجاری محقق میشود. درخشان گفت:در شرایط موجود شهرداری شهریار با مشکلات اعتباراتی مواجه است که تحقق چنین موضوعی را با موانعی جدی مواجه میسازد. رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورای اسلامی شهر شهریار عنوان کرد: جابجایی چنین صنوفی با تبعات خاصی همراه خواهد بود که حصول آن عزمی جدی، راسخ و پیشبینیهای منطقی و هوشمندانه مقتضی را میطلبد. وی افزود:باید به سمت و سویی حرکت کنیم تا با ایجاد زمینه و بستر مناسب، موضوع تأمین درآمدهای پایدار به نحوی شایسته و مکفی محقق شود و در چنین شرایطی خزانه شهرداری آنچنان از قدرت مالی برخوردار خواهد شد که رفع چنین نارساییهایی را تسهیل میکند. اظهارات مسئولان شهری در این منطقه مؤید تأیید مشکلات و نارساییهای عنوانشده از سوی مردم ساکن در این خطه است، نارساییهایی که بهعنوان دغدغه مدیران شهری نیز مطرح است، اما رفع و مدیریت آن با مسیری پر سنگلاخ و دشوار روبرو است که عبور از آن با تأمین بودجه و اعتبارات لازم حاصل میشود. مشکلات صنوف مزاحم و آلاینده در شهر شهریار تنها به محدوده بلوار قائم خلاصه نمیشود، عباسآباد کرشته، ورودی شهرک امیریه، خیابان طالقانیِ اندیشه و... از دیگر مناطق و محدودههایی به شمار میرود که اصناف آلاینده مسبب ایجاد نارضایتیهایی برای مردم شدهاند. در چنین شرایطی تعیین و تعریف محدودهای مشخص در شهر برای جانمایی اصناف آلاینده از ضروریاتی است که باید نسبت به آن اقدامات لازم عملیاتی شود. به هر ترتیب اصناف و مشاغلی که از آن تحت عنوان مزاحم یا آلاینده یاد میشود، ضرورتی است که شهر و شهروندان به آن نیاز دارند، اما مسئله اصلی به جانمایی و محل استقرار آن بازمیگردد. آنچنانکه مدیران شهری عنوان کردهاند، زمینهایی برای جانمایی مشاغل آلاینده در شهر شهریار مشخص و تعریفشده که محدوده کمربندی امیرکبیر از نمونههای آن به شمار میرود، اما ظاهراً تحقق و عملیاتی شدن این طرح در انتظار جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی است، انتظاری که زمانبر شدن آن بر بار مشکلات مردم این مناطق میافزاید. با چنین اوصافی لزوم اتخاذ تدابیری ویژه برای جذب سرمایهگذار از طریق لحاظ کردن مشوقهایی خاص در چنین عرصهای احساس میشود و البته این معضل آنچنان جدی و بغرنج است که علیرغم محدودیتهای اعتباراتی، تزریق و اختصاص بودجه دولتی برای آن غیرمنطقی به نظر نمیرسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]