تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840281254




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اردوغان چطور از کودتا باخبر شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: اردوغان چطور از کودتا باخبر شد؟
کودتای نافرجام اخیر در ترکیه هر روز با گمانه‌زنی‌های جدیدی درباره چرایی و چگونگی انجام آن همراه می‌شود.
به گزارش نامه نیوز، با وجود گذشت بیش از دو هفته از کودتای نافرجام ارتش در ترکیه، همچنان پرسش‌های بسیاری درباره این کودتا بدون پاسخ مانده است. هنوز هیچکس به درستی نمی‌داند در شامگاه 15 ژوئیه (25 تیرماه) چه اتفاقاتی در این کشور رخ داد و چه کسی با چه نیتی در پشت این کودتا قرار داشت.  
 
ابهامات زیاد این کودتا باعث شده است که بحث و گمانه‌زنی درباره جنبه‌های مختلف آن کماکان در محافل خبری و سیاسی جهان ادامه داشته باشد. در تازه‌ترین این گمانه‌زنی‌ها، برخی رسانه‌های غربی مانند «واشینگتن فری بیکن» و حتی خبرگزاری‌های روسی «اسپوتنیک» و «تاس» با استناد به گزارشهای تأییدنشده رسانه‌های عربی و ترکیه‌ای عنوان کرده‌اند که روسیه از قبل نسبت به وقوع کودتا در ترکیه آگاهی داشته و ساعاتی پیش از اجرای آن به رجب طیب اردوغان – رئیس جمهور ترکیه – هشدار داده است.  
 
طبق این گزارش‌ها، اداره اطلاعات نظامی ارتش روسیه از طریق دستگاه‌های شنودی که برای آگاهی از تحرکات نظامی تروریست‌ها در مرزهای شمالی سوریه مستقر کرده است، پیغام‌‌های رادیویی رد و بدل شده میان نظامیان ترکیه‌ای را رمزگشایی کرده و در جریان کودتا قرار گرفته است و سپس پیش از اجرای کودتا، این اطلاعات را در اختیار اردوغان قرار داده است.
 
حتی گفته می‌شود روسیه جزئیات عملیات کودتاچیان برای اعزام چند بالگرد نظامی به جزیره مرمره برای کشتن یا دستگیری اردوغان را نیز شنود کرده و رئیس جمهور ترکیه را که در هتلی در این جزیره مشغول گذراندن تعطیلات بود، در جریان نقشه آنها قرار داده است.
 
با وجود آنکه این گزارشها هنوز از سوی منابع رسمی تایید یا تکذیب نشده‌اند، سه دلیل عمده وجود دارد که نشان می‌دهد این گمانه‌زنی می‌تواند به واقعیت نزدیک باشد.
 
نخستین دلیل، شکست کودتای اخیر در ترکیه است. ترکیه از دهه 60 میلادی، 4 بار شاهد کودتای نظامیان سکولار علیه دولت‌های منتخب بوده که هر 4 مورد نیز با موفقیت همراه شده است. به همین دلیل، در کشوری که ارتش هیچگاه به دولت وفادار نبوده و 4 کودتای موفق را برنامه‌ریزی کرده است، شکست کودتای آخر تردیدهای زیادی را درباره احتمال ساختگی بودن آن مطرح کرده است.
 
اما اگر به نوشته وبسایت تاس، بپذیریم که اردوغان بواسطه کمک اطلاعاتی روسیه قبل از کودتا از وجود آن باخبر شده و خود را برای مدیریت آن آماده کرده است، آنگاه می‌توان دلیل شکست کودتا را طرح‌ریزی یک نقشه ضدکودتا از سوی اردوغان برشمرد. بر اساس این فرضیه، اردوغان با آگاهی از ماهیت کودتا و هویت کودتاچیان، به صورت کاملاً کنترل‌شده اجازه اجرای آن را به آنها داده و سپس با تکیه بر سناریویی که از قبل برای مهار کودتا طراحی کرده باعث شکست آن شده است.
 
دلیل دوم، اهمیت ژئوپلیتیک ترکیه برای کرملین است. روسیه به دلیل تعارض منافع خود با آمریکا در نقاط مختلف جهان، همواره به دنبال شرکای جدیدی برای تقویت ائتلاف ضدآمریکایی خود بوده است. بر همین اساس، در منطقه خاورمیانه نیز ترکیه از اهمیت ویژه‌ای در اجرای موفق سیاست‌های منطقه‌ای مسکو بویژه در رابطه با سوریه برخوردار است.
 
درست به همین دلیل بود که ماه گذشته عذرخواهی رسمی اردوغان بابت ساقط کردن یک جنگنده روسی در نوامبر گذشته در مرز ترکیه و سوریه با استقبال گرم مسکو مواجه شد و ولادیمیر پوتین – رئیس جمهور روسیه – برخلاف مواضع تند اولیه خود پس از دریافت نامه عذرخواهی اردوغان به سرعت دستور عادی‌سازی روابط با ترکیه را صادر کرد.
 
