واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: امحای خودروهای لوکس،درس عبرتی برای قاچاقچیان میشود؟/فتیله برخوردها بالا کشیده شد
در طی روز گذشته خبر امحای خودروهای لوکس با انعکاس وسیعی در سطح رسانه ها و شبکه های اجتماعی همراه شد،برخوردی که می توان آن را گامی جدید در مقابله با قاچقچیان ریز و درشت کشور قلمداد کرد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،قاچاق کالا،در طول سالیان اخیر به آفتی مخرب برای نظام اقتصادی کشور تبدیل شده است.
وسعت واردات کالاها و محصولات غیر مجاز به میزانی گسترش و تسری یافته که حالا دامنه آن خودروهای لوکس میلیاردی را نیز در بر گرفته است.
با عنایت به تاثیرات و عوارض مخرب واردات غیر قانونی چنین محصولاتی از سوی قاچاقچیان دانه درشت،دستگاه های نظارتی و متولیِ برخورد با قاچاق کالا،رویکرد جدیدی را در مقابله با این پدیده شوم،مد نظر قرار داده اند.
بر اساس اخبار منتشر شده ،مقرر است درآینده ای نزدیک،13 خودروی لوکس،در انظار عمومی مردم استان فارس امحا شود.
سید عبدالمجید اجتهادی،مدیرکل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی،در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به ارجاع پرونده ای به تعذیرات مبنی بر ورود غیر قانونی خودروهای لوکس به کشور عنوان کرد:در این پرونده دو متهم که به قاچاق 13 خودروی بنز،پورشه و رنجرور مبادرت ورزیده بودند شناسایی و در نهایت بازداشت شدند.
وی افزود:دولت نیز تاکید ویژه ای بر امحای خودروهای مذکور دارد و بر اساس بررسی ها و ارزیابی های انجام شده،نفع و سود این اقدام بیشتر از ضرر آن است.
اجتهادی گفت:از این پس رویکرد مورد اشاره(امحای محصولات قاچاق)استمرار خواهد داشت،موضوعی که رهبری معظم انقلاب نیز چندی پیش بر آن تاکید نمودند.
پس از انتشار خبر مذکور برخی عنوان کردند می توان به جای امحای این خودروها،نسبت به صادرات آن اقدام کرد و یا لوازم و قطعات یدکی آن را در بازار به فروش رساند و ما به ازای مبلغی که دریافت می شود را صرف امور دیگری در کشور کرد.
اما بر اساس ارزیابی های انجام شده،هزینه صادرات این خودروها نیز مقرون به صرفه نیست و از سوی دیگر فروش قطعات آن نیز،شبهه فساد ایجاد می کند و اساسا امحای خودروهای مذکور بهترین و منطقی ترین راهکار ممکن در شرایط موجود به نظر می رسد که می تواند ضریبی هر چه بیشتر از بازدارندگی را نیز در خصوص مقابله با واردات کالای قاچاق در کشور ایجاد کند.
*خودروهای لوکس،از آفت اقتصادی تا آسیب های فرهنگی و اجتماعی
تبعات مخرب قاچاق خودروهای لوکس به کشور،صرفا به پیامدهای منفی اقتصادی آن،خلاصه نمی شود بلکه آسیب ها و عوارض اجتماعی تردد این خودروها در انظار عمومی نیز از موضوعاتی است که بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران بر آن تاکید دارند.
اشرافی گری،از پدیده های نامیمونی است که از دیر باز در جوامع انسانی به انحای مختلف ظهور و بروز پیدا کرده است.
به واقع این پدیده به فراخور شرایط روز جامعه نمود پیدا می کند و به تبع در دنیای کنونی که پیشرفت های علمی، صنعتی و تکنولوزی بصورت روز افزون در حال در نوردیدن عرصه های زمینی و آسمانی است،شکل و شمایل اشرافی گری نیز با تغییراتی همراه شده است.
عطرها و ادکلن های چندین میلیون تومانی،البسه و پوشاکِ برندِ گرانقیمت،ساعت های آنچنانی،منازل کاخ گونه و تشریفات پر زرق و برق هر یک به نحوی بر روی اعصاب طبقه ضعیف و متوسط جامعه است.
ریشه تمامی این تجملات نیز بر یک جمله خلاصه می شود،متفاوت بودن به هر قیمت ممکن و نکته غیر قابل هضم ماجرا به جایی باز می گردد که عده ای تازه به دوران رسیده و نوکسیه،با تضییع حقوق دیگران زندگی های اشرافی آنچنانی را برای خود می سازند که عقبه این ساختن تجملات مصنوعی است که باعث سرخوردگی طیف ها و گروه هایی از جامعه می شود که مجبورند برای تامین معیشت خود به شغل های دو،سوم و بعضا چهارم روی بیاورند.
از دیر باز ضرب المثلی در ایرانیان مصطلح است با این مضمون و عبارت که دارندگی و برازندگی،البته برخورداری از ثروت،امری مذموم و مطرود نیست اما له کردن افراد و گروه های آسیب پذیر جامعه برای خود نمایی و به رخ کشیدن داشته های بعضا به ناحق کسب شده،موضوعی است که هضم آن دشوار و آزار دهنده به نظر می رسد.
* پاتوق های شبانه یا رژه خودروهای میلیاردی
جمع شدن دختر و پسرها و نمایش خودروهای چندی میلیاردی در برخی از مناطق شمالی تهران از سوژه هایی بود که مدتی پیش در فضای رسانه ای کشور مطرح شد.
دوردورهای شبانه ای که به عقیده جامعه شناسان،امنیت روانی جامعه را تحت الشعاع قرار میدهد و آن را از وضعیت عادی خارج می سازد.
حجت الاسلام عباس نصیریان،عضو کمیسیون سبک زندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی،در ارتباط با دوردورهای جوانان مستِ کبر و غرور در خیابان های تهران می گوید:در مواجهه با پدیده ویراژ و حرکت خودروهای میلیاردی در معابر تهران این سئوال به ذهن متبادر می شود که آیا اقدام فردی که با پول خود به تهیه خودرویی لوکس مبادرت ورزیده تخلف و جرم است و آیا می توان آن را از مصادیق ناهنجاری اجتماعی قلمداد کرد.
وی در پاسخ به این سئوال عنوان می کند:در نگاه اول چنین موضوعی جرم و تخلف نیست اما زمانی که بخش هایی از جامعه با مشاهده چنین صحنه هایی غبطه می خورند امنیت روای جامعه تحت الشعاع قرار می گیرد.
کیومرث شرافتی،جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جئوان، معتقد است چنین رفتارهایی باعث به حاشیه رفتن ارزش های انسانی و معنوی و باب شدن نمادهای اشرافی گری در جامعه می شود.
وی افزود:در چنین شرایطی برخی از افراد و گروه های اجتماعی تلاش می کنند برای کسب ثروت و برخورداری از چنین امکاناتی دست به هر اقدامی بزنند و در این فرآیند است که ارزش های معنوی و انسانی ذبح می شود و سمت و سویی حرکتی جامعه به مرور به تجمل گرایی بیهوده و هزینه ساز گرایش می یابد.
*لزوم افزایش دامنه امحای محصولات قاچاق به عرصه های دیگر
می طلبد در شرایطی که کالای قاچاق در بخش های گوناگون اعم از غذایی، بهداشتی، درمانی، لوازم خانگی و...ریشه دوانده، موضوع امحای محصولات قاچاق با جدیت تمام استمرار یابد که یقینا در مهار و کنترل این پدیده شوم بلا تاثیر نخواهد بود.
البته نباید از نظر دور داشت که صرفا با امحای کالای قاچاق در مراکز شهری و یا استانی نمی توان به توفیق چندانی در این عرصه نائل شد بلکه این اقدام مستلزم حلقه مکمل دیگری نیز خواهد بود که آن را باید در نظارت دقیق تر بر گلوگاه های ورود کالای قاچاق به کشور جستجو کرد.
۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]