واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ايران در آذربايجان خودرو ميسازد
پس از راهاندازي خط توليد خودرو در سوريه، بلاروس و ونزوئلا در سالهاي ۸۵و ۸۶ به بهانههاي سياسي در دولت قبل، اين بار نوبت به ايجاد خط توليد در كشور آذربايجان رسيده است.
پس از راهاندازي خط توليد خودرو در سوريه، بلاروس و ونزوئلا در سالهاي ۸۵و ۸۶ به بهانههاي سياسي در دولت قبل، اين بار نوبت به ايجاد خط توليد در كشور آذربايجان رسيده است. اخبار رسيده حاكي از آن است كه در جريان سفر رئيسجمهور به آذربايجان قرارداد ساخت خط توليد محصولات ايرانخودرو در باكو نهايي شده و ظرف ۹ ماه آينده راهاندازي خواهد شد.
ايجاد خطوط توليد خودرو در خارج از ايران در دولت نهم پايهگذاري شد و ايرانخودرو در سال ۸۵ به بهانههاي سياسي مجاب شد در كشورهاي سوريه، بلاروس و ونزوئلا سرمايهگذاري كرده و خودروي ملي سمند را در اين كشورها توليد كند. در آن زمان صاحبنظران با ايجاد اين خطوط توليد و سرمايهگذاري مخالف بودند، ولی بنا به دلايلي اين خطوط راهاندازي شد اما در زمان كوتاهي، با آغاز جنگ در سوريه و عدماستقبال مردم از خودروهاي توليدي در بلاروس و ونزوئلا، اين طرح با شكست مواجه و زيان هنگفتي به گروه صنعتي ايرانخودرو وارد شد. اكنون پس از ۱۰ سال اين گروه خودروسازي به رغم شكست پروژههايش در گذشته، بار ديگر اين تجربه را تكرار ميكند. اينكه اين بار نيز مقاصد سياسي در پشت پرده اين قرارداد باشد، چندان دور از ذهن نيست اما نكته مورد توجه اين است كه نه رئيس انجمن خودروسازان و نه كارشناسان خودرو هيچكدام حاضر به اظهار نظر در اين خصوص نيستند و نعمتزاده كه در دولت دهم مدام با خبرنگاران در دفاع از حقوق خودروسازان مصاحبه ميكرد، چند سالي است سكوت اختيار كرده است.
روز گذشته وزير صنعت، معدن و تجارت ايران با اشاره به آغاز ساخت خط توليد محصولات ايرانخودرو در باكو گفت: اين خط توليد نيمه نخست سال آينده در شهرك صنعتي نفت چاله آذربايجان به بهرهبرداري ميرسد. به گفته وي، اين پروژه با سرمايهگذاري ۱۴ميليون دلاري طرف آذربايجاني، نيمه نخست سال آينده به بهرهبرداري خواهد رسيد و محصولات برند ايرانخودرو شامل خودروهاي دنا، رانا، سمند و سورن در آن توليد خواهد شد.
آن طور كه خبرگزاريها گزارش دادهاند، محمدرضا نعمتزاده، وزير صنعت، معدن و تجارت در حاشيه مراسم آغاز ساخت خط توليد محصولات ايرانخودرو در باكو گفت: اين خط توليد نيمه نخست سال آينده در شهرك صنعتي نفت چاله آذربايجان به بهرهبرداري ميرسد، از اين رو آمادگي كامل داريم تا ضمن آموزش نيروهاي انساني، تكنولوژي و دانش فني لازم براي توليد محصولات ايران خودرو را نيز به كشور آذربايجان انتقال دهيم. همچنين مديرعامل گروه صنعتي ايرانخودرو گفت: يكي از محورهاي اصلي استراتژي صادراتي ايرانخودرو، كشورهاي آسياي مركزي هستند و جمهوري آذربايجان به دليل سابقه همكاري و روابط سياسي، اقتصادي و فرهنگي ميتواند پايگاه توليدي - صادراتي ايرانخودرو در اين منطقه باشد.
هاشم يكهزارع ادامه داد: بررسيها و آمارها نشان ميدهد خودروسازاني در سالهاي آينده موفق خواهند بود كه علاوه بر بازارهاي داخلي، با افزايش توان رقابتي، سهمي از بازار بينالمللي را نيز در اختيار داشته باشند. وي افزود: ايرانخودرو بخشي از تمركز خود در زمينه صادرات را روي همسايگان شمالي كشور قرار داده چون به دلايل اقتصادي، سياسي و فرهنگي زمينه فعاليت در اين كشورها فراهم است.
مديرعامل گروه صنعتي ايرانخودرو گفت: بيشترين سهم ما در راهاندازي اين خط توليد دانش فني و انتقال تكنولوژي خواهد بود. گفته ميشود ظرفيت توليد اين سايت سالانه ۱۰ هزار دستگاه در يك شيفت كاري است و براي ۳۰۰ نفر، اشتغالزايي خواهد كرد. همچنين بنا شده توليدات اين كارخانه در آذربايجان و ديگر كشورهاي آسياي مركزي به فروش برسد.
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]