با توجه به اینکه کودتای نافرجام اخیر در ترکیه به فاصله یک هفته پس از عذرخواهی رسمی اردوغان از پوتین صورت گرفت، می‌توان چنین استدلال کرد که روسیه با تکیه بر فعالیت‌های اطلاعاتی خود در مرز مشترک سوریه و ترکیه، از این کودتا مطلع شده و به نوشته بلومبرگ، برای حفظ اردوغان و جلوگیری از به قدرت رسیدن ارتشی که همواره در طول این سالها در کنار آمریکا قرار داشته است، اقدام به افشای آن کرده است تا با جدا کردن ترکیه از غرب، یک اتحاد منطقه‌‌ای جدید را در برابر آمریکا تشکیل دهد.  
 
البته دلیل علاقمندی مسکو به ترکیه تنها به دفاع از دولت سوریه در برابر گروه‌های تروریستی محدود نمی‌شود. روسیه به ترکیه به عنوان یک مسیر جدید انتقال گاز به اروپا نگاه می‌کند و از زمانیکه پس از الحاق کریمه به خاک این کشور، اوکراین با حمایت غرب به تهدیدی جدی برای انتقال گاز آن به اروپا تبدیل شده، اهمیت آنکارا برای اجرای پروژه احداث خط لوله انتقال گاز به اروپا از طریق دریای سیاه بیش از پیش افزایش یافته است.
 
خبرگزاری اسپوتنیک نیز هفته گذشته در مطلبی با اشاره به همین مسئله نوشت: برای آمریکا از دست دادن ترکیه یک شکست ژئوپولیتیک بزرگ به شمار می‌‎رود؛ چراکه باعث برداشته شدن مانعی می‌شود که غرب در اوکراین بر سر راه صادرات گاز روسیه به اروپا قرار داد.
 
و اما دلیل آخری که احتمال کشف و افشای این کودتا از سوی روسیه را تقویت ‌می‌کند، گمانه‌زنی‌هایی است که به تازگی درباره نقش احتمالی آمریکا در این کودتا مطرح شده است. براساس این گمانه‌زنی‌ها، این کودتا تلاشی از جانب آمریکا برای جلوگیری از نزدیکی مجدد ترکیه به روسیه بوده است.  
 
ترکیه حدود 8 ماه پس از ساقط کردن یک جنگنده روسی در مرز سوریه در نهایت به دلیل تحریم‌های اقتصادی شدید مسکو (بویژه در بخش گردشگری و واردات محصولات کشاورزی) و همچنین افزایش حملات تروریستی داعش در این کشور که حاکی از شکست سیاست خارجی آن در قبال سوریه بود، بر خلاف موضع اولیه خود با عذرخواهی رسمی از روسیه دوباره به سمت برقراری روابط با این کشور بازگشت و با توجه به اینکه نیاز آمریکا به ترکیه برای اجرای سیاست‌های منطقه‌ای خود بیش از نیاز اردوغان به آمریکاست، این مسئله گمانه‌زنی‌هایی را درباره احتمال عاملیت این کشور در کودتای نافرجام اخیر مطرح کرده است.  
 
اردوغان نیز با توجه به اینکه واشینگتن تا این لحظه از استرداد فتح‌الله گولن - متهم ردیف اول کودتا - به ترکیه خودداری کرده، علناً آمریکا و سیا را به برنامه‌ریزی یا دستکم حمایت از این کودتا متهم کرده است. بویژه آنکه گفته می‌شود جنگنده‌های کودتاچیان نیز در شب کودتا از پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه که برای اجرای عملیات در سوریه در اختیار نیروهای آمریکایی قرار گرفته است، به پرواز در آمده‌اند.
 
بر اساس این گمانه‌زنی‌ها، نگرانی آمریکا از تضعیف اتحاد منطقه‌ای خود در برابر روسیه این کشور را بر آن داشته است تا به فاصله یک هفته پس از عذرخواهی رسمی اردوغان از پوتین، در تلاشی عجولانه برای کودتا یا با حمایت ضمنی از کودتاچیان مانع از عادی‌سازی روابط مسکو- آنکارا شود و مسکو نیز برای مقابله به مثل، اطلاعات کودتا را در اختیار اردوغان قرار داده است.  
 
مسکو تایمز در مطلبی در این باره نوشت: اگر این گمانه‌زنی صحیح باشد، در واقع می‌توان نتیجه گرفت نزدیکی مجدد اردوغان به پوتین اگرچه باعث وقوع کودتا در ترکیه شد، در عوض، جان او را نیز در این کودتا نجات داد.




منبع: باشگاه خبرنگاران


۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن