واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: طرح شوراي شهر براي كاهش مصرف برق
اخبار- گروه شهري:
در حالي كه شوراي شهر تهران براي صرفهجويي در مصرف برق تمام روشناييهاي ساختمان خود را به لامپهاي كممصرف مجهز كرده است،
اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران در يكصد و هشتمين جلسه شورا دوفوريت طرحي را به تصويب رساندند كه طي آن مشاركت عموم شهروندان تهراني، اصناف و كليه نهادهاي دولتي، عمومي و مدني در صرفه جويي و بهينهسازي مصرف برق در شهر تهران جلب خواهد شد.
به گزارش خبرنگار همشهري، مهدي چمران رئيس شوراي اسلامي شهرتهران در جريان بررسي دوفوريت طرح جلب مشاركت شهروندان تهراني، اصناف و كليه نهادهاي دولتي، عمومي و مدني در صرفهجويي و بهينهسازي مصرف برق با اشاره به خاموشيهاي پيدرپي در شهر تهران بهدليل كمبود توليد برق، تصريح كرد: طي چندين جلسهاي كه با مسئولان شركت برق تهران داشتهايم از آنها خواستار برخورد با مشتركين پرمصرف شدهايم كه البته مردم هم در معرفي و شناساندن مشتركين پر مصرف، مسئولان را ياري كردهاند.
رسول خادم، رئيس كميسيون اقتصادي و برنامه و بودجه شورا هم گفت: براساس اظهارات مسئولان شركت برق اگر در تهران مصرف برق تا سقف 10 درصد كاهش يابد، مشكل توزيع برق در تهران وجود نخواهد داشت.
از سوي ديگر احمد مسجد جامعي رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر تهران نيز در اين خصوص گفت: انتظارها و فشارهايمان را روي مردم نگذاريم.
بايد از دستگاههاي توليدكننده برق و دولت هم بخواهيم كه چه برنامههايي براي روبهرو شدن با اين بحران داشتهاند و آيا خودشان هم در بهينه مصرف كردن گام بر ميدارند.
مسجد جامعي تاكيد كرد: تهران از فقدان روشنايي رنج ميبرد، ما چون جزء طبقاتي از جامعه هستيم كه بيشتر ترددهايمان در شمال شهر و مسيرهايي صورت ميگيرد كه توجه بيشتري به بحث روشنايي معابرشان شده است فكر ميكنيم تهران هميشه نوراني و پرمصرف است؛
اين در حالي است كه در مناطق جنوبي شهر وضعيت روشنايي معابر و اماكن عمومي شهر با شمال شهر متفاوت است. رئيس كميسيون فرهنگي شوراي شهر يادآور شد: در تهران 371 محله وجود دارد.
طي نظرسنجي به عمل آمده از شوراياريها، آنها بزرگترين وعمدهترين مشكل محلههايشان را فقدان روشنايي ونور عنوان كردهاند اين در حالي است كه فقدان نور منجر به فقدان امنيت ميشود.
برنامه بلند مدت براي صرفهجويي
معصومه ابتكار نيز در جريان بررسي اين طرح متذكر شد: خاموشي به شيوه امروزي پديده جديدي است.
طبق برنامه چهارم توسعه بايد با ساخت نيروگاههاي جديد 12 هزار مگاوات برق توليد ميكرديم؛ چرا امروز به چنين نقطهاي رسيدهايم؟
وي تصريح كرد: طرحهاي دوفوريتي اينچنيني حلال مشكلات نيست؛ موضوع صرفه جويي و رعايت مصرف برق يك برنامه بلندمدت ميخواهد.
ابتكار افزود: طي يك برنامه بلندمدت در سالهاي پيش بايد مصرف آب و برق و انرژي را جدي ميگرفتيم و مديريت ميكرديم. چرا بيشترين بار مشكلات را ميخواهيم بر دوش مردم بگذاريم.
كمكاري گذشتگان
خسرو دانشجو سخنگوي شورا نيز با بيان اينكه قصد ما از طرح كردن اين بحث اين نيست كه بگوييم كم مصرف كنيد بايد فرهنگ را به سمت بهينه مصرف كردن تغيير دهيم.
وي تاكيد كرد: ما در تامين برق معابر و اماكن عمومي نتوانستيم روشنايي بهينه را ايجاد كنيم. متأسفانه نتوانستيم با توليد و توزيع و مصرف انرژي علمي برخورد كنيم.
چطور انتظار داريم كه مردم را تحت فشار بگذاريم و بگوييم كم مصرف كنيد. عضو كميسيون توسعه و عمران شوراي شهر با اشاره به كم كاري برخي مسئولان در گذشته گفت: نميتوانيم يك شبه نيروگاه برق بسازيم.
بايد برنامه ريزي براي دراز مدت داشته باشيم و همچنين نمي توانيم از كساني تقاضاي پاسخگويي داشته باشيم كه تازه مسئوليت پذيرفتهاند.
طبق ماده واحده اين طرح، شوراي شهر ضمن تشكيل ستاد بهينهسازي مصرف برق در شهر تهران، شركت توزيع نيروي برق تهران بزرگ را نسبت به تهيه دستورالعمل مشخص حداكثر تا مدت يك هفته موظف كرد.
همچنين براساس تبصرههاي اين ماده واحده ستاد مذكور حسب موضوع از ساير نمايندگان دستگاههاي اجرايي مسئول دعوت به عمل خواهد آورد تا از قابليتهاي تبليغات محيطي سازمان زيباسازي در اطلاع رساني به مردم و جلب مشاركتهاي اجتماعي استفاده شود و نيز به كليه واحدهاي صنفي جهت كاهش ميزان مصرف برق و استفاده از لامپهاي
كم مصرف اطلاع رساني شود.
ممنوعيت توافق با متخلفان ساختوساز
در جلسه ديروز طرح « ساماندهي وضعيت فعاليت كميسيونهاي ماده 100 قانون شهرداريها و الزام شهرداري تهران به جلوگيري از تخلفات ساخت و ساز در شهرتهران» نيز به تصويب رسيد.
براساس اين طرح، با توجه به حجم قابل توجه ساخت و سازهاي غيرمجاز در محدوده شهر تهران و ارتقاي سطح تعامل ميان تمامي حوزههاي اجرايي مرتبط با موضوع فعاليت كميسيون ماده 100 در مراحل پيشگيري از ساخت و سازهاي غيرمجاز، شوراي اسلامي شهرتهران حداكثر ظرف مدت يك ماه از زمان تصويب اين طرح ستاد هماهنگي كميسيون ماده 100 را تشكيل دهد.
براساس تبصره 2 كميسيون عمران و توسعه شورا دستورالعمل چگونگي فعاليت و شرح وظايف اين ستاد را تهيه و در نخستين جلسه ستاد ارائه ميكند.
براساس تبصره 2 ماده دوم اين طرح توافق شهرداري نواحي مناطق و ساير حوزههاي اجرايي شهرداري تهران با ساخت و ساز غيرمجاز ممنوع است و اين واحدها حق دريافت عوارض يا جريمه را براي ادامه فعاليت ساختماني و احدهاي متخلف قبل از ارسال پروندهها به كميسيونهاي ماده 100 ندارند.
تاريخ درج: 28 خرداد 1387 ساعت 22:04 تاريخ تاييد: 29 خرداد 1387 ساعت 00:29 تاريخ به روز رساني: 29 خرداد 1387 ساعت 00:28
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]