تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم، ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832838472




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش صوری شورای‌ فقهی در لایحه جدید قانون بانک‌ مرکزی


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: با وجود دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تبدیل شورای فقهی به یکی از ارکان بانک مرکزی، مسئولان این بانک در لایحه جدید قانون بانک مرکزی، همچنان نقش و جایگاه مشورتی برای شورای فقهی در نظر گرفته‌اند.

به گزارش تراز ، در چند روز اخیر، غلامرضا مصباحی مقدم و عباس موسویان دو تن از اعضای شورای فقهی بانک مرکزی خبر دادند که مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه اسحاق جهانگیری معاون اول دولت یازدهم، دستوری صادر کردند مبنی بر اینکه شورای فقهی بانک مرکزی به عنوان یکی از ارکان این بانک تاسیس شود.
این در حالی است که شورای فقهی بانک مرکزی پیش از این عمدتا جنبه مشورتی داشته و هیچگاه به عنوان یک نهاد و شورای قانونی با یک جایگاه قانونی به آن نگریسته نشده و در حقیقت هر گاه نیاز به نظرات فقهی شورا بوده است، با تشکیل جلساتی نامنظم، نظرات شورا مورد استفاده قرار می گرفته است.

شورای فقهی بانک مرکزی به صورت مشورتی در دوران ریاست کلی محمود بهمنی در بانک مرکزی راه‌اندازی شد که گامی در جهت ورود فقها به سیاست‌گذاری‌های بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار بود، اما عملا این شورا جایگاه رسمی و قانونی نداشت.

* وعده سیف

در همین زمینه، رئیس‌ کل بانک مرکزی گفت: در لایحه پیشنهادی بانک مرکزی که به تازگی با هماهنگی این بانک و وزارت امور اقتصادی و دارایی تدوین و تقدیم دولت شده، جایگاه شورای فقهی بانک مرکزی دیده شده است.

 ولی الله سیف روز یکشنبه درباره نظر رهبر معظم انقلاب مبنی بر تشکیل شورای فقهی در بانک مرکزی اظهار داشت: در این لایحه جایگاه شورای فقهی در بانک مرکزی که سالها پیش از این نیز تشکیل و فعالیت داشته، تحکیم شده است.

وی افزود: این اقدام همسو با اجرای فرامین رهبر فرزانه انقلاب و توجه بیش از پیش رعایت شرع مقدس و انطباق کامل مصوبات شورای پول و اعتبار و دستورالعمل های بانک مرکزی با موازین بانکداری اسلامی صورت گرفته است.

* واقعیت لایحه

اما بر خلاف اظهارات رئیس‌کل بانک مرکزی، متن لایحه قانون جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد شورای فقهی همچنان در سطح یک شورای مشورتی خواهد بود.
 

اقدام صوری بانک‌مرکزی درباره شورای فقهی/ نقش دکوری شورای‌فقهی در لایحه جدید بانک‌مرکزی


 
در ماده 27 لایحه جدید بانک مرکزی، ساختار شورای فقهی به گونه‌ای تعیین شده که کاملا تشریفاتی خواهد بود، زیرا اعضای آن را رئیس‌کل بانک مرکزی به شورای نگهبان معرفی خواهد کرد؛ رئیس شورا خود رئیس‌کل بانک مرکزی و در غیاب وی قائم‌مقامش خواهد بود و موضوعاتی که رئیس‌کل لازم بداند در دستور کار شورا قرار خواهد گرفت.

با ساختار پیشنهادشده در لایحه، مشخص است که رئیس‌کل بانک مرکزی اولا اقدام به معرفی فقهای مستقل نخواهد کرد و افرادی را که همسو با رویکردهای بانک مرکزی خواهند بود، معرفی خواهد کرد. ضمن آن که وقتی دستور کار شورا را خود رئیس‌کل تعیین خواهد کرد، مطمئنا او آن دسته از تصمیمات بانک مرکزی را که تمایل ندارد با ورود شورای فقهی، تغییر کند در دستور کار قرار نخواهد داد و احتمالا مسائل بی‌اهمیت را به شورا ارجاع خواهد داد.

بنابراین انتظار این که شورای فقهی نقش تعیین‌کننده در تصمیمات کلان نظام بانکی داشته باشد، کاملا محال است و این شورا همچنان یک نهاد مشورتی خواهد بود که رئیس‌کل هر وقت صلاح بداند آن را تشکیل خواهد داد و هر دستوری که تمایل داشته باشد، در آن ارائه خواهد کرد.

با این حال، این اقدام بانک مرکزی یک سود برای نظام بانکی خواهد داشت. احتمالا نظام بانکی در صورت تصویب این لایحه، از این پس مدعی خواهد شد که تصمیماتش کاملا در راستای شرع مقدس است چون شورای فقهی در بانک مرکزی فعال است و هر تخلفی را گوشزد خواهد کرد! در واقع، دکور شورای فقهی به کار بانک مرکزی خواهد آمد.


منبع: مشرق







زمانبندی انتشار: 20 مرداد 1395 - 14:38





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن