واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: لطفا از سال آینده قراردادها را منتشر نکنید!
هنوز دو روز از انتشار رقم قرارداد بازیکنان و اعضای کادر فنی تیمهای حاضر در لیگ شانزدهم در سایت سازمان لیگ نگذشته است که شاهد کامنتهای اعتراضی و بغضآور بسیاری از مردم در تمام خبرگزاریها و سایتهای خبری - ورزشی نسبت به این پرداختها هستیم.
آفتابنیوز : در بخشهایی از ادامۀ مطلب سایت «الف» آمده است: در این بین، عده قلیلی دریافتی بالای فوتبالیستهای ایرانی را روندی عادی در فوتبال
جهان و لذا خالی از اشکال میبینند. این یادداشت خطاب به این عده قلیل است:
۱- دستمزد فوتبالیستهای ایرانی بالاتر از متوسط جهانی است و شاهد این قضیه هم تعداد لژیونرهای اندک حاضر در لیگهای خارجی است. چند سال قبل وحید هاشمیان بعد از مدتها بازی در سطح اول فوتبال اروپا به ایران برگشته بود و در همان دوران طی تماسی تلفنی با یکی از همتیمیهای سابقش (در باشگاههای آلمان) از رقم قراردادهای فوتبالیستهای ایرانی صحبت کرده بود و جالب اینکه (به شوخی یا جدی) همتیمی وحید از او خواسته بود شرایط حضور در فوتبال ایران را برای او فراهم کند!
۲- پرداختی از بیتالمال: اول باید مشخص کنیم آیا واقعاً باشگاههای ما دولتیاند، خصوصیاند یا خصولتی؟! اگر بحث سرخابیها را کنار بگذاریم به عنوان نمونه باشگاه سایپا یا پیکان؛ اگر این شرکتهای خودروساز به معنای واقعی خصوصیاند چرا دولت بعد از کمپینی که مردم برای نخریدن محصولات این دو خودروساز ایجاد کرده بودند طرح وام ۱۶ درصد را مطرح کرد و این دو خودروساز را از منجلاب ورشکستگی نجات داد؟ در مورد سرخابیها هم وضع به همین ترتیب است. چگونه است که دولتهای مختلف تمام کارخانههای در آستانه ورشکستگی را خصوصی میکنند تا در ضررشان سهیم نباشند اما پرونده خصوصیسازی باشگاههای سرخابی که به قول وزیر محترم ورزش غیر از ضرر چیزی برای وزارتخانه ندارند به بایگانی سپرده شد؟ ... جالب اینکه در خیلی از مواقع قراردادهای فوتبال به نحوی است که باشگاهها (به عنوان آپشن یا هر چیز دیگری) حتی پرداخت مالیات بازیکن را هم تقبل میکنند!
۳- مقایسه دستمزدها در ایران و خارج ایران: اگر در مورد فوتبالیستها این مقایسه را انجام میدهیم، باید در مورد تمام اقشار جامعه از جمله معلمها، کارگران، کارمندها و ... هم این مقایسه را انجام دهیم و درآمد تمام اقشار را با متوسط جهانی مقایسه کنیم و نه فقط فوتبالیستها! وقتی برای قشر زحمتکش کارگر حقوق ۸۰۰ هزار تومانی در نظر میگیریم پس برای فوتبالیستها هم باید میزان مشخصی از دستمزد را در نظر بگیریم. اگر قرار است دستمزد کارگر ایرانی با بقیه دنیا تفاوت داشته باشد پس دستمزد فوتبالیست ایرانی هم باید با بقیه دنیا متفاوت باشد تا عدالت رعایت شود.
۴- توهمی از جنس ترانسفرمارکت: این سایت حدود قیمت بازیکنان از تمام نقاط جهان را با استانداردهای فوتبال اروپا منتشر میکند. مثلا همین الان که در حال نوشتن این یادداشت هستم قیمت مهدی طارمی (آقای گل و بهترین بازیکن لیگ برتر) در این سایت ۱.۲ میلیون یورو تعیین شده است. در اروپا وقتی بازیکنی با باشگاهی قرارداد میبندند از فروش پیراهن یا حق پخش یا سایر درآمدهای تبلیغی جانبی کلی درآمد به جیب میزند؛ مثلاً رئال مادرید بعد از خرید کریستیانو رونالدو و شکستن رکورد نقل و انتقالات در همان چند ماه اول کل هزینهای که بابت این انتقال متحمل شده بود از طریق فروش پیراهن ستاره پرتغالی جبران کرد. اما در ایران باشگاهها هیچ درآمدی از بازیکنها کسب نمیکنند و لذا ستارههای (!) ایرانی غیر از تأثیرگذاریای که (ممکن است) در میدان داشته باشند هیچ سود دیگری به باشگاه نمیرسانند. پس قیمتهای مندرج در ترانسفرمارکت هم نمیتواند رقمهای رد و بدل شده در فوتبال ایران را توجیه کند.
۵- تلاش نکردی فوتبالیست نشدی: رسیدن به بعضی مشاغل و جایگاههای پرتقاضا در ایران لزوما به تلاش ارتباطی ندارد. در کشور ما خوانندگی، بازیگری، فوتبال، پزشکی و ... جزو مشاغلی هستند که همه افراد بااستعداد وارد این عرصهها نخواهند شد و با احترام به تمام افراد مستعدی که موفق به رسیدن به این جایگاه میشوند تعداد زیادی افراد بااستعداد و از قضا پرتلاش در نیمههای راه بازمیمانند و عدهای با شایستگی کمتر و بنا به دلایلی (شبیه رانت یا مافیا) جای آنها را میگیرند. پس این حکم کلی "که اگر تو هم تلاش کرده بودی..." الزاماً نمیتواند حرف درستی باشد.
حرف پایانی: هدف سازمان لیگ از انتشار قراردادها چیست؟
به گزارش ایسنا، رقمهای منتشر شده در سایت سازمان لیگ (حتی اگر درست باشد) در مخیله 90 مردم جامعه نخواهد گنجید. پرچم سفید را به نشانه تسلیم بالا میآوریم و قبول میکنیم که همه تیمهای فوتبال سقف قراردادها را رعایت کردهاند و بهتر است از سال آینده رقم قراردادهای فوتبال منتشر نشود. به خاطر پدر زحمتکش و کارگری که ممکن است این رقمها ناراحتش کند؛ بهخاطر کودکی که ممکن است به خاطر دستمزد پدرش ارزش شغل و کار او را کماهمیت بداند؛ بهخاطر دانشجویی که بهخاطر آیندهای بهتر در حال پاس کردن سنگینترین درسهای دانشگاهی است، و بهخاطر خیلیهای دیگر ... لطفاً از سال آینده قراردادها را منتشر نکنید.
۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]